stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Fam Boers

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Mijn moeder is een Boers.

Voornamelijk Smilde/Assen tot dusver.

Lianne de Vries

Beste Boersen,

U bent waarschijnlijk familie van mij en ik heb van Boers heel veel gegevens verzameld, deels uit reacties en deels uit databestanden zoals Genlias, Drenlias etc.

Deze tak Boers komt oorspronkelijk uit Drenthe ( of zij broers waren weet ik niet zeker). Het kan zijn dat het soldaten waren en in Drenthe een stuk grond kregen bij de Vrede van Muenster, maar daar laat ik mij graag over inlichten.

U kunt reageren door mij te mailen albert.boersATmac.com en ik neem contact met u op. Daarbij is familie o.a. Juanita Michaele Boers; Riek Seinen; Jose Wolters-Boers; Lianne de Vries; Karianne Boers en Albert Boers. M.a.w. Boers uit Emmen en omstreken, Tubbergen en omstreken, Assen en Smilde en omstreken, Diever, Dwingeloo, Steenwijk, en half Drenthe.

Ik hoor van .

  

Albert Boers

Beste Albert,

Met belangstelling het bericht gelezen over de Boersen.

Er zit en/of zat een heel 'nest' Boersen in Drente.

Maar de Boersen uit met name Oldenzaal e.o. waren mijn inziens toch

een heel andere tak en wellicht dus ook een andere boom

Groetjes,

Frans Boers

F.M.J. Boers

Hallo Boers onderzoekers, bij mij bekend ene Remmelt (Rommert de Boer) Boers geb. te Steenwijkerwold, x met Wijbrigje Stegeman, 1 zoon Bernardus geb. ca 1830 x met Vrouwkje Froklage en 1 dochter Trijntje Boers geb. 1833 x met Jan de Lange. Bernardus krijgt 5 kinderen waarvan 2 dochters bij mij gehuwd zijn. wie meer wil weten van deze fam. even reageren.

Johan Damhuis.

Damhuis

De ouders van Hendrikus Marinus Boers, geboren op 24-02-1896 te Tubbergen waren: Jan Boers, van beroep Polderwerker, geboren 18-04-1858 te Smilde, gehuwd op 24-03-1882  gemeente Emmen met Lena Dooren, geboren 28-04-1864 te Smilde. Geloof NH. Lena was de dochter van Jannes Dooren en Albertje Pomper.

Jan en zijn vrouw komen voor in het boekje van de Stichting Heemkunde Albergen 1986, Kanaal Almelo naar de Pruischische grens nabij Albergen. Ze woonde binnen de gemeente Tubbergen Nr B.48, dit adres was in 1967 Hardenbergerweg 62.Het gezin woonde o.a. 24-04-1885 te Almelo, 27-07-1885 gem. Tubbergen, 17-04-1897 Losser (Berghuizen) en later te Oldenzaal. Jan is vm in 1900 overleden.

Lena is op 01-10-1908 te Oldenzaal weer gehuwd met Bernardus Nijland, geboren ca 1865.

Uit het gezin Boersx Dooren

1.Johannes Boers, geboren 18-04-1883 gem. Emmen

2.Oetse Jochems Boers, geboren 09-08-1884 gem. Emmen

3.Alberdina Boers, geb. 12-02-1888 gem. Tubbergen

4.Albert Boers, geb. 26-04-1889 gem. Tubbergen

5.Hilligje Boers, geb. 20-12-1890 gem. Tubbergen

6.Johan Boers, geb. 17-12-1892 gem. Tubbergen

7.Hendrika Maria, geb. 15-05-1894 gem. Tubbergen, overleden in het RK ziekenhuis te Nordhorn Dl

op 13-03-1943, was op 17-11-1916 te Denekamp gehuwd met Johannes Hendrikus Pierik, geboren ca 1893 te Denekamp, uit dit huwelijk Johan Pierik, geboren ca 1919 te Denekamp en overleden op 15-12-1944 te Deventer waar hij gemeentebode was. Johan was gehuwd met Gerda Johanna van Braam.

8. Hendrikus Marinus Boers, geb. 24-02-1896 gem. Tubbergen

Vr. Gr.

Bertus de Jongeburcht

A.F. de Jongeburcht

Beste Bertus,

Ik heb uw bericht over de familie Boers gelezen.

Het is een zeer interessant verhaal.

Maar helaas komt geen enkele voornaam en geboortedatum overeen met mijn gegevens.

Deze gaan terug tot ca. 1764. Om een paar van mijn gegevens op te noemen:

Joannis Boers geb. 1764?; Gerhardus Johannes Boers geb. 1791?; Johannes Boers geb. 1825

Hermanus Boers geb. 1868; Lambertus Boers geb. 1903. (mijn vader)

Volgens mij kwamen voor 1764 de voorvaderen uit Duitsland (Burs, Buhrs etc)

Met vriendelijke groet,

Frans Boers

F.M.J. Boers

Hallo Bertus,

een goed verhaal over Jan Boers.

Jan Boers is geboren in Smilde.

Kijk maar eens bij Smilde genealogie: de site over Boers.

Deze Boers stamt uit mijn tak en ik heb daar wel meer over. Mail naar albert.boersATmac.com

Boers

Albert Boers

Geachte Albert Boers

Jan Boers x Lena Dooren, was een reactie op die van mevrouw Punt Boers van d.d. 07-06-2008

De familie Boers, maakt deel uit van een door mij opgestelde parenteel (Tot heden 577 personen) van het echtpaar Coop Luchies (Dooren) en Femmechien NN

Groeten,

Bertus de Jongeburcht

A.F. de Jongeburcht

Frans,

Ik heb geprobeerd om meer informatie te vinden over de Boers-familie uit Oldenzaal. Volgens mij zijn ze wel verwant aan de tak in De Lutte. Alhoewel ik geen 100% zekerheid heb, is het wel veilig om aan te nemen dat mijn conclusies kloppen. Anders zou ik wel gegevens hebben gevonden die hier niet mee te rijmen zijn. Voor meer informatie wil ik naar http://www.den-braber.nl/vpnd/statuspagina-ov.html verwijzen. De volkstellingen van 1748, die ik in mijn bericht noem, zijn op de site van het HCO te vinden.

Allereerst twee dopen:

Oldenzaal, 18-02-1751 (RK): Gerr. Joan. fl. Gerr. Boer et Joannae Bulters conjugum, patr. Joan Bulter et Gert Boer (ODZ307/76)
Oldenzaal, 08-07-1755 (doop RK): Joan. fl. Gerr. Boer et Joannae Bülters conjugum, patr: Joan. et Aleida Bülters. Old. (ODZ307/93)
Dit zijn dopen van twee kinderen van Gerrit Boer(s) en Joanna Bulters. Waarschijnlijk is de Joannes die in 1755 gedoopt is, later getrouwd met Euphemia Catharina Peterink en Catharina Elisabeth Beumers. Ik heb geen andere doop van een Joannes Boers in Oldenzaal kunnen vinden rond die tijd.

Daarvoor vond het huwelijk plaats van de ouders:

Oldenzaal, 22-06-1749 (ondertrouw Nederduits-Gereformeerd): Gerrit Boer uit De Lutte en Jenne Bulters uit Berghuizen. Huwelijk: Oldenzaal, 13-07-1749

Men was verplicht om in de Nederduits-Gereformeerde kerk te trouwen. Dit gold ook voor Rooms-Katholieke personen, dus dit zegt niets over hun geloof! De doop van hun kinderen overigens wel, alhoewel er periodes zijn (vnl. in de 17e eeuw) dat ook RK-kinderen in de NG-kerk werden gedoopt.

In 1748 is een volkstelling gehouden in heel Overijssel. De gegevens zijn gedetailleerd, dus heb ik daarin gezocht naar meer informatie. Als het klopt, was Gerrit al het huis uit en in de kost bij Christiaan Franke in Oldenzaal:

Volkstelling 148, Oldenzaal - 27e Rot (ODZ-G/81/2):
Huisgezin: (ambagtsluijden) Chr. Franke, vrouw G. Vehoff
Kinderen over 10 jaren: Chatrina en Christina Franke
Kinderen onder 10 jaren: Elisabet, Jan, en Christina Franke
Vrije personen: Willem Altena
Dienstboden: Ger. Boer en Jan Wansink

In De Lutte was er geen zoon met de naam Gerrit:

Volkstelling 1748, De Lutte - Elfterheurne (ODZ-G/6/1):
Huisgezin: (ambachtsman) Hend. Boer, vrouw Geertken
Kinderen over 10 jaren: Hermen

Hermen is ook in 1749 getrouwd, met Hermina Koops uit Berghuizen. Ondertrouw: Oldenzaal, 02-03-1749. Huwelijk: Oldenzaal, 07-04-1749.

Aangezien het duidelijk is dat Gerrit Boers uit De Lutte komt, denk ik dat het veilig is om aan te nemen dat Hendrik Boers en Geertken zijn ouders zijn. Van hen heb ik helaas geen huwelijk gevonden, ook niet waar een van beide weduwnaar/weduwe is. Ik heb gezocht tot 1709. Het zou kunnen dat ze net een paar jaar daarvoor getrouwd zijn. Het zou kunnen dat ze pas (ruim) na hun huwelijk op Boers in De Lutte zijn gekomen en daarom geen van beide bij het huwelijk al deze naam droeg.

In Twente was het voor 1811 gebruikelijk dat men naar de naam van de boerderij / woonstede werd genoemd, dus als een van beide van Boers afkomstig zou zijn, dan zou hij/zij ook automatisch die naam dragen. En ja, mannen die bij hun vrouw in huis trouwen, nemen ook haar naam aan. Feitelijk was er geen sprake van vaste achternamen. Behalve in steden zoals Oldenzaal, dus vandaar dat het nageslacht van Gerrit de naam houdt. Veel namen van Oldenzaalse families zijn afkomstig van boerderijen van plaatsen in de buurt.

Volgens de volkstelling was Boers in De Lutte in 1748 geen boerderij, aangezien de hoofdbewoner als "ambachtsman" werd aangeduid.

Frank Steggink

Mijn overgrootmoeder was Christina Susanna Teunia Boers, geboren in 's Gravenzande, 17 nov. 1864. overl.12 april 1937 R'dam. getrouwd eind 1886 in Muiden met Hendrik van der Velden, zij woonden in Naarden. Past zij in uw stamboom?

Thea van der Velden

Beste Thea,

Met belangstelling heb ik uw berichtje gelezen.

Helaas moet ik u mededelen, dat mijn stamboom gezocht mooet worden in de regio

Oldenzaal en daarvoor mogelijk Neuenkirchen (1740)

F.M.J. Boers

aan FMJ Boers, dank voor de reactie.

Ik ben op zoek naar de Fam. Boers uit het Westland.

Mijn overgrootmoeder kwam uit 's Gravenzande.

Jan Boers (bericht 24-6-'07) woont in Zwartezaal, zijn vader geb. in 's Gravenzande. Is zijn overgrootvader familie?

Pieternella van der Valk- Boers (bericht 22-12-'06) haar familie woont of woonde in het Westland, komt zij uit dezelfde tak van Boers?

Thea van der Velden

 

Hallo albert ik ben Tom Boers en woon in Hengelo ov en mijn opa is geboren Erica (Emmen)

AJ Boers

Mijn grootvader was Johannes Boers 1883-1956. En heb belangstelling in alles wat met de Fam Boers te maken heeft en mijn dochter is bezig met een stamboom.Ik roep iedereen op die denkt fammilie te zijn info

naar mij te sturen B.V.D a.boers4@kpnplanet.nl

AJ Boers


Met een naam zoals Boer (e,s,en) denk ik dat er veel verschillende zijn die de naam aangenomen hebben die totaal geen familie van elkaar zijn.    Ik kan mij indenken om op een achternaam te komen als je boer bent, om Boer als een achternaam te nemen.    Als je bakker ben: Bakker, schilder: schilder enz.    Het lijkt my erg onwaarschijnlijk dat alle Boeren van een persoon afstammen.

veel sukses!

Luke Baars







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!