stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Voorouders gezocht van Cornelia Dirksdr van Dijk *ca1729 Montfoort eo

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Even snel een opmerking tussendoor: Sybilla is een "kerklatijnse vorm" van Baaltje, Baligje, etc. Het zal dus om de dame gaan, die we eerder al als Baligje van der Wal tegenkwamen.

Jan Clavaux

Hallo Jan C,

Bedankt voor de aanvullingen, weer genoeg om over na te denken.

Reijer (doop3-1-1718, getuige Marigje Jans) heb ik idd als de broer aangenomen.

De schepenbank van Willeskop geeft heel veel informatie. Hierin staan ook de ouders van Leentje (Helena) nl Sijmon Cornelisz de Jong en Cornelia Jans de Cluijt (invnr 2298 akte 9 en 10) De andere kinderen worden ook in de schepenbank genoemd, maar die moet ik nog nagaan.

Utrechtse Parentelen voor 1650: deze worden uitgegeven door 'Ons nageslacht' en ik heb daar geen exemplaar van.

mvrgr Dolf

AWM (Dolf) van der Valk

Correctie dd 16-2-2016: Marcel Kemp moet zijn Bob Kemp

Het parenteel Kemp in "Utrechtse Parentelen" is in 2010 gepubliceerd door Marcel Kemp. Het werk is voorzien van honderden akten uit alle mogelijke archieven, waardoor je als lezer goed kunt nagaan, dat het "klopt". Op basis van dat werk volgt hieronder de kwartierstaat van Arie Jansz Kemp. Het lijkt er heel sterk op, dat hij de vader van Hannes Ariensz Kemp was. Er liep volgens het parenteel nog een Arie Hendriksz Kemp rond, getrouwd met Aeltje Eimers, maar die lijkt om meerdere redenen niet in aanmerking te komen.

Aanvankelijk ging het om rijke boeren met publieke functies. De familie Kemp verarmde steeds meer, en de latere generaties waren waarschijnlijk boerenknecht of zelfs dagloner.

1. Arie Jansz Kemp, tr Leentje Sijmens de Jong
2. Jan Reijersz Kemp, geb Blokland, ovl aldaar 22-3-1685
3. Trijntje Ariens van der Laan, ovl aldaar tussen 1705 en 1709
4. Reijer Bastiaensz Kemp, geb Blokland, ovl aldaar april 1682, tr Montfoort 1635
5. Merrigje Jans van Breveld, ovl tussen 1667 en 1673
6. Arie Teunisz
7. Ingetje Bastiaens
8. Bastiaen Geerlofsz Kemp, geb Blokland, ovl tussen 1637 en 1647
9. Marrigje Cornelisse de Jonge, begr Montfoort 9-9-1634
10. Jan Jansz van Breveld
11. Aegje Jacobs
16. Geerlof Cornelisz Kemp, geb Land van Stein, ovl Blokland 1594
17. Merrigje Reijers, ovl Blokland 24-4-1609
18. Cornelis Dirksz
19. Gijsbertje Hendriks
32. Cornelis Jacobsz Kemp, geb Land van Stein, ovl Blokland tussen 1551 en 1554, trouwt mogelijk met een dochter van Geerlof Willemsz
34. Reijer Bastiaensz, van IJsselsteijn
35. Marrigje Stevens Schinkel
64. Jacob Dirksz Kemp

Jan Clavaux

Hallo Jan C,

De akten over Dirk van Dijk en Maria Cornelisdr Spruijt, zijn inmiddels mede door Jan A duidelijk geworden. Zal de gegevens verwerken in mijn database. Eind van de maand verwacht ik weer een nieuwe upload te doen met de tot dan verzamelde gegevens.

Bedankt

mvrgr Dolf

AWM (Dolf) van der Valk

Hallo Pauwel,

Hartelijk dank voor de schermen en de linken naar deze informatie.

Het laatste echtpaar blijft mij 'plagen'. Jan A had dit echtpaar ook in zijn gegevens al een keer genoemd.

Teunis Kemp en Cnelia Janse de Jong getrouwd 29 jan 1758. Zou dit de Teunis van 1735 zoon van Adrianus Janse Kemp en Leentje Sijmons de Jong kunnen zijn?

Hoor graag wat jullie ervan vinden.

mvrgr Dolf

AWM (Dolf) van der Valk

Hallo Jan C,

Bedankt voor deze kwartierstaat. Hij wordt op GOL door 'stambbom van der Poel' ook al genoemd.

mvrgr Dolf

AWM (Dolf) van der Valk

Hallo Jan A,

Bedankt voor de naspeuringen. Geweldig wat je gevonden hebt.

mvrgr Dolf

AWM (Dolf) van der Valk

Hij wordt op GOL door 'stamboom van der Poel' ook al genoemd.

Jammer dat deze publicatie wordt ontsierd door (onder andere) uit de duim gezogen personen: https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-der-poel/I1109414135.php.

Jan Clavaux

Hallo Jan C,

Het volgende heb ik uit de schepenbank gehaald:

relatie van Sijmon Cornelisz de Jong en Cornelia Jans van Cluijt uit de schepenakten Willeskop 17-08-1725, Uitkoop van de minderjarige kinderen van Steven van Doorn na het overlijden in 1724 van echtgenote Maria Simons de Jong, waarbij het onderhoud met voedsel en kleding voor hen wordt geregeld en grootmoeder Cornelis Jans van Cluijt, weduwe van Sijmon Cornelisz de Jong, de penningen beheert. invnr 2298 akte 9 en 10.
Als voogd worden Cornelis Symons de Jong genoemd (zoon???), ook Arien Gerrits Ruwen, Gooijert van Doorn, Steven van Doorn en Willem Rijkelijkhuijsen.

schepenakten Willeskop 1765
Boedelscheiding van de goederen van Sijmon Cornelisz de Jong, die na zijn dood 54 jaar geleden door de erven in gemeenschap werden bezeten.
invnr 2304 folio 68    (14-1-1765)

erflaters:
Symon Cornelis de Jong  en Maria Simons Jong. (Dus de rest hieronder genoemd leven allemaal nog in 1765??)

e=erfgenaam, b= bloedverwant       (wat is het verschil???)

Fijtje Simons de Jong (b), Cornelis Symons de Jong (e), Cornelia Jans de Jong (e), Helena Symons de Jong (b), Jan Symons de Jong (e), Johanna Jans de Jong (e), Maria Jans de Jong (e), Maria Symons de Jong (b), Symon Jans de Jong (e), Jan van Eijk (b), Arien Jans Kemp (b), Johannes Ariensz Kemp (e), Reijer Ariens Kemp (e)


verder worden als erfgenamen genoemd:
Godert van Doorn, Jannigje van Doorn (+b), Steven van Doorn, Rutger van Bemmel, Antonia van Bemmel, Cornelia van Bemmel, Jan van Bemmel, Cornelia van Eijk, Maria van Eijk, Aart van den Houdijk,

huwelijkspartners:
Jan Bierman, Pieter Bloemesteijn, Gooltje van Bemmel, Steven van Doorn (Senior), Teunis Kemp    (met wie waren deze getrouwd???)

Graag jullie mening

mvrgr Dolf

AWM (Dolf) van der Valk

@ Dolf, hierbij de kinderen en getuigen uit jouw laatste vraag

Teunis Kemp x Cnelia de Jong. Wonend Blokland, kinderen rk gedoopt in Montfoort,

-Jacob, 24 jan 1759, get Teunis Kemp, -Jan, 13 mrt 1761, get Merrigie Jans de Jong, -Hermijntje, 12 apr 1763, get Sijme de Jong, -Cornelis, 23 jul 1764, get Cornelis Kemp, -Teunis, 20 apr 1766, get Barbara Schordijk.

Jan is vernoemd naar haar ouders [Jan Sijmonse de Jong en Hermijntje van Es]. Jacob Kemp x Mechtelt Hermense  laat geen Teunis dopen .Cornelis Pieterse Kemp en Marij Pieterse Most ook niet. Dan blijft alleen Arie Kemp over in Montfoort, die jij eerder aangaf met twee Teunis-sen.

Barber Schordijk is dan weer gehuwd met Teunis Kemp, en laten na 1738 een rits kinderen in MF dopen, wwarvan 6x een Cornelis

jan achterberg

Dit ter overdenking, gezien de doopgetuige Barbera Schoordijk

Teunis Jacobse Kemp x Niessie Schoonderwaert/Schoonderwoert. Wonend in Williscop. Jm wonend Blokland en jd, tr rk MF 2 mei 1728

-Teunis, 8 mrt 1735, get Cornelis Kemp

Teunis Kemp x Barber Schoordijck. Wonend te WK. Wedr van Niesje Schoonderwoert, won. WK en jd won.BL. Tr rk MF 10 nov 1737

jan achterberg

Hallo Jan C,

In deze parenteel https://www.genealogieonline.nl/parenteel-kemp/I002.php (wel van M. Kemp??) worden nog meer namen vermeld. Zijn hierin dan wel de juiste gegevens vermeld?

Graag je (jullie) mening.

mvrgr Dolf

AWM (Dolf) van der Valk

reactie vervallen, zie hier onder

Jan Clavaux

Correctie van een vergissing van mij: het parenteel Kemp is gepubliceerd door Bob Kemp, niet door Marcel Kemp (Marcel publiceerde een ander parenteel in precies hetzelfde boek). En Bob Kemp is dezelfde, die de door jou genoemde publicatie heeft gemaakt. Zie hier zijn toelichting: https://www.genealogieonline.nl/parenteel-kemp/

Je kunt dus blindelings op die gegevens vertrouwen wat mij betreft, "met een paar door de gedcom im/export veroorzaakte datumfouten", zoals hij zelf zegt.

groeten, Jan

Jan Clavaux


@ Dolf,

op 15 feb 16.44 hrs vroeg jij wat het verschil is tussen een bloedverwant en een erfgenaam.

Als jij van jouw direkte familie erft ben jij zowel bloedverwant als erfgenaam. Als jouw vrouw van die zelfde persoon erft is zij alleen erfgenaam

jan achterbergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!