stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Huwelijken gezocht van Jacobus en Israel Roose/Roozen te Haarlem ?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik bedoelde dat ik de gegevens op familysearch gevonden heb.

Gerrit Jan Roosing

Het heeft even geduurd naar toch gevonden het huwelijk tussen Jacobus Roose en Metje Outhof.

Zij zijn op 13 januari 1873 gehuwd in Roubaix, Frankrijk.

Jacque Roose 24 ans tisserand, avec Metje Outhof 22 ans tisserande.

Te vinden met de volgende link  http://www.bn-r.fr/presse/pdf/PRA_JRX/PDF/1873/PRA_JRX_18730116_002.pdf

Zij hebben dus als wever gewerkt in Roubaix. Vraag is nu wanneer ze teruggekomen zijn naar Haarlem en of ze in Roubaix wellicht ook nog kinderen hebben gekregen.

De huwelijksacte is te vinden op archivesdepartementales.lenord.fr

Dan bij Roubaix de mariages 1873 acte 9 op blz. 479

Gerrit Jan Roosing

Dag Gerrit Jan, mijn compliment en denk de volharding om dit huw. terug te vinden. Wij hebben meer de religie als uitgangspunt aangehouden, omdat wij daar wel eens eerder problemen mee hebben gehad, wat betreft het huwelijk. Van Herman weet ik niet beter, dan dat dit Apostolische Gemeenschap moet zijn. De pagina opgeslagen en een document van gemaakt met jouw tekst van vandaag.  Jouw vraag inzake de inschrijving in Haarlem, heb ik mij vanavond gelijk in verdiept. Had al 26-6-2015 een copy A3 gemaakt van het bev. register 1860 - 1900 van Haarlem in het Archief NH aldaar, de copy is zoals vaak van die periode zeer matig van kwaliteit. Het ons bekende gezin van Roose - Outhof wordt 2x alhier ingeschreven. Beide keren komende van Amsterdam op 17-9-1870 ( het gezinshoofd dus met zijn toekomstige echtgenote ) en 1-11-1893 met 6 personen dus. Vanuit Haarlem 1e inschrijving staat als eerste uitschrijving vermeld 13 mei 1891 vertrek naar Amsterdam en keert daar dus van terug met de 2e inschrijving te Haarlem van 1-11-1893.Dan eindigt het verhaal van deze periode met 10-1-1901 Leidsevaart 120 alhier te Haarlem. Zal a.s. vrijdag ijs en wederdienende in het Archief de periode van 1900 - 1924 copieëren, maar verwacht er niet veel van anders had ik er in juni vorig jaar al een copy van gemaakt, wel die van zijn zoon jacobus 1900 -1924 was wel gemaakt t..b.v. het fysieke dossier. Dus vanavond 4 x een versie gedownload 1874 - 1893 Bev. Reg van Amsterdam van zijn Amsterdamse woonperiode, denk i.v.m. vier verschillende adressen en allen zoals gebruikelijk van matige kwaliteit. Maar nergens kan ik niets vinden van het woord Roubaix anders hadden wij dat zeker al veel eerder vermeld, nogmaals dus enige verbazing dat jij, hoe ? deze franse krant met de burgerlijke stand van 1873 hebt gevonden ?  Het blijkt maar weer dat twee onderzoekers meer vinden dan één, laat staan dus DRIE. ! Mocht je willen kontakten via google en ieder geval in Geneanet kan je me wel vinden de vriendelijke groet  Gé du Maine

Gé du Maine


Ik lees net deze discussie en wil u hartelijk bedanken voor de informatie die ik hierdoor heb gevonden. Ik wilde eraan toevoegen dat Maria van Merksteijn mijn overgrootmoeder is en inderdaad in 1956 overleden. Ze was lid van de Hersteld Apostolische Zendingsgemeente in Haarlem. Haar man Jacobus had haar en hun kinderen verlaten en ze moest toen hun 9 levende kinderen alleen groot brengen. Ze zijn nooit officieel gescheiden maar ik herinner me nog dat mijn Oma (Maria Roose) me ooit vertelde dat haar vader Jacobus vermoedelijk nog meer kinderen heeft gekregen met een andere vrouw. Daar heb ik tot nu toe daar nergens bewijs van kunnen vinden maar als iemand daar meer informatie over heeft zou ik daar erg dankbaar voor zijn.

Charlotte MeermanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!