stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht, voorouders van Catharina Hackfort

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

een van mijn rechtstreekse voorouders is Catharina Hackfort, ged. aug. 1702 te Bimmen/Kleve en overl. 10 sept 1754 te Millingen ad Rijn ze was gehuwd met Joannes Janssen , gehuwd 1727 Millingen. Nu zoek ik meer gegevens over haar ouders Hermen Hackfort geh. met Willemken Hellinghs. 

Hermen zou vermoedelijk weer een zoon zijn van een ridderlijke familie Hackfort Jan gehuwd met Lanscroon en ze hadden; kasteel Ter Horst.

De schoonmoeder van Catharina Hackfort heette Maria van de Sandt(Sande) en zou mogelijk ook van adelijke afkomst zijn van; Den Aardenburg, wie kan me over deze families meer vertellen. alvast bedankt

sjo koch

Volgens "Google" zijn Hermen Hackfort en Willemken Hellings op 1.10.1698 in Millingen getrouwd.

G.Karssenberg

Jan

25.04.1686  Scutte op Hackfort sijn kint laeten doopen genaemt HERMEN. 

View - Genealogie in de Achterhoek

Renee

Wilhelma HELLINGHS,   geb. ca. 1670-1675,   ovl. 20 mrt 1703, Bimmen 

dochter van Jan HELLINGHS

www.vandermee.org/getperson.php?personID=I2099&tree=StamZONLVK

Renee

dit kan hem dan niet zijn, geloof ik, dan zou hij bij zijn huwelijk in oktober 1698 met Willmeken Hellinghs 12 jaar oud geweest zijn. en een scutte op hackfort, is toch een schutter? de zoon van de schutter op Kasteel Hackfort die dan Hermen wordt gedoopt.

sjo koch

scutte is misschien ook wel schulte idat is dan  meier of bestuurder van het hof ?

Pieter Johan Cramwinckel

ik heb gegoogled, maar kan de betekenis  van die naam niet vinden. Wel op de site van De graafschap in de middeleeuwen een conversatie gelezen van enkele leden, die ook met Hackfort bezig waren, ik weet niet hoe ik deze mensen kan bereiken. ik denk dat die er veel meer over weten

sjo koch

HET GILDEBOEK VAN NETTERDEN

hier komt Hackfort en Hellinghs ook in voor zie de index

Renee

bedankt voor uw tip. ik heb het nagekeken, en kwam ene Jacob Hackfort tegen rond 1725 in verschillende varianten schrijfwijzes, en Derck Haecvort in 1728 en ene Gildemeester Willem Hellingh. Mogelijk is er een verband met onze Hermen Hackfort gehuwd met Wilhelmina Hellinghs,.

sjo koch


Hallo, Ik heb de hernieuwe discussie over Hackfort gelezen en ik ben degene die een tijd geleden op de site 'de graafschap in de middeleeuwen' heeft gereageerd. Ik ben ook een afstammeling van Catharina Hackfort. Als je wilt kan ik je de data verschaffen die ik tot nu toe gevonden heb. Mail me naar: info@corneakkers.com Groet, Corné Akkers

Corné AkkersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!