stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Datum van overlijden van Bjefke Annes Bouma

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Bjefke werd op 19-03-1834 te Makkum geboren uit Anne Tjerks Bouma en Klaaske Willems Faber. Ze trouwde op 16-05-1868 met Cornelis Doedes Bruinsma (1831-1897). Bjefke leefde nog in 1899 en woonde toen te Lollum. Weet iemand de datum van haar overlijden? 

Bvd.

Jan Bruinsma 

Jan Bruinsma

Heb je het bevolkingsregister van Wonseradeel al  geraadpleegd?

https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1942-30107-8985-27

En de huwlijksbijlagen van evt. kinderen?

Evert Smit

E.L.Smit

Hoi Evert,

Dank je wel voor je reactie, dat waardeer ik zeer. Ik ben alles meerdere malen doorgelopen, inclusief de variaties op de naam: bouma, bouwma, bouman, bouwman enzovoort. Persoonskaart kon niet worden geleverd (dus ze was, zoals verwacht, al overleden voor 1938). Huwelijkse bijlagen zijn helaas ook niet van toespassing, want 2 van de 3 kinderen overleden binnen het 1e levensjaar en de 3e trouwde toen Bjefke nog leefde (en overleed pas in de jaren vijftig). Ze is dus overleden tussen 1900 en 1938, maar gezien haar geboortedatum schat ik ergens tussen 1900 en 1910. Zelfs het doorspitten van Delpher leverde niets op :-( Maar wie weet, misschien is ze aan het einde van haar leven wel naar Franeker, Harlingen of Leeuwarden gegaan (of moeten gaan). Die vrouw wil gewoon niet gevonden worden :-)

Jan  

Jan Bruinsma

Hallo Jan,

Ik kwam helaas ook niet verder.

Maar weet je ook waar zoon Doede is gebleven?

Zijn vrouw Ytje Offringa overlijdt 27-07-1917 in Franeker.

Ik zag zo verder niets van hem.

Moeder kan natuurlijk met zoon zijn meegegaan.

Groet, Joke

joke andriessen

Hallo Joke,

De exacte gegevens over Doede heb ik nog niet, maar ik weet dat hij tussen 23 en 29 oktober 1953 te Harlingen is overleden. Zover mij nu bekend heeft hij daar niet gewoond, want ik kom hem nergens tegen in de bewoners gegevens van Harlingen. Kans is dus aannemelijk dat hij daar in het ziekenhuis is overleden. Maar dat zijn vooralsnog aannames, want zoals gezegd heb ik alleen nog maar wat basisgegvens over Doede. Ik werk ze online per persoon uit, dus als de ouders nog niet online staan, zijn ook de kinderen nog niet aan bod gekomen :-)

Mocht je nog iets tegenkomen, dan hou ik me graag aanbevolen!!!

Jan 

Jan Bruinsma

Probeer haar vanaf hun huwelijk via het bevolkingsregister te traceren ,of heb je dat al gedaan?

Evert Smit

E.L.Smit

Hallo Evert,

Ik heb me geconcentreerd op de overlijdensaktes en advertenties uit die periode en heb via Tresoar en verschillende sites (Harlingen) gekeken of ze daar aan het begin van de 20e eeuw ook voorkwam. Het bevolkingsregister als zodanig heb ik niet geraadpleegd. Zijn die gegevens voor Friesland online over de periode 1900-1910? Want dat zou natuurlijk geweldig zijn!

Jan

Jan Bruinsma

Voor Wonseradeel t/m 1900, maar dat wist je waarschijnlijk al.

http://zoekakten.nl/plaatsen.php?id=FR%7C0099%7C&id=FR%7C0099%7C%23fb

J. H. van Veen

http://www.graftombe.nl/names/info/609622/bruinsma

Was dit bekend?

E.L.Smit

Ja, Graftombe heb ik ook bekeken, maar zowel van haar man als haarzelf niets (meer) te vinden :-(

Jan Bruinsma

Jawel, de Wonseradeel archieven kende ik inderdaad. Ik zal er nog een keer doorheen gaan voor de zekerheid, wie weet heb ik hem toch gemist. Een kaarsje branden op de goede afloop is misschien niet overbodig :-)

Jan Bruinsma

J. H. van Veen

Kijk, dat zou heel goed kunnen kloppen, want in 1899 leefde ze nog. Ik zou even moeten checken in welke maand van 1899 ze nog leefde, om uit te sluiten dat ze precies op de valreep van de eeuw overleden is. Merkwaardig vind ik wel dat in alle stukken (ook deze) haar naam gespeld wordt als Bjefke Bouma, precies zoals ze geboren is. Terwijl ik toch heel sterk het vermoeden heb dat ze niet als zodanig is overleden, anders had ik haar toch moeten vinden, zou je toch zeggen. Dank, dank voor de links in ieder geval!

Jan Bruinsma

bericht vervallen

J. H. van Veen


De W staat voor weduwe haar man is in deze periode (1890-1900) overleden.

Ik denk dat je persoonlijk het bev. Register 1900-1920 moet raadplegen, want de zoon is verhuisd en Bjefke is blijven wonen.

E.L.Smit







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!