stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Wilhelmus van den Bosch en Johanna van Schaik te Rijnsaterwoude

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Afbeelding 47: Rijnsaterwoude: IJsbrant IJsing, weduwnaar van Lijsbet van den Bos, met Willemijntje Janse Lelivelt, J.D. van "Sevenhoven". 7.6.1771.

G.Karssenberg

Over familierelaties gesproken.

Bedankt om dit allemaal op te zoeken voor me.

jacques groenendijk

Bedankt Jan.

jacques groenendijk

Ik heb de doopgetuigen opgezocht voor mogelijke voorouders. Familieleden zijn meestal de doopgetuigen.Nu beginnen de problemen

Alida, , get Dirk van den Bosch en Jannetje Zuiderwijk.---Wilhelmus, Pieter van den Bosch en Johannes van den Graaf.---Wilhelmus, Daniel van Poelik en Elisabeth Akerboom.---Petrus, Willem Poelik en Joanna de Graaf.---Apollonia, Cornelis van Veen en Neeltje Groenevelt.--Johannes, Cornelis van Veen en Neeltje Groen.

Willem Dirksz van den Bosch en Aaltje Pieters Akerboom laten geen Cornelis dopen. Dirk van den Bosch en Jannetje van Klaveren dopen kinderen na 1752, ook hier geen Cornelis. Cornelis van Veen is gehuwd met Neeltje Groen, wat die familie relatie is, is mij onbekend

Zie hier de link naar de dopen http://www.gahetna.nl/collectie/archief/inventaris/gahetnascan/eadid/3.04.16.124/scans-pagina/2/inventarisnr/8.III/scan-index/1/foto/NL-HaNA_3.04.16.124_8.III_0001/fotouuid/933dc051-6ed7-4b20-b65b-a1a3de0403c4 Op de rechter bovenhoek staat de pagina nummer, bijv voor Alida is het p262

jan achterberg

Ik kan [gelukkig] maar een Willemijntje/Wilhelmina vinden tussen de dertig plus gezinnen in de omgeving. Z=Zevenhoven. Nu weten we in ieder geval, naar wie Johannes vernoemd is

jan achterberg

Mijn voorlopige keuze als ouders van Cornelis houd ik op onderstaande. Zij dopen ook nog een Theodorus [Dirk] op 8 dec 1734. De plaats klopt [R=Rijnsaterswou], getuigen Pieter en Dirk komen voor en een Lijsbeth, die IJsbrand IJsing huwt.Alleen Cornelis ontbreekt in dit geheel.

jan achterberg

---

jan achterberg

De doop van Antje Lelijveld miste je nog op 17 mei 1794. W=Woubrugge

jan achterberg

Waar komt de doopdatum van 13 juli 1780 van Jannetje van Schaik vandaan? Volgens wiewaswie overleed zij op 13 jul 1823, oud 43 jaar. In Nieuwer Amstel kan ik haar niet op die doopdatum vinden

Overledene:Jannetje van Schaik

Geslacht:Vrouw. Leeftijd:43

Vader:NN,  Moeder: NN

Relatie: Willem van den Bosch

Gebeurtenis:Overlijden

Datum: zondag 13 juli 1823.Gebeurtenisplaats: Rijnsaterwoude

jan achterberg

@ Jan,

 

Ik zag op internet dat iemand < 13 juli 1780 had ingevoerd.Ik denk dat dus de exakte datum daarvan is afgeleid. Maar nderdaad kon ik gisteren ook haar doop niet vinden (beide religies). IK heb echter geen omringende plaatsen geprobeerd.

mvg-Ben

Ben Wegman

Hallo Jan en Ben,

Allereerst opnieuw bedankt voor jullie inspanningen. Er is voor mij een hele nieuwe wereld opengegaan. Ik had dit veel eerder moeten weten. Maar.......ik gya de komende tijd nog meer vragen stellen. Maak je borst maar nat.

Die doopdatum en plaats van Jannetje van Schaik heb ik idd van internet. Ik heb ook nog in die doopboeken gekeken, maar kon tot mijn spijt helaas niets vinden. Wordt nog een puzzel denk ik.

Mochten jullie toevallig nog tegen andere gegevens betrekking hebbende op deze families, houd ik me aanbevolen.

jacques groenendijk

De enigste zekerheid van Johanna van Schaijk is haar overlijdensplaats. Geen garantie zover, dat zij daar ook geboren is. De volgende prsoon kan mogelijk in aanmerking komen, die is in ieder geval RK gedoopt in Rijnsaterswoude.Zij kan ten tijde van haar huwelijk in Nieuwer Amstel gewoond hebben

jan achterberg

Nu kom ik nog een Wilhelmus van den Bosch tegen, dit om de verwarring te verhogenJuichend

Doopgeuigen bij Alida, Petrus Ouwehand en Alida van den Bosch---Cornelius, Cornelius van den Bosch en Wilihelmina Lelijveld---Maria, Philippus Webbe en Jannetie van den Bosch---Martina, Johannes van den Bosch en Jannetie van den Bosch---Lucia, Willem Koij en Margareta van den Bosch.

De Wilhelmus, zoon van Cornelis van den Bosch en Willemina Lelijveld heeft een zus Alida, Margareta en een broer Johannes!!!!!!!!!!

R8 is het rk doopboek van Rijnsaterswoude

jan achterberg

Die Jannetje van Schaik is heel logisch. Ik denk dat ik dat maar ga veranderen, zeker ook omdat in de doopboeken van Nieuweramstel haar naam niet voorkomt in die jaren rondom haar geboorte.

De getuigen van de kinderen van Wilhelmus van den Bos en Helena Kelder kunnen ook zijn Alida van den Bosch=zuster Willem, Margaretha van den Bosch=tante Willem (zus van vader Cornelius)en Johannes van den Bosch=oom van Willem )broer van vader Cornelius). De getuigen Cornelius van den Boxh en Wilhelmina Lelijuveld zijn de ouders van Wilhelmus.

Wat denk je hiervan?

jacques groenendijk


Jan, hoe kan ik meer informatie / gegevens opzoeken van Egbert van Schaik en zijn gezin en van de eerder besproken Johannes Pietersz. Lelijveld en zijn gezin? Als ik naar die website probeer te gaan krijg ik een melding dat die site niet bereikbaar is. Moet je lid zijn en inloggen? of wat anders? Jouw gegevens die je hebt doorgestuurd over deze gezinnen kan ik misschien nog verder completeren.

Groetjes,

Jacques

jacques groenendijkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!