stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Jacob Paff 1915-1969

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

De NGV afdeling Amsterdam heeft het leuke idee om de straatnamen met een persoonsvermelding in kaart te brengen middels een korte kwartierstaat. Een leuk initiatief waar ik graag aan mee doe. Probleem is echter dat deze persoon in 1915 is geboren (overleden 1969) en dus zijn deze geboortegegevens nog niet openbaar. Ik heb dus ook geen idee waar hij geboren is. En om nou meteen geld uit te geven voor een persoonskaart gaat me net even te ver. Heeft iemand deze Jacob Paff in zijn bestand staan?
Met vriendelijke groeten,

Fred Boer

Fred H. Boer

Tot nog toe dit gevonden:

Jacob Paff, geb. op 12-11-1915 te Amsterdam huwde op 09-05-1940 te Amsterdam

met ene K. van der Bijl.  Jacob had nog één broer (Andries) en drie zussen

Petronella Johanna, Johanna Petronella en een Betsy.

De ouders van Jacob waren: ook een Jacob Paff, geb. op 21-05-1882 te Haarlem,

hij huwde op 01-06-1910 te Amsterdam met Rigtje Pietersma, geb. 24-11-1888 te

Schoterland.

DHv. E.

Bruidegom Jacob PaffGeboorteplaats:HaarlemLeeftijd:28Beroep:sigarenmaker

Vader bruidegom:Johannes Casper Paff

Moeder bruidegom:Jisseltje van der Molen

Bruid:Rigtje PietersmaGeboorteplaats:SchoterlandLeeftijd:21

Vader bruid:Berend Jans Pietersma

Moeder bruid:Pietje Harmens Okkema

Gebeurtenis:HuwelijkDatum:woensdag 1 juni 1910Gebeurtenisplaats:Amsterdam

Renee

Bedankt voor de reactie, ik kan hier weer verder mee. Dat geldt natuurlijk evenzeer voor de reactie van Renee. Ik ben daar geweldig mee geholpen. Ik had even het idee dat die 100 jaar termijn voor geboorten me parten zou spelen. Nogmaals bedankt!

Fred H. Boer

Die K. van der Bijl heet volledig Kaatje van der Bijl (1918). Als je gaat googelen met die volledige naam, dan kom je terecht op de volgende stamboom http://www.maxvandam.info/humo-gen/family/humo9_/F22267/I60197/ en zie je dat haar 2 broers en ouders in 1943 overleden zijn in Sobibor.

Preciese data zijn te vinden op de gezinskaart van haar moeder Klara Kool:

- http://stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/archiefkaarten/zoek/query.nl.pl?i1=1&v1=klara&a1=kool&x=1&z=b# (er is ook een gezinskaart van vader).

- http://www.communityjoodsmonument.nl/person/120116/nl

Mvg,

Leon dL

Inmiddels is het leven van Jaap Paff voor mij een stuk inzichtelijker geworden. Het enige wat ik nog mis is een foto van hem. Inmiddels is duidelijk geworden dat hij is geëmigreerd naar Australië (Perth) en waarschijnlijk daar is overleden. Mocht iemand nog iets weten van nazaten van hem (en zijn vrouw Kaatje van Bijl) ben ik natuurlijk nog steeds geïnteresseerd. Via de immigratie sites heb ik helaas geen foto's kunnen vinden.

Bij voorbaat dank,

Fred Boer

Fred H. Boer

Jacob (Jaap) Paff was de broer van mijn moeder. (Josephine Paff) In de oorlog noemde hij zich Jaap de Winter. Op https://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/militaria-tweede-wereldoorlog/m1219535012-de-overval-op-de-gevangenis-op-de-weteringschans-in-1944.html staat een artikel wat bij ons in het familie archief ligt. `Er staat ook een foto van hem bij.  Groet Henk Dapper

Henk Dapper


Bedankt voor je reactie Henk. Inmiddels is het artikel al geplaatst geweest in het afdelingsblad van de NGV afdeling Amsterdam. Ik had het ook willen publiceren op mijn homepage want ik had ook contact gekregen met de zoon van Jaap Paff.

Inmiddels gaat dat niet meer omdat de computer met daarop de bestanden en alle genealogische gegevens en alle foto's die ik inmiddels had gehad helaas niet meer aanwezig is. Anders had ik absoluut geïnteresseerd geweest in een afdruk van het artikel. Van zijn zoon had ik wel een fotokopie gehad maar dat was in zeer slechte staat. Ik had Panorama nog een paar maal benaderd maar die reageren nergens op.

Uiteraard heel erg bedankt voor je reactie. Ik stel dat natuurlijk zeer op prijs.

Fred H. BoerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!