stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Wie weet meer over Jacob Verbruggen (of van Bruggen) en Catharina van Loon in Dordrecht?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Wie weet meer over Jacob Verbruggen (misschien ook wel van Bruggen) en Catharina van Loon in Dordrecht?

Ik ken hen als ouders van mijn {119} Catharina Jacobsdr Verbruggen, waarvan ik alleen zeker weet dat zij overlijdt op 5sep1818 [...welke ons verklaard hebben, dat Catharina Verbruggen, oud veertig Jaren, geboren en wonende alhier, ongehuwd, zonder beroep, dogter van wijlen Jacob Verbruggen en Catharina van Loon, is overleden den vijfde September Agtien Hondert Agtien,...] en dat zij een onecht kind krijgt op 22jan1814 [welke ons heeft verklaard, dat op den twee en twintigsten January Agtien Hondert veertien, des morgens om zeven uuren, Catharina van Bruggen, zonder beroep, wonende binnen deze Stad, is bevallen van een kind van het vrouwelijke geslacht, het welk zij ons voorstelde aan hetzelve de voornamen Petronella Catharina gevende, zijnde hetzelve geboren in het huis getekend C663, in de Heymanssuisstraat, de gemelde verklaring, en voorstelling is geschied in tegenwoordigheid van Pieter van Meggelen]. Volgens mij is deze aangever ook de vader van Petronella Catharina, maar dat weet je nooit zeker.

Al vast mijn dank voor het mee denken en zoeken

Hartelijk gegroet,

Otto

Otto P. van Driel

waarom de gedachte dat de aangever ook de vader zou zijn?

Robert 2.0


Robert, dank voor je reactie.

Ik heb het weer eens op een rijtje gezet:

1. Pieter van Meggelen is één van de twee aangevers bij de geboorte van Petronella Catharina van Bruggen (Dordrecht 22jan1814);

2. Petronella geeft haar tweede voorkind (Dordrecht 29feb1836), erkend door haar latere man Fredrik van den Berg (hun huwelijk Dordrecht 3jan1838), aan met als achternaam van Meggelen, dit herstelt zij in een Acte van Rectificatie (Dordrecht 11dec1837) twee weken voor haar huwelijk;

3. Bij het opgeven van haar achternaam voor het Bevolkingsregister geeft zij eerst haar achternaam op als van Megchelen, en laat dit verbeteren in van Bruggen.

Kortom geen bewijs, maar voor mij aannemelijk genoeg om ook de voorouders van Pieter van Meggelen te zoeken. Ze wonen ook nog eens beiden in de Heer Heijmonshuisstraat.

Otto P. van DrielPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!