stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Leendert van der Spek en Anna Maartens Post - Hillegom



Profiel afbeelding

Beste forumleden

Leendert van der Spe(c)k en Anna Maartens Post, woonachtig in Hillegom laten in Bloemendaal de volgende kinderen RK dopen:

Johanna     20.09.1748   get: Lambert Martens + Elizabeth Hendriks

Gerardus    26.10.1749   get: Lambert Post + Johanna Leempoel

Martinus      9.10.1751   get: Lambertus Post + zijn vrouw Maria vd Wouw

Martinus    12.03.1753   get: idem

Maerten     16.06.1754   get: idem

Claes         22.10.1756  get: idem

Cornelis     19.10.1759  get: Cornelis van Limmen + Cornelia Cijs

Anna Maartens is geboren in Hillegom (doop Bloemendaal 2.03.1718) als dochter van Maerten Claesse en Marijtje Antonisse. Huwelijk en kinderen van dit echtpaar zijn bekend.

Wat ik helaas niet heb kunnen vinden is het huwelijk van Anna Maartens Post en Leendert van der Spek

(geen RK Bloemendaal en ook niet in de DTB van Zuid Holland) en wie was deze Leendert? Is zijn vader gezien de vernoeming wellicht ene Gerrit van der Spek?

Alvast bedankt voor jullie hulp

met vriendelijke groet,

Jan Meijer

Jan Meijer DH - 27 jun 2014 - 13:27

Jan

helaas, ik vond ook niets. Dwz, ik heb Marietje Claesdr van Wouw x Lammert Maartensz Post in mijn bestand staan. Die woonden in Voorschoten en lieten daar 4 kinderen dopen. Bij één ervan, Anna op 24-09-1755, zijn Leendert van der Spek en Anna Maartense Post erbij als getuigen, maar wordt ook net weer niet zijn patroniem genoemd....

De broers en/of zussen van Anna en dopen van hun kinderen, leverden die in dat opzicht ook niets op?

groeten, Frans

Frans Angevaare - 27 jun 2014 - 17:02

Hallo Jan,

Ik ben op zoek naar Lambertus Post uit Hillegom. Hoogstwaarschijnlijk is hij de zus van Anna Maartens Post. Heeft u haar geboorteakte cq doopakte kunnen vinden? Zo ja, bij welke Katholieke kerk/plaats, of hadden ze een ander geloof? 

Ik moet ook weten of Maria vd Wouw soms vroeg overleden is, aangezien ik denk dat deze Lambertus Post later in Slootdijk opnieuw in het Huwelijk is getreden met Mensje de Ruijter. Deze Lambertus bleek namelik ook geboren te zijn in Hillegom. Het zou wel heel toevallig zijn als er meerdere Lambertussen rond liepen daar, maar niets is onmogelijk natuurlijk.

Ik hoor graag van u. Alvast bedankt voor de te nemen moeite.

Hartelijke groet,

Ineke

Ineke Hartman-Post - 8 mar 2017 - 16:49

Hallo Jan,

Ik ben voor de stamboom Van der Spek ook op zoek naar de voorouders van deze Leendert. Heb jij ooit iets gevonden van zijn voorouders?

Graag reageren via email j.groeneveld862@upcmail.nl

Groet,

Hans Groeneveld

Hans Groeneveld - 5 jan 2021 - 22:37


Beste Hans,

Ik heb wel het huwelijk gevonden van Leendert van der Speck, jm van Rijswijk en Anna Post jd van Hillegom. Zij gingen in Den Haag in ondertrouw op 6 maart 1746 en trouwden op 28 maart 1746 zowel op het stadhuis als in de RK schuilkerk aan de Oude Molstraat  De bronnen leren ons dat Leendert afkomstig was uit Rijswijk ZH en destijds ruiter was bij het Regiment Gardes onder Generaal de graaf van Bentheim. 

Van der Spek is/was een zeer veel voorkomende naam in Rijswijk en velen heetten ook nog eens Leendert of Gerrit (gezien de vernoemingen zou zijn vader een Gerrit van der Spek kunnen zijn)  Maar ik heb geen aanknoping kunnen vinden.  Ik heb ook verschillende van der Spekken in mijn kwartierstaat maar ook daar niets gevonden.

Van het Regiment waar Leendert onder diende zijn er volgens mij geen stamboeken aanwezig bij het Nationaal Archief dus ook daar liep voor mij het spoor dood.

Maar wie weet vindt ooit iemand de speld in de hooiberg en kunnen we Leendert linken aan vroegere voorouders.

PS: ik heb deze reactie ook in de mail naar je gestuurd.

Jan Meijer DH - 6 jan 2021 - 09:33







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu