stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » fam Tempel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wat weten we van Pieter Tempel en zijn kinderen:

- Geboren ca. 1928.

- Ouders Pieter Tempel x Gasselte 1917 Wesselina Timmer woonden in Oude Pekela, Gasselte 10/04/1918, Drouwe

nermond/Borger-Odoorn 06/05/1921.

- Stamboomforumdeelnemer Tijn Tempel noemt wel broers Meint Tempel (1917 - 2004), Stoffer Tempel (1918 - 1967) en Chris Tempel (1921 - 1947), maar niet Pieter Tempel (* ca. 1928).

- Pieter Tempel woonde in Groningen (1950) en Borger (1952) als los werkman.

- Zoon Pieter Tempel is vermoedelijk al geheel of gedeeltelijk < 1952 onder toezicht geplaatst.

- Zijn (huwelijks)partner Luchina/Ginie Smit (Poortugaal 1935) bevalt van Wesselina Tempel in Asser

   Kraamkliniek aan de Bijlerstraat.

- Pieter jr en Wesselina Tempel komen 60 jaar geleden via een Kindertehuis van het Leger des Heils terecht bij adoptieteouders die volstrekt open zijn over hun biologische afkomst.

- Dochter Wesselina Tempel heeft nog een inentingskaart van vlak na haar geboorte en had een kaart van het kindertehuis, maar is die kwijt geraakt. Via nicht Gerrie Willemsen-Heuvelink beschikt zij inmiddels over haar geboorteakte van de gemeente Assen; Raad van de Kinderbescherming kan geen informatie geven en verwijst naar de rechtbank Assen (uitspraak).

Dimitri Vlas kan wellicht precies uitleggen welke wegen er nog kunnen worden bewandeld, hoe en in welke volgorde.

Martin Jongkoen

In deze lange reeks met nieuwe zoekwegen, suggesties, raadgevingen heb ik volgens mij toch nog een belangrijke instantie gemist. En dat terwijl ik die zelf al vele malen heb geadviseerd aan mensen met vergelijkbare zoekakties. De FIOM. Wellicht dat op dit moment het tarief iets hoger ligt dan 50 euro.

 

Een instantie die je op dit gebied wellicht ook raad kan geven is FIOM. 

 Geregistreerde zoekbureaus en detectives hebben namelijk wel de beschikking over meer informatie.

De stichting Ambulante FIOM begeleidt zoekakties naar familie tot en met de tweede graad. Een nationale zoekaktie kost 50 euro, een internationale zoekaktie 200 euro

 

Els Leijs en Partners hebben Het Contactregister opgezet waar zoekenden en mensen die gezocht willen worden zich gratis kunnen registreren. Het contactregister garandeert privacy, omdat alleen bevoegde medewerkers van de organisatie er toegang toe hebben. Wanneer de betrokkenen hebben aangegeven elkaar te willen ontmoeten worden de contactgegevens verstrekt. Ook FIOM heeft een contractregister voor familieleden.

 

FIOM heeft in het hele land vestigingen (www.fiom.nl). Het contactregister van Leijs middels de volgende link.www.contactregister.nl 

 

Maar ik heb hoop dat Dimitri aan de vraagsteller de mogelijke wegen helder kan uiteenzetten en wellicht is dan FIOM niet nodig.

 

mvg-Ben

Ben Wegman

Wie wordt er nu eigenlijk gezocht?  Vr.gr. Aaf Smit_Timmer

Henk Smit

Pieter Tempel (*ca. 1928) x Luchina/Ginie Smit (* Poortugaal 25/03/1935) dv Willem Smit (Veendam 04/04/1896 - Poortugaal 03/04/1946) × Rotterdam 19/05/1926 Theodora Cornelia van 't Hof (Rotterdam 14/12/1900 - Havelte 25/12/1987) hertrouwt Poortugaal 07/12/1949 met zwager/weduwnaar turfschipper/brandstofhandelaar Harm Huizing (Nieuw-Buinen/Borger-Odoorn 20/01/1894 - Havelte 19/12/1977)   Havelte.

Zij zijn de biologische ouders van Pieter Tempel en Wesselina Tempel die via vragensteller/nicht Gerrie Willemsen-Heuvelink naar (informatie over) hen na 62 tot 64 jaar zoeken.

Martin Jongkoen

Beste mensen de gasten de deur uit afwas gedaan en nu de blijde tijding.

De grootouders van Wesselina en pieter zijn wesselina Timmer en pieter tempel.

Kerstavond heb ik de telefoongids op de computer geopend en boven aan begonnen met bellen naar mensen die Smit heten in groningen

Ik kreeg na enige telefoontjes een jongeman die de naam lichiena Smit niets zei, maar toen ik vertelde dat zij gehuwd is geweest met een Pieter tempel ging hem een lichtje branden.

Volgens hem waren zijn ouders familie en had zijn moeder ook al eens met de geschiedenis bezig geweest.

Hij beloofde s,avonds contact op te nemen met zijn ouders, vanochtend heb ik daarmee contact gehad en Lichiena ( Ginie) is eerst getrouwt geweest met een Wubbe Baas, en later met Pieter Tempel.

Volgens de familie kreeg zij al een kind tijdens haar huwelijk met Wubbe, maar was dit kind van Pieter,dit kind werd bij opa gedumpt, later werden wesselina en pieter geboren die ze ook bij opa wou dumpen, dat ging niet door en zij kwamen in het kindertehuis, in 1955  is er nog een kind geboren dus 4 kinderen in totaal. Pieter trouwde later met een mevrouw de Man uit brabant en deze hebben ook nog weer kinderen gekregen.

De familie heeft gewoond in Drouwermond.

Pieter had broers ze noemde naar ik meende een Harm, en Stoffer maar er kwam zoveel informatie dat ik niet alles zo snel kon opschrijven.

Het vierde kind heet Lineke zij heeft een tijd geleden een oproep gedaan of mensen haar konden vertellen waar haar geadopteerde broer en zus terecht waren gekomen. nooit iemand op gereageerd en nu dit.

Ik heb afgesproken met deze familie die eerst contact maken met deze Lineke voor een bezoek waar je elkaar kunt zien en kijken of je wat op elkaar lijkt. NIET TE GELOVEN wat een kerst dag om nooit te vergeten.

Geboorte jaren van haar ouders weet ik nog niet, de ouders leven geen van beiden meer,moeder schijnt een 13 jaar geleden te zijn overleden, en Jantje is de eerste dochter zij is altijd bij opa Smit gebleven.

Als ons bezoek heeft plaats gevonden krijgen jullie bericht.Ik ben jullie dankbaar voor jullie inzet en ik hoef geen officiele instantie,s te benaderen.scheelt mooi geld kan ik nu benzine voor kopen om naar Stadskanaal te rijden.

 Groeten Gerrie 

gw willemsen- heuvelink

Gefeliciteerd.

Zie voor Pieters broers Meint, Stoffer en Chris Tempel o.m. bovenaan deze pagina 11 mijn bericht 25/12/2014 - 15:37 - 3e gedachtestreep.

Pieter Tempel (* ca. 1928) en oudste dochter Jantje zullen op de CBG-Persoonskaarten van hun grootouders Pieter Tempel x Wesselina Timmer staan.

Martin Jongkoen

Wat  goed, gefeliciteerd.

Elisabeth

Een internetzoektocht n.a.v. levensloos kind Groningen 25/09/1947 van metselaar Wubbe Baas x Luchiena Smit had ons niet op dit spoor gebracht resp. tot deze uitkomst geleid. Alleen dit is te vinden:

Wubbe Baas (Onstwedde 07/05/1920 - Borger 05/11/1988) x Borger 21/04/1951 Jette Jakoba Agter (Hattingen-Ruhr 23/10/1910 - Borger 02/01/1993) zij is eerder getrouwd in 1932 en 1942.

Via Delpher.nl is slechts te achterhalen hun overlijdensadvertenties in het Dagblad van het Noorden op 07/11/1988 en 04/01/1993. De 1e ondertekent zijn vrouw en de 2e de familie Agter en familie Baas, waarvan ze tante resp. schoonzus was. Dus geen kinderen.

Mogelijk heeft jongste dochter Lineke Tempel (1955) 25/12/2014 - 17:48 als W(esselina) Visscher een reactie voor Tijn Tempel onder het andere item "Familie Tempel" geplaatst.

Martin Jongkoen

Wat mooi dit en gefeliciteerd!!!!

Ik had al net een reactie gezet op andere onderwerp met w. Visscher om op deze onderwerp verder te willen gaan. Net lees ik dit allemaal!

Goed van jou, Gerrie. En ben blij voor Wesselina en Pieter en hoop dat ze in contact kunnen worden gebracht met Lineke en eventueel verdere familie. Goed nieuws!

Nou, Martin, jij zat en ik ook ergens niet veel naast eerder met een eventuele Stoffer, Wubbe Baas en eventuele verwarring Luchina later in Havelte, misschien te Groningen ook.

Martin schreef: "Een internetzoektocht n.a.v. levensloos kind Groningen 25/09/1947 van metselaar Wubbe Baas x Luchiena Smit had ons niet op dit spoor gebracht resp. tot deze uitkomst geleid".


Klopt, omdat levenloos kind ik zeg maar vond in 1947 met als partner Wubbe Baas mij onmogelijk leek, anders dat Luchina maar 12 jaar oud was. 1955 geboorte van kind, kennelijk vanwege privacy niet vermeld. Maar dan zit je nog met een levenloos kind in

1958? (vader onbekend)


Ik vroeg mij al af wie voorouders waren van de vader Pieter Tempel.

Kennelijk toch een later geboren, (niet vermelde) in 1928 als zoon van Pieter Tempel en Wesselina Timmer. 


Broer Harm wordt ook niet gevonden op internet, dus kan nog in leven zijn als oom van Pieter en Wesselina. 

Verdere ooms naar wat ik weet: Meint, Stoffer, Roelfina, Chris, Maria. Allen overleden.

Tot zover geboorte ouders van Wesselina en Pieter is schatting:

Vader Pieter, geboorte rondom 1928, waarschijnlijk overleden 2009. 

Moeder Luchina, geboorte rondom 1935. (schijnt 13 jaar geleden te zijn overleden, volgens bericht van Gerrie: kan zijn omstreeks 2001).


Maar kennelijk bepaalde sites op internet, berichten niet altijd nauwkeurig. Zo ook zeg maar eerder genoemde partner Wubbe Baas en levenloos kind in 1947, toen luchina nog maar 12 jaar oud was. 


Eerder vernoemd, kennelijk Luchina minderjarig bij geboorte Pieter Tempel in 1950?

Dan zou geboortedatum Luchina niet kloppen en huwelijk met Wubbe Baas en levenloos kind in 1947 bewaarheid kunnen worden. Helaas tot zover nog geen geboorte-aktes of overlijden. Of wat Martin al zei, via Delpher te zoeken naar artikelen. Hierdoor idd, makkelijk in 'valkuilen' dreigen te geraken en ergens anders te willen zoeken. 

Ik moet zeggen, ik doe dit sinds een paar jaar en ik leer steeds meer bij. Ben blij met deze uitvondsten en en deze ervaringen te mogen opdoen. Ben zelf misschien wel 'te precies', en niet zomaar wat aannemen. Wat Martin mij al eerder berichtte: Wees niet te precies. Hier leer ik van. Dus wil Martin bedanken voor zijn hulp en zijn adviezen ook. 

Hoop dat jullie fijne kerst hadden en op naar het nieuwe jaar. 

 

Arie Niezen

Soms, moet je wat 'dieper denken', en relativeren Martin. 

Ik geef je helemaal gelijk, maar ik leer van jou. Napoleon, oorlogen, religie. Wat denk jij met invloed van dat? Oorlogen, religie, Het geloof, invloeden van dat. Kruisoorlog. Misschien andere onderwerp op te voeren op dat? Stukje geschiedenis. 

Arie Niezen

Als Luchina Smit inderdaad 13 jaren geleden is overleden dan is zij niet de dochter (1935) van Willem Smit x Rotterdam 1926 Theodora Cornelia van 't Hof.

Van Gerrie begrepen dat de afgelopen dagen aan beide kanten de emoties hoog zijn opgelopen.

Martin Jongkoen

In de afgelopen 22 jaren heb ik me bij genealogisch onderzoek altijd verdiept in de plastselijke-en streek-geschiedenis. Geloof, wetenschap, economie en politiek hebben (te) veel invloed op het leven van onze (voor)ouders gehad.

Martin Jongkoen

Ik kan mij voorstellen, dat emoties hoog oplopen. En vooral de kerstdagen doen daar een 'schepje' extra kracht bij. Het is ook nogal wat, om te weten te komen, wie je ouders (voorouders) zijn of waren. Wat zij deden en het eventueel waarom. En dan te merken, dat je nog ergens (half)-broers/zusters hebt of andere familie. Ook te weten te komen, dat ouders overleden al zijn. Ik hoop voor hun, dat nu er meer info is en in contacten veel aan elkaar zullen hebben in de toekomst. Mijn hart gaat ook zeker naar hun toe: Wesselina en Pieter. Ze krijgen ineens veel informatie te verwerken. 

Ik vond zelf ook emotioneel soms om meer info te krijgen over het leven van mijn voorouders. Zoals mijn opa Arend, heb ik nooit gekend. Hij verliet mijn oma al vrij snel en mijn vader was maar een paar jaar oud. Werd bij zijn oma onder gebracht en mijn oma ging ook haar eigen weg.

Dan vertrok Arend naar Oost-Duitsland, daar een vrouw met kind. En na een paar jaar wederom scheiding en gezin in steek gelaten. Terug naar Nederland, Utrecht. Klinkt niet helemaal positief of vrolijk. Oma ging zeg maar richting Amstelveen en heeft later wel een kind gekregen, zoon. Vader weet ik zo niet, hoef ik ook niet te weten. Haar zoon leeft nog en heb vroeger contact mee gehad en heb hem op facebook. Dochter van Arend in Oost-Duitsland, heeft gelukkig na val van de muur in Berlijn contact met mijn vader gehad. Zij is nog met gezin naar ons toe gekomen en hebben hun leren kennen. Mijn ouders zijn ook bij hun geweest in Duitsland. Gelukkig en fijn voor mijn vader. Aantal jaren later overleed hij. 

Dan ik op latere leeftijd toch interesse kreeg in onderzoek van mijn voorouders en mijn opa. 

Dan is het leuk en ook pakt het je, als je dan bijvoorbeeld een krantenartikel tegenkomt van geboorte van mijn vader en huwelijk van mijn opa en oma. Dan verder kom je nog een dagvaarding tegen van mijn opa wegens fraude, maar niet op komen dagen op rechtzitting en geen vaste woon- en verblijfplaats. Dan ga je denken, rond dat jaartal al vertrokken richting Duitsland. Zo kom je steeds meer gewaar.

En door ervaringen op te doen door zelf te onderzoeken, maar ook met behulp van anderen, ben ik zelf ook gaan verder zoeken en stamboom te ontwikkelen. Zo was ik een klein poosje geleden niet zo actief hiermee bezig. Maar laatst, vond ik geboorte-aktes, huwelijk-aktes van zeg maar mijn moeder haar kant: Tempel. Dus wat eerder in dit onderwerp ook een Pieter Tempel, oom van mijn moeder en bijvoorbeeld Berend Tempel, slachtoffer 2e wereldoorlog. Mijn opa Meint. Dan kom je meer info en documenten of bronnen tegen. Zo ook zeg maar foto graf Berend Tempel op ereveld in Duitsland en noem maar op. 

En had al van die kant familie foto's graven. Maar ja, Berend ligt ergens begraven bij Hanover. 

Ik werk nu via, Family Tree Maker programma en zet documenten, foto's en alles erbij. Je kunt uploaden, uiteraard naar Ancestry. Maar foto's en documenten zijn daar niet in te zien. Of je moet betalen.

Ik weet niet of jij een tip hebt, Martin. Welke site met minder kosten, kun je dit doen? Ik kan zo hele stamboom vanaf software een Gedcom of Paf file ophalen en uploaden in andere software.

Arie Niezen

Of het relevant is of belangrijk, weet ik niet.

Zoals ik eerder schreef: gegevens...levenloos kind in 1947 met als vader Wubbe Baas, te Groningen.

Later in 1958, levenloos kind te Groningen, vader onbekend. 

In 1955, jongste kind nog in leven.

Vader Pieter Tempel (Timmer), geboren te Groningen. In relatie met Luchina Smit vanuit Groningen naar Borger gegaan, kennelijk. Na scheiding, Luchina terug naar Groningen? 

Wat je hierboven ook al aangaf en ik ook, dat Luchina geboren te 1935 niet de moeder is. 

Hopelijk voor de familie en hun info, vinden ze meer gegevens en duidelijkheid. 

Arie Niezen


(even antwoord op Martin, niks met onderwerp te maken)

Daarin wat jij eerder hier beschreef: "In de afgelopen 22 jaren heb ik me bij genealogisch onderzoek altijd verdiept in de plaatselijke-en streek-geschiedenis. Geloof, wetenschap, economie en politiek hebben (te) veel invloed op het leven van onze (voor)ouders gehad".

Naar mijn weten tot zover ik kan bedenken, was zeker religie, een kwetsbaar punt. Voor het huwelijk geen kind. Werd je zwanger, dan MOEST je trouwen. Abortus was taboe. Een vrouw, met kind, zonder gehuwd??? Economie heb ik mij nooit in verdiept. Politiek een beetje en soms beetje wetenschap. Alhoewel, geld/macht ik zie als een samenspel in combinatie met het geloof inmiddels. In psychologie heb ik mij zeker in verdiept. Daarom waarschijnlijk ook mijn meer nieuwsgierigheid in onderzoeken en heel diep te willen graven, te bekomen....van wat 'toendertijd' de mensen bewoog om bepaalde gedrag te hebben.

Onderdrukkingen (vind ik) van het geloof, kerken en de paus, werden al eeuwen lang met de 'paplepel' ingegoten. Vele mensen waren meer gelovig, trouwden voor de kerk en bleven samen tot dood ons scheidt. (kijk tegenwoordig maar naar plaatsen als Urk en Staphorst)

Vroeger geloofden mensen in Sinterklaas of wat dan ook. Paus Gregorius, heeft de huidige kalender en tijd ingeschakeld. En niet voor niets. Hierdoor zijn belastingen, banken, en volgens mij (huidige) economie en alles in ons leven op gebasseerd. 

Snap je wat ik bedoel, Martin. En heeft trouwens niks te maken met onderwerp. Was even gedachte en antwoord op wat Martin schreef.

Arie NiezenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!