stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » fam Tempel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste mensen wat aardig dat u allen zo veel moeite doet,ik kan op deze site geen persoonlijke aanknopings punten kwijt, misschien kunt u mij  persoonlijk op mijn mail bezoeken,

zo dat wat ik wel weet kan schrijven? Mag dat ?

vr gr Gerrie Willemsen

gw willemsen- heuvelink

Oké.

Abusievelijk sprak ik over de geboorte in 1940 van Wesselina dv Stoffer Tempel x Egbert Flokstra. Egbert m.z. Egbertje. Zij zijn ondertrouwd en gehuwd in Borger juni 1939.

Zie voor geboorte Wesselina 1940, ondertrouw/huwelijk Stoffer1939 en geboorte Stoffer 1918 (afzonderlijke internetlinken aanklikken):

Martin Jongkoen

  • Almelo 10/02/1985 overleed Wietske de Boer (86) weduwe Johan Flokstra. Overlijdensadvertentie wederom als 1e te Almelo ondertekend (dus oudste levend kind/dochter!) E. Stellinga-Flokstra met haar man J. Stellinga.
  • Het vermelde Almelose adres Seringenstraat 74 7601 TC zal zeer waarschijnlijk van hun beiden zijn geweest. Op het internet worden nu 2 personen met andere familienamen voor dit adres vermeld.
  • In de CBG-Familieadvertenties over de periode 1939 -2000 geen andere advertenties aangetroffen voor Stoffer Tempel, Egbertje Flokstra en W. Turkenburg. Het duidt er overigens op, dat het CBG geen familieadvertenties knipt uit Noordelijke Kranten.
  • Op Mensenlinq.nl (vanaf ca. 2006) komt E. Flokstra niet als overledene voor en evenmin bij Graftombe.nl resp. Online-Begraafplaatsen.nl. Ook niet onder Stellinga.
  • Als E. Flokstra nog zou leven, zou ze 96 á 99 jaar oud zijn; niet onmogelijk maar niet waarschijnlijk.

Martin Jongkoen

Dat kan zeker. Maar had al mail gestuurd hoor. Krijg alleen geen antwoord. Maar kan zijn dat stamboomforum beetje onduidelijk is met het tonen van een mailbox? Of waar persoonlijke berichten komen? Want kan het zelf ook niet vinden.

Arie Niezen

Beste Martin,

Bedankt voor deze info. Aangezien ik enige gegevens had gelezen van de vrager, maar die moesten verwijderd worden door stamboomforum. Krijg ik indruk, dat hoewel de namen Wesselina en Tempel overeenkomen. Maar geboortejaren niet. Zoals geboorte Wesselina 1940. We mogen uit regels privacy verder geen details meer geven over de datums van geboorte en plaatsen, etc. Ik zou denken dat met jouw info, we 

er naast komen te zitten en op verkeerde spoor dreigen te komen. Dit komt omdat je niet de juiste info hebt van de vrager. Ik ga later verder onderzoeken. Het is misschien handiger om de vrager, gw. willemsen-heuvelink te berichten persoonlijk. Want ze gaf al aan, dat ze info wil delen. Als dat niet lukt anders

emailadres doorgeven?

Arie. 

Arie Niezen

Beste Arie,

Mij is bekend, dat betrokkenen later zijn geboren. Het zou kunnen betekenen, dat er sprake is van het 1e kind/dochter Wesselina (1940) die jong overleed.

22 jaren genealogisch onderzoek heeft mij geleerd, dat tussen het jongste en oudste kind in een gezin maximaal 17 á 19 jaren verloopt. Dus eventuele volgende (niet gevonden) kinderen zijn uiterlijk 1957/1959 geboren.

Gelet op de weinig voorkomende en door je zelf genoemde voornaam Wesselina(Timmer)  in de familie Tempel zou hooguit nog een broer van Stoffer Tempel in aanmerking komen. En zoveel broers - met kinderen ca.60 jaren geleden geboren en zelf later gescheiden/hertrouwd - had hij niet.

Maar dat weet jij zelf zeer waarschijnlijk beter.

Mij zijn bekend 2 broers, t.w. Meint (1917 - 2004) en Chris (1921 - 1947). Dus als Stoffer (1918 - 1967) niet de vader is, dan is het Meint en als hij niet gescheiden was....

Met vriendelijke groeten,

Martin

Martin Jongkoen

Beste Martin,

Je hebt gelijk en die ervaring heb ik ook. Dat vaak gebeurde dat een jong overleden kind werd hernoemd

in een nieuwe kind daarna.

Er is ook niet veel anders te vinden rond die tijd, lijkt mij.

Dan blijven inderdaad Stoffer en Meint over. Wie weet kunnen we hierover wat meer te weten komen.

mvg Arie. 

Arie Niezen

Beste Martin,

Ik heb even van alles op een rijtje gezet voor mijzelf.

Het lijkt erop, dat Stoffer Tempel een 1e huwelijk had met Egbertje Flokstra en daaruit een dochter is

gekomen: Wesselina Tempel. 1940 geboren.

En later Wesselina Tempel en Pieter Tempel als kinderen. Kan inderdaad kloppen, dat de Wesselina van 1940 al jong is overleden en daarna een dochter weer hebben hernoemd.

Wat ook een mogelijkheid is, is dat Stofffer en Egbertje gingen scheiden en in de 2e huwelijk met

W. Turkenburg twee kinderen zijn gekomen: Wesselina en Pieter. 

De scheiding van Stoffer en Egbertje moet zeker voor 1950 zijn gebeurd.

Martin. Je vond 2 familienamen op hetzelfde adres. Johan Flokstra overleed in 1955.

Een uit huisplaatsing van rond die tijd lijkt jou aannemelijk?

Ik wil ook eens kijken naar gegevens van W. Turkenburg.

Bedankt Martin voor je info tot zover. Jij hebt veel ervaringen en ik leer hierbij.

Ik doe dit sinds een paar jaar en je leert iedere keer bij.

MVG Arie. 

Arie Niezen

Beste Arie,

Hier mijn reactie op jouw optie resp. vragen:

Wat ook een mogelijkheid is, is dat Stofffer en Egbertje gingen scheiden en in de 2e huwelijk met W. Turkenburg twee kinderen zijn gekomen: Wesselina en Pieter. De scheiding van Stoffer en Egbertje moet zeker voor 1950 zijn gebeurd.

 

  • Dat zou Gerrie, waarmee we kennelijk beide contact hebben gezocht, al dan niet moeten/kunnen bevestigen.
  • Als ik haar vraagstelling letterlijk neem, lijkt deze 2e optie niet waarschijnlijk. Wesselina en Pieter zijn na de scheiding (tijdstip onvermeld) van hun ouders geadopteerd (tijdstip onvermeld). Het zou dan namelijk betekenen, dat tussen het huwelijk met Egbertje Flokstra en dat met W. Turkenburg nog een onbekend huwelijk zou zijn geweest.

 Je vond 2 familienamen op hetzelfde adres.

 

  • Dat zijn recente vermeldingen en die noem ik alleen om aan te geven, dat de familie Stellinga-Flokstra er momenteel niet meer woont. Als ze nog leven dan zijn ze overigens op hoge leeftijd en zéér waarschijnlijk niet meer zelfstandig wonend.

Johan Flokstra overleed in 1955. Een uit huisplaatsing van rond die tijd lijkt jou aannemelijk?

  • Wat ik aannemelijk vind, is irrelevant. Gerrie weet het waarschijnlijk exact en haar heb ik dan ook de vraag gesteld of de door mij gevonden/vermelde informatie past in de gegevens waarover zij via Pieter en Wesselina Tempel beschikt.

 Ook ik leer nog steeds genealogisch bij en anders was de lol er gauw af.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Martin

Martin Jongkoen

Beste Martin,

Bedankt tot zover voor mee helpen en denken.

Ik zelf kan tot zover over W. Turkenburg nog weinig vinden.

De meeste familie komt meer uit het zuiden zeg maar.

Het is voor mij ook inderdaad meer leren en ontdekken en dat maakt het wel leuk.

Jij antwoordde op een vraag van mij:

  • Als ik haar vraagstelling letterlijk neem, lijkt deze 2e optie niet waarschijnlijk. Wesselina en Pieter zijn na de scheiding (tijdstip onvermeld) van hun ouders geadopteerd (tijdstip onvermeld).Het zou dan namelijk betekenen, dat tussen het huwelijk met Egbertje Flokstra en dat met W. Turkenburg nog een huwelijk zou zijn geweest.

Nu had ik nog niet veel info van Gerrie gehad. Alleen geboortedatums Wesselina en Pieter en dat ze

geadopteerd zijn. Wist ook niet of dat na de scheiding gebeurde. Dus voor mij dan verwarrend en dan zou ik makkelijker gaan denken, dat in de 2e huwelijk met W. Turkenburg de twee kinderen zijn geboren.

Hoewel dat wel mogelijk zou kunnen zijn toch?

Dan is mijn volgende vraag voor jou. Hoezo zou jouw theorie van bovenstaande kunnen betekenen, 

dat tussen huwelijk Flokstra en Turkenburg nog een huwelijk zou zijn geweest?

Want dat begrijp ik dan even niet. Lijkt mij niet logisch en praktisch uiteraard.

Ik bedenk even, dat tijdens scheiding met Egbertje Flokstra, W. Turkenburg zwanger kon zijn geraakt?

Is even een theorie van mijn kant. Heb ook niet alle info.

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet, Arie. 

Arie Niezen

g.willemsen44@gmail.com hier kan ik wat toe lichten.

gr Gerrie

gw willemsen- heuvelink

Beste Arie,

Denk dat we er verstandiger aan doen om niet verder te theoretiseren/speculeren.

Gerrie gaf eerst aan, dat ze geadopteerd zijn en daarna dat hun ouders gescheiden zijn. Daarmee staat niet onomstotelijk vast, dat de scheiding vooraf ging aan de adoptie. Dat lijkt me wel het meest waarschijnlijk, maar een scheiding kan zich soms jaren lang voort slepen.

Voor de door Gerrie gestelde vraag/vragen is e.e.a. echter irrelevant en over die vragen gaat het in deze draad. Laten we het daartoe beperken resp. bij laten.

Met vriendelijke groeten,

Martin

Martin Jongkoen

Beste Gerrie,

Het is niet verstandig hier je emailadres te plaatsen. Maar ik concludeer hieruit - in een paar weken tijd voor de 3e keer - dat contactmails via het afgeschermede emailadres van het stamboomforum nog steeds zéér traag worden verzonden resp. worden ontvangen.

Met vriendelijke groeten.

Martin

Martin Jongkoen

Beste Martin,

Aangezien jij al veel ervaringen hebt al vele jaren in onderzoeken, etc naar personen en stambomen, wil

ik jou het volgende even meegeven.

Ik respecteer jou en jouw kennis en ben dankbaar voor, dat ik er ook wat van kan leren.

Zo kan het ook andersom zijn.

Met eventueel speculeren/theoretiseren probeer ik te bedenken hoe het in praktische omstandigheden is gegaan. Wij zijn allemaal mens. We willen de vraagsteller en die mensen een duidelijk en zoveel mogelijk info geven toch? Dus als wij een vader en moeder hebben weten te vinden, maar er blijkt nog een 2e echtgenote in het spel te zitten......kun je toch niet zomaar zeggen: Pietje en Zusje zijn de ouders, maar er was ook een Antje in het spel? Want ik merk, dat jij kennelijk dan zomaar met gegevens van internet dit zomaar gaat bepalen. Je weet totaal niet wat er echt is gebeurd en hoe. En niet, dat ik ellende of drama wil weten van een ander. Ik wil elke twijfel en onzekerheid uitsluiten. Kan misschien komen, omdat ik zelf ooit met politie heb gewerkt. Dan ga je verder denken en dieper en alle scenario's op een rijtje zetten.

Misschien heb je helemaal gelijk! En is het zo gegaan. Maar mensen zijn mensen en er konden toen vele dingen in die tijd zijn gebeurd. 

Tot zover bedankt.

mvg Arie. 

Arie Niezen


Martin,

Ik had Gerrie en jou ook al mails gestuurd vanuit hier: stamboomforum.

Kreeg nooit een reactie erop. Dus waarschijnlijk heb je gelijk, dat het vrij traag gaat.

mvg Arie. 

Arie NiezenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!