stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Wanneer overleed Lammechien Ruchti-Jelijs 17-8-1892 Smilde - ....?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Lammechien Jelijs, geboren te Smilde 17-8-1892, dochter van Roelof Jelijs en Annechien Mulder, werd, voor zover ik weet, ruim 100 jaar oud. Toch kan ik haar overlijden niet in archieven of kranten vinden. Zij huwde in 1913 met Jacob Ruchti jr. (1890-1979), schoenmaker te Zuidlaren, Drenthe. Zij woonden hun hele leven in Zuidlaren en kregen geen kinderen. Waar en wanneer overleed Lammechien Jelijs?

Yvonne Ruchti

Waarschijnlijk kun je haar overlijden niet vinden OMDAT ze zo oud werd. Je zou haar persoonskaart bij het CBG kunnen aanvragen, maar dat is niet gratis.

niepoort

Bedankt voor de suggestie. Misschien moet ik dat maar (tzt) doen want ik weet niet zeker of ze in Zuidlaren is overleden.

 

Vr.gr.,

yvonne

Yvonne Ruchti

Bij Delpher kranten en Dekrantvantoen kwam ik haar ook niet tegen.

niepoort

-

niepoort

Nee, ik ook niet. En ik heb alle denkbare wild card combinaties geprobeerd want al die geautomatiseerde inlees-pagina's bevatten nogal eens misvormingen. Dagen ben je er soms mee zoet. En soms zit het mee en soms niet.

Yvonne Ruchti

Martin Jongkoen

Beste martin,

Een leuke suggestie, maar als de genealogie aanklikt en laat zoeken, blijft de vraag: waar en wanneer Lammechien Jelijs is overleden, onbeantwoord.

Groeten  van Terkos

Terkos

In de titel staat Lammechien Ruchti-Jelijs, maar gebaseerd op de gestelde vraag zou dat Lammechien Pool-Jelijs moeten zijn. Hoe zit dat?

L. Loef

Heel oplettend! Bedankt. Ik had inderdaad Jacob Pool geschreven in plaats van Jacob Ruchti. Het moet Ruchti zijn. Ik heb mijn bericht verbeterd.

Vr. gr.,

Yvonne

Yvonne Ruchti

Ja, die site was ooit 1 van mijn beginpunten toen ik met genealogie begon. Ik heb geen idee of de site nog steeds wordt bijgewerkt dus misschien zou ik er wat vaker eens moeten kijken.

Vr/gr/,

 

Yvonne

Yvonne Ruchti

Coret genealogie, ik ben eigenlijk alleen in de persoon Lammechien Jelijs geïnteresseerd omdat zij met een Ruchti was getrouwd. Gelukkig heb ik haar ook heel lang gelden wel eens ontmoet. Het was een lieverd, net als haar man. Verder zal ik uiteraard haar ouders en eventuele broers/zussen er bij zoeken maar daar houdt dan eerlijk gezegd mijn belangstelling voor de naam Jelijs op. Sorry. Het zou dus best kunnen dat de naam een Zwitserse oorsprong heeft. Geen idee.

Ruchti is ook een Zwitserse naam en daar heb ik, ondanks de vrij goede site Ruchti en Ruchtie.nl (die echter al sinds 2011 niet meer wordt bijgewerkt) al meer dan mijn handen vol aan omdat ik de juiste connectie naar Zwitserland niet kan vinden.                  Er waren rond 1715, toen mijn voorouders naar Nederland kwamen, erg veel Christiaan Ruchti's in Zwitserland en ik stam af van 1 van die Christiaans. Welke is echter nog steeds onduidelijk.

Het lijkt wel of gezinnen Ruchti uit Zwitserland opgesplitst zijn: sommigen gingen naar Duitsland, anderen naar Frankrijk, Nederland of de Verenigde Staten. Ik hoop dat eens allemaal precies in beeld te kunnen krijgen. Helaas zijn de Zwitserse archieven moeilijk toegankelijk en geven ze zelfs op FamilySearch weinig prijs. Duitsland en Frankrijk zijn ook niet gemakkelijk te onderzoeken en in de USA kopieert iedereen elkaar, zijn de meisjesnamen van vrouwen vaak buiten beeld en willen ze nog dat je betaalt voor die onbetrouwbare cq onvolledige info ook.

Kortom: voorlopig concentreer ik mij eerst alleen op de naam Ruchti.

Yvonne Ruchti

Beste Yvonne Ruchti,

Ik heb vandaag foto's gemaakt van het graf van Jakob Ruchti en Lammechien Jelijs.

Haar overlijdensdatum is 24 oktober 1994, en ik neem aan in Zuidlaren, maar dit is niet zeker.

Heb je ook belang bij de foto's van het graf? Dan probeer ik ze te mailen aan u.

Met vriendelijke groet

Gea Jurjens-Ruzius

Gea Jurjens-Ruzius


Beste Gea,

Wat fantastisch dat je een foto hebt gemaakt van het graf daar zou ik inderdaad graag een kopie van hebben. Dan neem ik even contact met je op buiten het forum om (als ik kan vinden hoe at moet). Alvast heel hartelijk bedankt voor de genoemen moeite. Weer een gaatje in de stamboom opgevuld. heel fijn!

Yvonne RuchtiPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!