stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Morri?n/Morrien onderzocht in Nederland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben bezig met een stamboomonderzoek van de naam Morriën in Nederland. De meeste naamgenoten met roots uit Amsterdam, Rotterdam, Rotterdam, Utrecht en Enschede zijn inmiddels in mijn onderzoek opgenomen en tijdelijk vastgelegd in MyHeritage. 

Veel informatie is gekomen uit de archieven van Amsterdam, Hette Morriën en uit publicaties over Morriën's in Duitsland. De lijnen lopen allemaal naar Duitsland, echter de aansluiting ontbreekt nog. 

Zijn er Morriën's of onderzoekers, die hier wat aan willen toevoegen of er meer over willen weten dan kunnen zij reageren op dit bericht.

Paul Morriën

Misschien al bekend, Bij BHIC enkele hits, bv onderstaande

Kind Hendricus Johannes Antonius Morrien Datum geboorte 15-07-1816 Plaats Grave Vader Hendricus Johannes Antonius Morrien Moeder Maria Otto Bron Geboorteregister Grave 1816 Toegangsnr. 50 Inv.nr. 3165 Aktenummer 55 Akte datum 1816

 

Renee

Dank, is echter al wel bij mij bekende informatie.

Paul Morriën

Ik heb personen met de naam Morrien in Duitsland in mijn bestand. Om te kunnen aansluiten bij jouw gegevens moeten we wel weten om welke persoon in jouw stamboom het gaat.

René Remkes

Hallo Rene,

Ik heb een Willem Morrien uit ongeveer 1608, getrouwd met Trijne Sondach. 

Kan ook als Wilhelm zijn geschreven in Duitsland...

En de andere is Bernardus Morrien, getrouwd met Catharina Rengeling, beide uit ongeveer 1630.

Als je mij je emailadres zendt dan kan ik je de link voor de site geven.

Groet en alvast bedankt,

Paul

Paul Morriën

In mijn bestand vind ik geen aansluiting.  Hier heb je meer kans:

http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin/igm.cgi?db=bernd-jansen

Ik zou ook de namen Marrien, Marianer, Morianer(s), Moriäners bekijken.

René Remkes

Hallo Paul,

Ik weet niet hoeveel verder je bent gekomen, maar ik heb de lijn in mijn familie vanaf Bernardus Morrien en Catharina Rengeling compleet (via de Rotterdamse en Amsterdamse Morriëns, de kunstschilder en de toneelspelers) tot aan mijn overgrootmoeder. Zoek je daar nog mensen van? Ik kan me voorstellen dat je de weg kwijtraakt, want de schrijfwijze van de achternaam is, vooral toen de familie net in Nederland was, nogal eens veranderd. 

Groeten, Josja Hamann

Josja Hamann

Hallo Josja,

Ik denk dat ook die tak van de Morriën's in mijn stamboom al redelijk ver is uitgewerkt in mijn stamboom.

Echter het is zeker interessant om ze te vergelijken.

Mijn email is: p.morrien2@gmail.com

Groet, Paul Morriën

Paul Morriën

Hallo Josja en ook Paul natuurlijk,

Vandaag krijg ik een schilderij binnen gemaakt door dhr Morriën uit Amsterdam. Kocht het van iemand op Marktplaats en door vragen naar de maker kwam ik op Morriën . Doordat ik informatie over deze kunstschilder zocht kwam ik op jullie forum terecht . Hier volgt het antwoord wat de verkoper Niels aan mij gaf; 

Ja, het is inderdaad een schilderij op doek geschilderd.

Maar ik kan geen teken van de maker vinden.

Wel weet ik van het schilderij dat het minstens honderd jaar geleden gemaakt is door de vader van mijn oude buurman, Dhr. J. Morriën uit Amsterdam.

Mijn buurman is rond 1960 gestorven en was zelf al tegen de 80 jaar.

Ik heb het schilderij van hem gekregen, maar ook ik wordt nu oud, en wil het schilderij nu verkopen en de opbrengst aan Kika geven.

 

C van Beek (Niels)

Wat weten jullie eventueel over deze persoon/kunstschilder? Bij belang kan ik eventueel foto’s van het schilderij sturen.

Hendrik Bakker

Goede.middag, mijnheer Bakker. Johannes Hendrikus Morriën was mijn betovergrootvader. Via internet ben ik veel van zijn werk tegengekomen, maar er is vrijwel geen werk meer van hem op de markt. Hij leefde van 1819 tot 1878. Hij verhuisde van Rotterdam naar Amsterdam. Zijn zoon was diamantslijper en heette ook Johannes Hendrikus. Qua tijd zou het dus heel goed kunnen. Ik ben heel erg geïnteresseerd in het schilderij en zou er graag een foto van zien. Ik kan niet wachten! Ik kan u nog veel meer over de kunstschilder vertellen en heb veel afbeeldingen van zijn werk. Mijn e-mail adres is:  josja@lepavegnon.nl

Met vriendelijke groeten, Josja Hamann 

Josja Hamann

Goedenmiddag Josja, 

Dank voor u snelle en enthousiaste reactie. 

Ik stap direct over naar het eenvoudigere mailen. Foto’s gaat niet zo makkelijk hier denk ik. Het schilderij is van een Amsterdams straatje. Misschien zelfs gesigneerd maar de houten omlijsting zou het kunnen verhullen. 

De foto’s zijn nog doorgestuurde foto’s van de vorige eigenaar. Later wil ik wel betere maken en sturen natuurlijk. 

Vriendelijke groet,

hendrik bakker

Hendrik Bakker


Hallo Hendrik en Josja,

Ik ben bang dat het misschien niet een schilderij is van de Kunstschilder Johannes Hendrikus maar van Andries Morriën die in de Noorderstraat woonde. Andries schilderde veel Amsterdamse huisjes en straatjes. Ik heb divers werk van hem gezien bij zijn kleindochter Hanna die inmiddels 93 jaar oud is. Andries had 3 zonen en ik denk dat de zoon Morriën waar hier over wordt gesproken Reinier heette. Wellicht kunnen we even contact met elkaar hebben om te kijken wie er gelijk heeft. Mijn email is p.morrien2@gmail.com.

Josja ik bel je zo even :-)

Met vriendelijke groet, 

Paul Morriën

Paul MorriënPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!