stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Wie kan mij helpen met deze uitdaging? DTB/BS Oud-Alblas/Ridderkerk/H.I.A.. M. Noordergraaf

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste medespeurders, Nog vijf vragen te gaan voordat ik mijn onderzoek kan afronden. Wie kan mij helpen met deze lastige opzoekvraag? In een vorig onderzoek werd aangenomen dat Marigje Noordergraaf, dochter van Jan Noordergraaf en Cornelia Erkelens, ged/geb Oud Alblas 11/7-3-1781 enkele dagen na haar geboorte was overleden. Tot mij verbazing trof ik haar overlijdensakte 80 jaar later. Marigje Noordergraaf overlijd te Ridderkerk 15-8-1867 als weduwe van eerste Gerrit de keizer en thans Hendrik van der Stel (akte 116). Een zoektocht in het overlijdensregister van Ridderkerk leverde op, dat Hendrik van der stel, zoon van Pieter van der Stel en Hendrikje de Kinder overlijd op de leeftijd van 67 jaar en 9 maanden te Ridderkerk 30-12-1854 (akte 130) als weduwnaar van Marrigje Noordegraaf. In het doopboek (NG) van Ridderkerk trof ik zijn doopinschrijving: 25-3-1787. Marigje Noordegraaf, soms aangeduid als Marrigje of Maaijke Noordergraaf, krijgt van Hendrik van der Stel in Hendrik-Ido-Ambacht meerdere kinderen. Hun eerste kind is aldaar op 6-6-1812 geboren. Waar en wanneer het huwelijk tussen Marigje Noordegraaf en Hendrik van der Stel is gesloten, heb ik niet kunnen achterhalen. In het Nationaal Archief trof ik dit huwelijk niet aan in de BS van Hendrik-Ido-Ambacht, Oud-Alblas en Ridderkerk. Wie helpt mij verder? Voor het genoemde huwelijk is Marigje gehuwd geweest met Hendrik de Keizer. Zijn doopinschrijving en begraven c.q. overlijden heb ik niet kunnen achterhalen. Ook hun huwelijk kan ik niet traceren in de DTB-boeken. Marigje is evenals haar broers/zussen en ouders gedoopt in de N.G. kerk in Oud-Alblas. Ik mag er vanuit gaan dat zij aldaar is gehuwd met Gerrit de Keizer, maar de trouwboeken en nadere toegangen leverden niets op. Als zij op de leeftijd van tenminste 16 jaar zou zijn gehuwd, dan moet zij tussen 1787 en 1812 gehuwd zijn met Gerrit de Keizer, van hem weduwe zijn geworden en opnieuw gehuwd zijn met Hendrik van der Stel. Alle hulp en suggesties zijn welkom. En altijd tot wederdienst bereid. René van Vliet

René van Vliet

"(...) Voor het genoemde huwelijk is Marigje gehuwd geweest met Hendrik de Keizer (...)", is natuurlijk: voor het genoemde huwelijk is Marigje gehuwd geweest met GERRIT de Keizer.

Uitgeschreven lid

Jan Noordergraaf geb.1729 geh 1767 met Cornelia Erkelens geb 1749
uit dit huwelijk
Leendert Noordegraaf geb.15-03-1767 te Oud Alblas
geh 03-02-1793 in Ouderkerk aan de IJssel met Janna van der Linden geb 29-11-1767
overl.06-02-1824 te Krimpen aan de IJssel
dochter van Jacob van der Linden en Letje van der Weijde
uit dit huwelijk worden verschillende kinderen geboren in Krimpen en Oudekerk a/d IJssel
tussen 1795 en 1810
een mogelijkheid is dat uit dit huwelijk ook Marigje Noordegraaf is geboren

Evert Vroege

Uitgeschreven lid

Beste Evert,

Bedankt voor je suggestie. De doop van Marigje is helemaal helder. Het gaat er nu om wanneer en waar zij gehuwd is met Gerrit de Keizer, waar en wanneer deze Gerrit gedoopt en begraven is en wanneer en waar zij gehuwd is met Hendrik van der Stel.

Met vriendelijke groet,


René van Vliet

René van Vliet

J van der Hoef


@Jaap,

Het profiel van de vraagsteller bestaat niet meer.Waarschijnlijk heeft hij zijn onderzoek, zoals aangegeven, afgerond.

Jammer voor je moeite, tenzij René dit op een of andere manier nog leest.

Bedet
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!