stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » fam Tempel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo Gerrie,

Heb je een email gestuurd.

Groeten Arie. 

Arie Niezen

Hoe plaats je trouwens een nieuw onderwerp of oproep over een familie of etc? Ik zelf ben bezig met mijn opa Arend NIezen. ik heb hem nooit gekend. Maar uit gegevens, weet ik, dat hij geboren was op 

02-09-1915 te nieuwe pekela. En verwar hem niet met een andere Arend Niezen, die de ouders had van Geert en Geertruida. Dat is compleet verkeerd. Mijn opa is ook niet overleden of begraven in Oude Pekela in 1973, maar overleden in 1974 te Utrecht. In 1935 getrouwd met mij oma Geessien Groenhof en mijn vader is geboren in 1936 Geert Niezen. Aangezien in Pekela met Geesien en geboorte van mijn vader. ging mijn opa snel weg een aantal jaren daarna. Naar Oost-Duitsland, DDR. dat was rond volgens mij 1942 in de oorlog. Hij trouwde daar een Hötzlich of Nötzlich en hadden ook een kind. Johanna Rosita Niezen. Zij is daarna getrouwd met Manfred Lange. Ik heb hun samen met mijn ouders mogen ontmoeten. Een halfzus van mijn vader. Arend Niezen is niet lang na relatie met Hötzlich, net als mijn oma vertrokken en dat kind nagelaten terug naar Holland. Utrecht. Op 15-12-1974 is hij overleden in Utrecht. Uit document blijkt een Zuilen te zijn in Utrecht. Ik dacht eerst, dat is zijn vrouw in Utrecht. Maar document is onduidelijk geschreven en blijkt Zuilen een deel van Utrecht te zijn. Ik weet ook totaal niet, wie zijn partner was in of rondom Utrecht. En of hij nog kinderen kreeg. Zijn naam en onderzoeken na 1942 bevestigingen niet veel meer. Ik heb wel een artikel gevonden, dat Arend Niezen werd gedagvaard bij de rechtbank en niet kon verschijnen en geen bekende woonplaats had. dit was voor 1940. Ik vraag mij af, wat en wie mijn opa was en waarom hij in de 2e wereldoorlog naar Oost-Duitsland ging en waarom dat mogelijk was? Daarnaast bleek mijn opa niet lang een relatie met kind te willen onderhouden. Zoals met mijn vader. De redenen weet ik niet. Misshien weet jij meerder bronnen waarin ik kan zoeken?

Alvast bedankt. Arie.

Arie Niezen

Word volgens mij harde kluif Martin en als jij wat vind, stuur ik je een flesje drank of doosje iets anders. Want Ik was al heel ver hierin. Ik weet al de voorouders. Maar zijn geschiedenis in Duitsland en vooral daarna rondom Utrecht en overlijden en partner en eventueel kids, dat weet ik nergens van.

Arie Niezen

Onderin het Stamboomforum-scherm staat:


Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het stamboomforum dient u eerst in te loggen.

 

Na het inloggen verschijnt een tekst:

Plaats een reactie

Hou bij het plaatsen van reacties in (sub)fora rekening met de netiquette.

 

Via onderstaand formulier kunt een reactie plaatsen op het bericht hierboven. Als u een bericht over een nieuw onderwerp wilt starten ga dan naar het Plaats een nieuw bericht formulier!

 

Zou in deze draad je 2 laatste berichten hier weg halen/deleten (vervangende tekst bijv. "vervallen") en dat doe ik zelf dan ook.

 

Snelste manier lijkt mij overigens het opvragen van een uittreksel van zijn Persoonskaart bij het Centraal Bureau voor de Genealogie in Den Haag:

Nationaal register van overledenen: Persoonskaarten en . (aanklikken)

 

Dit advies is je bij een eerder vraag al eens gegeven:

http://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/35821/2

 

Hierin zet je net als nu nogal privacygevoelige/persoonlijke gegevens. Er is mogelijk sprake van vrijwillige of verplichte arbeidseinsatz en die gegevens staan daarom niet openbaar op het internet.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Arbeitseinsatz

http://www.stamboomforum.nl/subfora/52/2/36719/0/arbeitseinsatz

 

Volgens mij zijn er persoonlijk dossiers op het Nationaal Archief Den Haag (vlakbij Station Den Haag CS) in te zien. Mogelijk alleen als vast staat, dat betrokkene is overleden en het overleggen van bewijs dat je familie ervan bent. Wellicht is e.e.a. terug te vinden op hun site Gahetna.nl. Zie ook:

http://www.tweedewereldoorlog.nl/themas/

 

N.B.: Je kunt natuurlijk ook gewoon doorgaan onder je eerdere vraag uit 2012.

Martin Jongkoen

@Arie,

  

Mogelijk moet je voor jouw vraag hier wezen: http://www.gahetna.nl/collectie/themas/themapleinen/na-oorlog

Martin Jongkoen

Bewijs van overlijden van de betrokkene is voldoende. Een familieband is niet re;levant. Mocht betrokkene nog in leven zijn dan is schriftelijke toestemming noodzakelijk.

Bezoek aan het Nationaal Archief voor raadpleging CABR archief vergt dus enige voorbereiding. Na verkrijging van toestemming tot raadpleging worden de dossiers kun je de dossiers aanvragen. Je bent dan ook in bezit van de relevante dossiernummers.

mvg-Ben

Ben Wegman

Het echtpaar J. Stellinga x E. Flokstra woonde in 1985 te Almelo en laat op het internet geen sporen na. Via telefoonboeken van Almelo mogelijk in een Overijssels Archief of Bibliotheek is wellicht nog te traceren tot welk jaar en op welk adres ze daar nog voorkomen.

Overigens vraag ik mij af of Wesselina en Pieter Tempel via de Kinderbeschermingsinstelling resp. Raad voor de Kinderscherming of uittreksels van de Burgerlijke Stand niet zelf direct aan nadere informatie over hun ouders kunnen komen. 

Hoe hebben zij hun oorspronkelijke familienaam en hun echtscheiding achterhaald? Via mondelinge of schriftelijke gegevens van hun adoptieouders of anderszins?

Martin Jongkoen

Hallo Ben. 

Of familiebanden niet relevant zijn, ligt aan de vrager. En we kunnen natuurlijk niet alles ontdekken en vinden. Daarin is overlijdensdatums en geboortes niet altijd genoeg.

Dit ligt aan de vraag.

mvg Arie. 

Arie Niezen

Beste Martin,

Bedankt voor jouw info en advies. Ik zal dit gaan raadplegen en onderzoeken verder.

Met vriendelijke groet, Arie. 

Arie Niezen

Beste Martin,

Jouw vraag over Pieter en Wesselina vraag ik mij ook af. Hoe hebben ze die info ergens weten te vinden, via adoptieouders of van andere familieleden? Jij ziet een E. Flokstra weer hertrouwd kennelijk met een J. Stellinga. Aangezien Pieter en Wesselina geen internet gebruiken, wat ik begreep, heb ik Gerrie ook dit gevraagd in email. Wat ik tot zover begreep, was opgenomen in kindertehuis door Leger Des Heils na scheiding. Dit moet voor overlijden van Johan Flokstra zijn gebeurd in 1955.

mvg Arie. 

Arie Niezen

Johan Flokstra is na geboortes van Egbertje en Cornelis verhuist naar Zaandam of Oostzaan.

Dit samen met zijn vrouw. Daarna zijn een Geesje Flokstra geboren en een levenloos kind. 

Eind 1930. Kennelijk verhuisd en in 1955 overleden te Almelo. Hoewel eerder in Emmen verbleven.

En daaruit waarschijnlijk Egbertje en Cornelis geboren te Emmen. Er zit ongeveer 8 jaar verschil in geboortes van kinderen uit Emmen en kinderen te Oostzaan. 

Arie Niezen

Hoe heb je dat gevonden?

Martin Jongkoen

Ik probeer even de bronnen op te zoeken.

Arie Niezen

Op wie was wie, ken je die site niet?

https://wiewaswie.nl/personen-zoeken/zoeken/document/a2apersonid/275979591/srcid/36246731/oid/3

Arie Niezen


Selecteer met je muis over de link, die ik je gaf en kopiëer in je browser. Weet ook niet hoe ik deze link anders kan maken op aan te klikken.

Arie NiezenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!