stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » fam.Heij,Reeuwijk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wie kan er een link leggen tussen de fam.Heij in het Gelderse( Ede,Wageningen,Venendaal, Ijzendoorn) enz.

en de tak in Midden-Holland, ( Reeuwijk, Sluipwijk).Het moet een heel oude link zijn want mijn oudste gegeven in Reeuwijk is uit 1496.

ko heij

Waarom zou er een link moeten zijn? Heij is toch niet zó'n aparte naam?

Pauwel

Om wie van de familie Heij gaat het specifiek? Ik heb heel veel leden van de familie Heij in mijn stamboom van de familie van Leeuwen (Reeuwijk - Den Haag - Bleiswijk).

Arry van Oosterom-van Leeuwen

Misschien is er een Heij uit Gelderland naar Midden Holland vertrokken destijds, dat zou een enorme uitbreiding zijn van de genealogie Heij,als je deze aan elkaar kunt koppelen. Bedankt voor je reactie.

ko heij

Het ging mij niet om een bepaald persoon, maar als je het aan elkaar kunt koppelen is dat wel leuk.

Dat er van Leeuwens zijn gekoppeld aan Heij is mij bekend, o.a Willem Claesse Heij trouwt te Reeuwijk op 01-02-1695 met Trijntje Ariens van Leeuwen,zij overlijdt op 06-10-1701 te Reeuwijk, aangifte datum voor 3 gulden.

Deze tak van Heij (RK) stopt zover ik weet in de achtiende eeuw, door overlijden en dochters die overblijven.

Bedankt voor je reactie.

ko heij

Hallo Ko,

 

Afgelopen december was je nog vastgelopen in 1647.

Kan het soms zo zijn, dat 1496 een tikfoutje is?

Jan Clavaux

Hallo Jan

1496 is geen tikfout maar een los gegeven, de pastoor ging met een Heij, voornaam niet genoemd, leeftijd 72 jaar naar Woerden om bij de belastinginner aan te geven hoe slecht het financieel gesteld was met de mensen in Reeuwijk, in de hoop weinig belasting te betalen.Volgens de archivaris is dit het oudste gegeven van de fam.Heij in Reeuwijk en is ook verder niet in te passen in de genealogie, maar wel een leuk gegeven.

Gr.Ko

ko heij

De snelste manier om uit te vinden of beide families van 1 stam afkomstig zijn hetgeen ik zelf ernstig betwijfel is via een DNA onderzoek. Heb je wel van iedere familie een paar mannen nodig die daar aan mee willen werken....., maar dan weet je zeker of het de moeite waard is om je tijd in te steken.

Annemarie57


Hallo Annemarie

Dat vindt ik toch een beetje ver gaan en mocht er een match zijn, dan is het waarschijnlijk onmogelijk om de familie's aan elkaar te breien,het is uit een tijd waarin over gewone mensen niet zoveel is beschreven, misschien is er ergens een koopacte, testament of boedelbeschrijving waar iets in te vinden is,we proberen verder te zoeken

Bedankt voor je reactie

Gr.Ko

ko heij
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!