stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Familie Visser in Muiden rond 1650

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik probeer de voorouders te vinden van Jan Pietersz Visser. Hij is geboren op 28-2-1691 in Muiden. Zijn sterfdatum heb ik nog niet kunnen vinden.

Zijn ouders waren Pieter Tijmonsz  en Marritje Jans. Zij zijn op 6-8-1684 in Muiden getrouwd. Ze kregen 8 kinderen. Van deze ouders heb ik geen geboortedata of sterfdata. Twee van de kinderen hebben als doopgetuige een zuster van Pieter: Annetje Tijmens en Marritje Tijmens.

Ik vermoed dat Pieter Tijmonsz de zoon is van Tijmen Reyersz. Die trouwde op 12-3-1644 in Muiderberg met Lijsbeth Claes. Van dit ouderpaar heb ik twee kinderen kunnen vinden: Claes Tijmonsz (geb. 30-12-1644) en Ytje Tijmens (geb. 18-2-1646).

Claes Tijmonsz Visser is op 18-12-1667 getrouwd met Susanna Jans. Van hen heb ik drie kinderen kunnen vinden, Lijsbeth(2-9-1668), Jan (6-11-1669) en Tijmen (3-5-1671). Bij dit laatste kind was de zuster van Tijmen Reyers doopgetuige. Zij wordt voluit genoemd: Hilletje Reyers Visser.

Graag zou ik in ieder geval de lijn tussen Pieter en Tijmen willen verifieren door een vermelding in een doopakte.

Aan geïnteresseerden kan ik alle gegevens vanaf Jan Pietersz Visser opsturen.

Marjan Hendriks-Over

Het huwelijk even opgezocht (linksonderaan) , het lijkt er in ieder geval op dat de gehuwden uit Muiden afkomstig zijn, de plaats wordt namelijk wel consistent opgeschreven als partners niet uit Muiden komen. Hoe heetten de kinderen van Pieter en Marritje? Dat scheelt meestal een hoop zoekwerk i.v.m. vernoemingen.

[Muiderberg zal wellicht ook nog onder Muiden vallen, geen idee hoe dat toen zat]

Willem R. J. Vermeulen


Ook maar even het geloof vermelden svp.

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!