stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Onderzoek naar geschiedenis kermis families in het bijzonder de familie Reuvers



Profiel afbeelding

Allen, mijn is Frank Bergeren, ben op zoek naar mijn voorvaderen. Ben al een aardig eind op streek. Weet inmiddels dat Franciscus Bergeren getrouwd was met Catharina Ronschar. Als iemand informatie heeft over Franciscus Bergeren betreft geboorte en overlijden e.d. dan hoe ik mij aanbevolen.

 

Groet,

Frank Bergeren.

Frank Bergeren - 9 okt 2017 - 19:32

Reuvers kermis autoscooter Wijchen Recent nog aktief.

Willy Peters - 16 okt 2017 - 16:35

Sorry, verward met Ockers Wijchen.

Willy Peters - 16 okt 2017 - 17:44

Hoi Frank

Vele mensen zijn op zoek naar Francois / Francis / Frans Berger(en) en Catharina Ponshar (meerdere versies geschreven) maar allen met een dood eind omdat niemand weet wie zijn of haar ouders waren. Logisch gezien als u Bergeren heet kom u uit de tak van hun zoon Joseph, die lijn heb ik behoorlijk in kaart ik kom zelf uit de tak van hun dochter Anna ook wel Agnes en Annastasia Berger of Bergeren, Van zoon Martin zijn bij mij nog geen nageslacht bekend. ,@ Willie Peters de Berger Reuvers zijn aan mijn vader verwant en de  Ockers die met Reuvers uit Wijchen komen van mijn moeder haar Ockers kant, heel toevallig kwam ik mijn voorouders van vaders kant Willem Reuvers en Anna Berger tegen in Nijmegen op hetzelfde ingeschreven adres De koninginnen laan als mijn moeder haar Jan Ockers en Sophia Lucia Rijcken. precies dezelfde lijn als de Reuvers Ockers in Wijchen ga ik van uit die overigens net 1 misschien 2 generaties op de kermis actief zijn.ik heb geprobeerd uit te vinden of mijn vermoedens kloppen maar tot nu toe zonder succes. Frank als je mij jou email kan geven kan ik je uitnodigen voor mijn stamboom waar de Bergeren kinderen in te vinden zijn. Groetjes Patricia

Patricia Meyer - 17 okt 2017 - 17:42

Patricia, leuk dat je reageert op het verhaal wat ik op het forum heb geschreven.  Mijn vader is er mee begonnen met het uitzoeken naar z'n voorvaderen. Op een gegeven moment overleed mijn vader. Tijdje terug kwam ik de papieren tegen, en dacht: Ga het weer oppakken waar mijn vader gebleven is. Weet inmiddels dat Joseph Bergeren geboren is in Montbilliard in mei 1814, overleden is in augustus 1844 in Ravenstein. Hij was getrouwd met Theodora Catharina van Riet en 12 kinderen hebben gehad. Kom mijn familie komt voor uit de lijn van Hedricus Hubertus Bergeren, geboren 12-02-1861 in Ravenstein en overleden 28-01-1900 in Rotterdam.

Mijn e-mail adres is fw.bergeren@hetnet.nl.

Ben heel benieuwd wat voor informatie jij allemaal hebt.

Frank Bergeren - 17 okt 2017 - 18:33

Patricia, jij stuurde mij vandaag een e-mail, Zou jij dat nog een keer kunnen doen! Ben die e-mail namenlijk kwijt.

 

Frank Bergeren

Frank Bergeren - 19 okt 2017 - 18:30

Hallo Jo Hoen , 
via google kwam ik hier terecht , ik heb in mijn stamboom de familie Reuvers, ook wel de Rover in een paar eerdere generaties.
Ik weet niet of de connectie er zit en ben erg benieuwd. Wellicht kunnen we gegevens uitwisselen ?
Hopelijk leest u dit berichtje nog , aangezien het al in 2017 gepost is.

Vriendelijke groet Milan Smith

Smith - 8 apr 2019 - 08:19

Ook ik ben op zoek gegaan naar Catharina Ponshar/Ponsard/Ponsaert en de kinderen Bergeren. Volgens mij komen de Ponsaers (nog een spellingsvariant) oorspronkelijk uit de omgeving van Luik. Ik ben verschillende personen met die naam tegengekomen, bijna allemaal reizend. Ik zoek tegenwoordig maar op "pon*ar*" De naam zou zelfs een verbastering van Bonnechere kunnen zijn. Of Poncharra.

Wat betreft het inwonende meisje in Ravenstein Maria Jo. Delbey, zij heette voluit Maria Josepha Delbeecque (ook weer met veel spellingsvarianten). Haar vader Philippe was getrouwd geweest met een Maria Johanna of Jeanne Ponsart (ook als Posa geschreven). Ik vermoed dat dit een zus van Catharina was, en dat het dochtertje na het voortijdig overlijden van haar moeder naar haar tante in Ravenstein is gebracht. Deze Maria Josepha trouwde in 1846 in Loon op Zand met Gerrit van Corstanje. Ze verklaart dan dat ze niet weet waar haar vader is en of hij nog leeft. Ik vermoed dat gezinnen als de Ponsards en de Delbeecques niet braaf aangiftes deden van elk levensfeit omdat ze weinig goeds van autoriteiten hadden te verwachten.

Het probleem is wel dat ik nu een heleboel Ponsards in mijn database heb die ik niet kan koppelen omdat ik het niet hard kan maken dat het familie van elkaar is. Bijvoorbeeld, de oudste zoon van Catharina en Francois Berger heet Joseph. Vaak werd de oudste zoon vernoemd naar opa. Er is een Joseph Ponsard waarvan ik vermoed dat het de vader van Catharina is, die in 1801 tot levenslang veroordeeld werd wegens woningovervallen, te vinden in BHIC archieven Raad van Brabant. Hij was een venter in galanterieën die laatst gewoond had in Hasselt, maar geboren was in Luik. Maar ik kan de relatie niet hardmaken. Ook is ene Joseph Ponsard (misschien dezelfde) in Zutphen (!) overleden, mogelijk in de gevangenis. 

Francois Berger was voor mij nog een blinde vlek. Zou het kunnen dat hij eerst marechaussee te paard was (wegens slecht gedrag in 1818 ontslagen) (zie militieregisters in wiewaswie.nl en marechausseesporen.nl) voordat hij als militair of huurling naar Polen is gegaan? Ik kan zijn geboorteplaats niet vinden, Carthol? Het klinkt Frans.

Ik heb trouwens een Facebookpagina aangemaakt om de Osse reizigersfamilies te onderzoeken, je kunt deze volgen via: facebook.com/woonwagenverkenningen.

Marita van Brussel000 - 27 mei 2020 - 15:24

Hallo

 

Mijn grootmoeder is Berger en zij was een echte sinti (zigeunerin) misschien moet je eens in die richting gaan zoeken.

Het verbaasd me dat mensen hier schrijven dat burgers niet het verschil zien tussen (kermis)reizigers of zigeuners??

meier - 9 sep 2020 - 23:32

Het probleem bij stamboomonderzoek is dat je uit akten niet kan concluderen of je met kermisreizigers of sinti te maken hebt, dat werd niet geregistreerd. Maar als je tips hierover hebt ben ik heel benieuwd!

Marita van Brussel000 - 13 sep 2020 - 10:36

Hoi

Nee dat begrijp ik, maar officieel zijn sinti geen kermisreizigers.... Mijn grootmoeder is van Berger en was een echt sinti afkomstig uit Duitsland.

Ik ben nog buiten de familie geen kermisreiziger tegengekomen die deze naam draagt......Je kan me het beste even een pb sturen voor vragen wellicht kan ik je helpen

meier - 14 sep 2020 - 21:32

Hallo Patricia, ik las je verhaal en vond het gelijk herkenbaar met mijn verhaal als het 

gaat om familienamen en Gypsy.

Ik herkende direct de namen Scheffel en Reuvers.

Ook het verhaal zigeunerin. 

Mijn overgrootmoeder noemde wij ook altijd een zigeunerin maar dat was meer omdat ze vaak fluwelen kleding droeg en git zwart haar had.

Nu praat ik over de jaren zestig.  Haar naam was Frederica de Keijser en was gehuwd met Coenraad Pepplinkhuizen.

Frederica was een dochter van Joannes Judocus de Keijser en Christina Frederika Scheffel

Deze Christina  Frederika Scheffel is inderdaad een zus van Henriette Louisa Scheffel.

Dus op een bepaalde manier was deze familie wel zigeunerachtig.

Al dacht ik dat het aan de donkere haren en de fluwelen kleding van mijn overgrootmoeder lag.

Maar toch familie dus.

Dick Pepplinkhuizen

D.Pepplinkhuizen - 15 sep 2020 - 18:13


Beste Patricia Meyer, ik stam af van kermisexploitanten en mijn voorouders voeren met hun schip naar kermissen en jaarmarkten. Ik ben nog steeds op zoek naar verhalen over die tijd. Misschien kunnen we er eens over praten? cpmdeoude@gmail.com

Cora van Stijn - 25 okt 2020 - 10:08







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu