stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » OPGELOST Overlijdensakten Watergraafsmeer (Amsterdam) van na 1920 waar te vinden?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Watergraafsmeer werd in 1920 samengevoegd met Amsterdam. De overlijdensakten Watergraafsmeer eindigen dus met dat jaar. Nu zoek ik de overlijdensakte van Elisabeth Pool (geboren 9-2-1851 te Den Helder en op 13-5-1875 te Den Helder getrouwd met Jacob de Jong (1851-1935). Beide overleden in Amsterdam. Op de gezinskaart Amsterdam van Jacob de Jong en Elisabeth Pool staat geschreven dat zij overleed in Watergraafsmeer op 9-4-1936. Jacob de Jong overleed op 30-5-1935 te Amsterdam. Zijn overlijden heb ik gevonden ( reg. 5, f 12, akte nr 2519). Haar overlijden vind ik echter niet, wellicht dus omdat ze in Watergraafsmeer is overleden? En waar/hoe vind ik de overlijdensakten van Watergraafsmeer dan? Wie weet meer? Ik woon zelf in Frankrijk dus een bezoekje aan Stadsarchief Amsterdam is vooralsnog geen optie voor mij. Wie helpt?

Yvonne Ruchti

Stadsarchief Amsterdam:

https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5009.nl.html

4440  1936, deel W (voorm. gemeente Watergraafsmeer).

Er zijn dus nog wel aparte delen bijgehouden. Deze delen zijn blijkbaar niet meegenomen bij de verfilmingen of zijn niet door zoekakten geinventariseerd bij de aktes van Amsterdam.

Zie bv Overlijden 1941 (Watergraafsmeer) boek 1 [78 img] staat wel bij zoekakten.

mvg-Ben

Ben Wegman

Bij zoeken films FS:

Registers van de Burgerlijke Stand, 1811-1932, 1941

Author: Watergraafsmeer (Noord-Holland). Burgerlijke Stand

Kijk eens of iemand een vriendendienst aanbiedt bij stadsarchief Amsterdam.

mvg-Ben 

Ben Wegman

  • Zat ook wat bevreemd te zoeken op zoekakten.nl, want op wikipedia staat dat Watergraafsmeer tot 01/01/1921 een zelfstandige gemeente was. Dan zie je inderdaad (alleen) 1941 met Watergraafsmeer.
  • Kijk je in akten Amsterdam 1936 vanaf 09/04/1936 (filmbeeld 1495 e.v.) dan worden alleen even aktenummers op de scan van de films getoond. M.a.w. iedere oneven akte (2061, 2063, etc.) van Amsterdam ontbreekt ook nog eens.

Martin Jongkoen

Het is nog maar de vraag of je bij het archief in Amsterdam moet zijn, zou ook het NH-archief in Haarlem kunnen zijn.

niepoort

De stukken zijn in het Noord-Hollands Archief in Haarlem, niet in Amsterdam.

Er waren steeds twee registers. Eén oneven doorgenummerd, het andere even. Zodat er twee inschrijvingen tegelijk konden worden gedaan.

Kasper Ludeman

Ik heb zojuist een e-mail verzonden naar stadsarchief Amsterdam met de vraag of de fiches overlijden Watergraafsmeer van na 1922 in de studiezaal van Stadsarchief Amsterdam aanwezig zijn of alleen in Haarlem bij het Noordhollands archief. Na ontvangen antwoord zal ik het hier plaatsen.

mvg-Ben

Ben Wegman

Dus archief Amsterdam geeft wel het overzicht, maar niet de akten? Die zouden bij het Noord-Hollands archief zijn? Vreemd. Maar ik ga het uiteraard allemaal nalopen. In ieder geval bedankt voor de reactie. Ik kan er iets mee.

 

Vr.gr.

Yvonne

Yvonne Ruchti

Ja, dat is vreemd. Ik weet uit het verleden wel dat je voor de DTB van Amsterdam in Amsterdam moest zijn, maar voor de BS in Haarlem. BR daarentegen weer in Amsterdam, maar het is al weer een tijdje geleden dat ik daar zocht.

niepoort

Alle burgerlijke stand aktes van Amsterdam liggen bij stadsarchief Amsterdam maar ook bij het Noordhollands archief. 

mvg-Ben

Ben Wegman

Ah, weer wat geleerd. Ik ging voor de BS altijd naar Haarlem, want daar woon ik vlakbij, nooit op het idee gekomen dat je daarvoor ook in Amsterdam terecht zou kunnen, daar ging ik alleen voor de DTB naartoe.

niepoort

Ik ben benieuwd wat het antwoord van het Stadsarchief is. Bedankt voor het initiatief Ben!

Yvonne Ruchti

Graag. Ik ben benieuwd.

Yvonne Ruchti

Oh..mijn fout. Heb eigenlijk nog nooit een BS-akte hoeven opzoeken in een ..fysiek archief Lachend (moderne luxe.)

Bij de film stond dattie gemicrofilmd was in Haarlem. Vandaar.

Kasper Ludeman


Wat heet snel! Nu al antwoord van stadsarchief.

Geachte heer,

We hebben de microfiches van de overlijdens Watergraafsmeer op ons informatiecentrum staan.
Ze staan geclusterd met de fiches van de andere geannexeerde gemeenten.

Met vriendelijke groet,
Bart Schuurman

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!