stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » fam Tempel



Profiel afbeelding

Als Luchina Smit inderdaad 13 jaren geleden is overleden dan is zij niet de dochter (1935) van Willem Smit x Rotterdam 1926 Theodora Cornelia van 't Hof.

Van Gerrie begrepen dat de afgelopen dagen aan beide kanten de emoties hoog zijn opgelopen.

Martin Jongkoen - 27 dec 2014 - 06:03

In de afgelopen 22 jaren heb ik me bij genealogisch onderzoek altijd verdiept in de plastselijke-en streek-geschiedenis. Geloof, wetenschap, economie en politiek hebben (te) veel invloed op het leven van onze (voor)ouders gehad.

Martin Jongkoen - 27 dec 2014 - 06:23

Ik kan mij voorstellen, dat emoties hoog oplopen. En vooral de kerstdagen doen daar een 'schepje' extra kracht bij. Het is ook nogal wat, om te weten te komen, wie je ouders (voorouders) zijn of waren. Wat zij deden en het eventueel waarom. En dan te merken, dat je nog ergens (half)-broers/zusters hebt of andere familie. Ook te weten te komen, dat ouders overleden al zijn. Ik hoop voor hun, dat nu er meer info is en in contacten veel aan elkaar zullen hebben in de toekomst. Mijn hart gaat ook zeker naar hun toe: Wesselina en Pieter. Ze krijgen ineens veel informatie te verwerken. 

Ik vond zelf ook emotioneel soms om meer info te krijgen over het leven van mijn voorouders. Zoals mijn opa Arend, heb ik nooit gekend. Hij verliet mijn oma al vrij snel en mijn vader was maar een paar jaar oud. Werd bij zijn oma onder gebracht en mijn oma ging ook haar eigen weg.

Dan vertrok Arend naar Oost-Duitsland, daar een vrouw met kind. En na een paar jaar wederom scheiding en gezin in steek gelaten. Terug naar Nederland, Utrecht. Klinkt niet helemaal positief of vrolijk. Oma ging zeg maar richting Amstelveen en heeft later wel een kind gekregen, zoon. Vader weet ik zo niet, hoef ik ook niet te weten. Haar zoon leeft nog en heb vroeger contact mee gehad en heb hem op facebook. Dochter van Arend in Oost-Duitsland, heeft gelukkig na val van de muur in Berlijn contact met mijn vader gehad. Zij is nog met gezin naar ons toe gekomen en hebben hun leren kennen. Mijn ouders zijn ook bij hun geweest in Duitsland. Gelukkig en fijn voor mijn vader. Aantal jaren later overleed hij. 

Dan ik op latere leeftijd toch interesse kreeg in onderzoek van mijn voorouders en mijn opa. 

Dan is het leuk en ook pakt het je, als je dan bijvoorbeeld een krantenartikel tegenkomt van geboorte van mijn vader en huwelijk van mijn opa en oma. Dan verder kom je nog een dagvaarding tegen van mijn opa wegens fraude, maar niet op komen dagen op rechtzitting en geen vaste woon- en verblijfplaats. Dan ga je denken, rond dat jaartal al vertrokken richting Duitsland. Zo kom je steeds meer gewaar.

En door ervaringen op te doen door zelf te onderzoeken, maar ook met behulp van anderen, ben ik zelf ook gaan verder zoeken en stamboom te ontwikkelen. Zo was ik een klein poosje geleden niet zo actief hiermee bezig. Maar laatst, vond ik geboorte-aktes, huwelijk-aktes van zeg maar mijn moeder haar kant: Tempel. Dus wat eerder in dit onderwerp ook een Pieter Tempel, oom van mijn moeder en bijvoorbeeld Berend Tempel, slachtoffer 2e wereldoorlog. Mijn opa Meint. Dan kom je meer info en documenten of bronnen tegen. Zo ook zeg maar foto graf Berend Tempel op ereveld in Duitsland en noem maar op. 

En had al van die kant familie foto's graven. Maar ja, Berend ligt ergens begraven bij Hanover. 

Ik werk nu via, Family Tree Maker programma en zet documenten, foto's en alles erbij. Je kunt uploaden, uiteraard naar Ancestry. Maar foto's en documenten zijn daar niet in te zien. Of je moet betalen.

Ik weet niet of jij een tip hebt, Martin. Welke site met minder kosten, kun je dit doen? Ik kan zo hele stamboom vanaf software een Gedcom of Paf file ophalen en uploaden in andere software.

Arie Niezen - 27 dec 2014 - 22:52

Of het relevant is of belangrijk, weet ik niet.

Zoals ik eerder schreef: gegevens...levenloos kind in 1947 met als vader Wubbe Baas, te Groningen.

Later in 1958, levenloos kind te Groningen, vader onbekend. 

In 1955, jongste kind nog in leven.

Vader Pieter Tempel (Timmer), geboren te Groningen. In relatie met Luchina Smit vanuit Groningen naar Borger gegaan, kennelijk. Na scheiding, Luchina terug naar Groningen? 

Wat je hierboven ook al aangaf en ik ook, dat Luchina geboren te 1935 niet de moeder is. 

Hopelijk voor de familie en hun info, vinden ze meer gegevens en duidelijkheid. 

Arie Niezen - 27 dec 2014 - 23:22

(even antwoord op Martin, niks met onderwerp te maken)

Daarin wat jij eerder hier beschreef: "In de afgelopen 22 jaren heb ik me bij genealogisch onderzoek altijd verdiept in de plaatselijke-en streek-geschiedenis. Geloof, wetenschap, economie en politiek hebben (te) veel invloed op het leven van onze (voor)ouders gehad".

Naar mijn weten tot zover ik kan bedenken, was zeker religie, een kwetsbaar punt. Voor het huwelijk geen kind. Werd je zwanger, dan MOEST je trouwen. Abortus was taboe. Een vrouw, met kind, zonder gehuwd??? Economie heb ik mij nooit in verdiept. Politiek een beetje en soms beetje wetenschap. Alhoewel, geld/macht ik zie als een samenspel in combinatie met het geloof inmiddels. In psychologie heb ik mij zeker in verdiept. Daarom waarschijnlijk ook mijn meer nieuwsgierigheid in onderzoeken en heel diep te willen graven, te bekomen....van wat 'toendertijd' de mensen bewoog om bepaalde gedrag te hebben.

Onderdrukkingen (vind ik) van het geloof, kerken en de paus, werden al eeuwen lang met de 'paplepel' ingegoten. Vele mensen waren meer gelovig, trouwden voor de kerk en bleven samen tot dood ons scheidt. (kijk tegenwoordig maar naar plaatsen als Urk en Staphorst)

Vroeger geloofden mensen in Sinterklaas of wat dan ook. Paus Gregorius, heeft de huidige kalender en tijd ingeschakeld. En niet voor niets. Hierdoor zijn belastingen, banken, en volgens mij (huidige) economie en alles in ons leven op gebasseerd. 

Snap je wat ik bedoel, Martin. En heeft trouwens niks te maken met onderwerp. Was even gedachte en antwoord op wat Martin schreef.

Arie Niezen - 28 dec 2014 - 00:03

Luchiena Smit (* te Onstwedde) is een dochter van Jan Smit (*19-05-1901) en Jantje Rubingh (*24-03-1904. De persoonskaart van Jan Smit is daar heel duidelijk in! Uit dit echtpaar werden 14 kinderen geboren. Jan Smit is na het overlijden van Jantje Rubingh nog twee keer getrouwd. Ik zie hier een heleboel giswerk en aannames. Bestel gewoon een persoonskaart bij het CBG, dan heb je correcte informatie!

Hans Huizing - 29 jan 2015 - 14:35

Beste mensen die allemaal betrokken zijn geweest naar het zoeken van de ouders van Wesselina en pieter Tempel. Hans Huizing heeft het bij het goeie eind. Deze kinderen hun biologische ouders waren Pieter Tempel en Luchiena (ginie) Smit.

Gister zondag 8 febr heeft Wesselina haar volle zus Jantje met echtgenoot ontmoet, en haar half zus Lieneke en echtgennoot.Lieneke was een dochter van Pieter Tempel uit zijn tweede huwelijk.

We zijn ontvangen bij hun neef en nicht Henk en Aaf Smit in Westerlee.die ons geweldig ontvangen hebben.

Later naar Stadskanaal waar Jantje en Willem van de Laan wonen.

Ik hoop voor de familie,s dat zij elkaar blijven opzoeken. Wesselina woont in Doetichem en dat is wel een paar uurtjes rijden. De zussen hebben hun geschiedenis kunnen delen, en dat is zeker belangrijk als je geadopteerd bent, en helemaal niets van je eigen familie weet. Wesselina was dus niet op de hoogte dat ze zussen had en broers.

Ze zal nog wat tijd nodig hebben om de familie situatie te leren kennen, ze heeft zoveel gehoord.

Ik wil jullie allemaal bedanken en van Hans krijg ik binnen kort nog informatie.

Ik ben blij dat we uiteindelijk de familie met elkeer in contact hebben kunnen brengen. SPOORLOOS !!!

We zijn collega,s van Derk Bolt. Ha Ha. Allemaal nog eens BEDANKT !!! Gr Gerrie. 

gw willemsen- heuvelink - 9 feb 2015 - 12:12

Hallo Gerrie,

Bedankt voor deze update. Gelukkig is de ontmoeting toch doorgegaan.

Met vriendelijke groeten,

Martin

Martin Jongkoen - 11 feb 2015 - 16:39

Hoi Gerrie,

Ook bedankt voor de update en fijn om te weten, dat er contact is gekomen met familie.

Groeten Arie. 

Arie Niezen - 12 feb 2015 - 00:57

Uit informatie van Hans Huizing blijkt ook hier weer, dat geboorten vanaf twintiger/dertiger jaren 20e eeuw problematisch zijn. Kortste weg is dan toch de CBG-persoonskaart van overleden ouder(s) opvragen. Schoolbank.nl kan soms ook snel uitkomst brengen.

Familieadvertenties (CBG/NGV/Familieberichten online/Mensenlinq), familieberichten (Delpher) en Graftombe.nl/Begraafplaatsen online zijn slechts lapmiddelen en meestal nogal omslachtig. .

Martin Jongkoen - 12 feb 2015 - 11:26

waarom zijn jullie op zoek naar deze vrouw luchina smit geboren op 30 nov 1929 is met tempel getrouwd geweest waaruit 2 kinderen zijn geboren

siep - 1 jun 2015 - 15:26

@Siep. Lees maar eerdere berichten in dit onderwerp.

 

Mvg. Arie. 

Arie Niezen - 1 jun 2015 - 16:25


@Martin Jongkoen. Bedankt voor deze ervaringen en leren in deze.

Dit was een bijzondere zoektocht. 

Mvg. Arie. 

Arie Niezen - 3 mar 2018 - 04:04







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu