stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Foto gedetineerde Antonia Ne(e)ven

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Onlangs stuurde een van de stamboomleden mij een portrerfoto uit 1891 van de gedetineerde Gerardus Martinus Mulders gemaakt in de gevangenis te Leeuwarden. Zijn vrouw, die hij verlaten heeft, wordt op 19 april 1894 wegens diefstal veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en overgebracht naar de gevangenis te Utrecht.  Op 4 mei wordt zij opgenomen in het Ziekenhuis te Utrecht en overlijdt daar op 12 mei. De vraag is of er in die tijd van elke gedetineerde een foto werd gemaakt, en zo ja is van genoemde Anthonia een foto beschikbaar.  In ieder geval bedankt voor de hulp.

A. Neeven

vervallen

Pauwel

Ik weet niet waarom het bericht vervallen is, maar het gaat deze keer om een foto van de gedetineerde Antionia Ne(e)ven. Werd er van elke gedetineerde een foto gemaakt? Zo ja is die beschikbaar?

A. Neeven

Ik had de verkeerde Antonia te pakken.

Pauwel

Deze ?

N°. 1015.

 

NEVEN, Antonia, oud 37 jaar, tapster,

gehuwd, Roomsch-Katholiek, geboren te Zevenbergen laatst

gewoond hebbende te 'sHertogenbosch, lang 1.57 meter,

baar, wenkbr. en oogen bruin, voorhoofd laag, neus gewoon,

mond groot, kin rond, aangezicht vol, kleur gezond: —

"Werd veroordeeld: door het provinciaal gerechtshof in Noordbrabant,

16 Febr. 1871 en 27 Maart 1872; door de rechtbank

te 's Hertogenbosch , 21 April 1874, 30 Nov. 1880 , 19 Nov. 1835

en 13 Dec. 1887 wegens verduistering, respectievelijk tot

3 maanden, 1 jaar, 3 en 15 dagen celstraf, 1 en 2 jaar

gevangenisstraf.

Zij wordt 28 Dec. a. s. uit de strafgevangenis te Rotterdam

ontslagen en zal zich ter ontvangst harer uitgaanskas naar

's Hertogenbosch begeven.

Haar gedrag in de gevangenis was goed. Zij was met naaiwerk

belast.

- Zij kan schrijven.

Identificatienummer JUP1015 Beschrijving Portretfoto van de ontslagen gedetineerde genaamd Antonia Neven. Zie voor meer gegevens: jaar 1889 8e jaargang, bladzijde 67, register- / fotonummer 1015. Datering 1889 Trefwoorden Overheid;Portret en groepsportret Documenttype Foto zwart/wit Afmetingen 10,5 x 6,5 Collectie Geheim Register Ontslagen Gevangenen Titel JUP01015 Expositie Info http://images.tresoar.nl/archief-collectie/18_01/18_01_1_1889.pdf

Gerry

Ik ben wel geen familie, maar volgens mij is dit de juiste persoon. Hierbij nog wat aanvullende informatie: Gerardus Martinus Mulders is geb. te Engelen (N.B.) op 30-06-1851 en huwde op 27-10-1880 te den Bosch met ene Antonia Neeven, geb. op 31-08-1852 te Zevenbergen (N.B.). En inderdaad, Antonia overl. op 12 Mei 1897 te Utrecht. Haar ouders waren: Dominicus Neeven en Geertruij Verstijlen. Succes verder

DHv. E.

Geweldig. Inderdaad zij is het. Nogmaals hartelijk dank. Aad

A. Neeven

Bedankt voor de info. Klopt precies met de info die ik al had over haar. Het is altijd goed om minder brave voorouders te hebben, dan is er wat over bekend. Aad

A. Neeven

Graag gedaan Aad .

groet,

Gerry

Dit is hopelijk interessant om te lezen: https://brusselsekermis.wordpress.com/2016/06/06/de-bordeelhoudster-met-bijzit/ Mochten er vragen over zijn, dan hoor ik het graag. Ik heb overigens zeven kinderen van Antonia Neven geturfd, maar geen enkele is ouder dan twee maanden geworden.

Marita van Brussel

geweldig wat een verrassing. Mooi artikel. Ik wil graag even contact opnemen met u, maar ik zit momenteel in Slowakije en ben pad 5 juli thuis. Ik heb namelijk nog een aantal vragen over deze dame. Met vriendelijke groet, Aad

A. Neeven

Aad, ik heb je gemaild. Het door jou opgegeven e-mailadres werkte niet, ik heb het nogmaals verstuurd naar het adres met 2002 er in. Hopelijk heb je het wel ontvangen. Zo niet, dan hoor ik het graag van je.

Marita van Brussel


De foto's uit het geheime register van ontslagen gevangenen waren van gedetineerden van wie de kans op recidive als aanzienlijk werd ingeschat.

Marita van BrusselPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!