stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Huwelijk van Theodorus van Eeckhout en Maria van Zijl? opgelost



Profiel afbeelding

De Zijl in Haarlem verwijst naar de sluis (= zijl) die daar lag bij de Zijlweg (dus: Sluisweg) naar Bloemendaal.
Bij het riviertje De Zijl bij Leiderdorp verwijst de naam naar een 'doorwaadbare plaats'. Oostelijk van de Zijl, een stukje boven de splitsing vanaf de (Oude) Rijn lag het stamslot Zijlhof of Huys te Zijl.

Léon van Zijl - 8 sep 2017 - 14:10

Léon van Zijl, dank je wel voor je informatie. Erg leuk om te weten wat de naam Zijl betekent. Een gewoon mens komt daar toch niet op! Dank, Leo.

Leo Hendriks - 11 sep 2017 - 23:01

Hoi, Leo...

 

Valt wel mee hoor, die naamsverklaring. Van school kan ik me bijvoorbeeld ook nog herinneren de ''Dokkumer Nieuwe Zijlen'' >> daar hadden ze blijkbaar ook een nieuwe sluis aangelegd ;-))

Léon van Zijl - 12 sep 2017 - 10:07

Hoe zeker ben je van de ouders van Elisabeth van Anra?  (die met Bommel trouwt).  Ik heb een heel andere doopdatum en andere ouders.

mst - 20 sep 2017 - 15:34

Jouke, ik ben niet zo zeker: ik heb nogal wat informatie geput uit het archief van Alberdingh Thijm, en ook nog geruime tijd geleden. Ik ga een nieuwe stamboomforum-vraag stellen: want ik weet ook de doopdatum niet precies. Dus daar wil ik mee beginnen. Zie dus verder, groet, Leo.

Leo Hendriks - 22 sep 2017 - 19:08


Jouke, kijk even naar de nieuw gestelde vraag omtrent Elisabeth van Anrae. Ik heb daarbij gevraagd of je in die discussie de namen zou willen noemen die jij in petto hebt voor Elisabeth, misschien helpt het bij het vinden van de oplossing. Groet, Leo

Leo Hendriks - 22 sep 2017 - 21:42







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu