stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Kieften gezocht uit Assendelft en Westzaan.



Profiel afbeelding

Saskia en Elisabeth heel hartelijk dank voor alle informatie.

Een groot deel ervan had ik al gevonden in Family Search. Ik denk dat ik de informatie van doop- en trouwgegevens over Pieter Klaas Kieft compleet heb ( voor zover dat ooit te zeggen is).

Ik zal in mijn vraagstelling wat meer informatie opnemen om de "medezoekers" geen onnodige zoektochten te besparen. Het betreft hier een Gereformeerde familie.

Met de gegevens over koop en verkoop van bezittingen ben ik heel blij. Daar ga ik verder in spitten.

Jammer dat er geen begraafboeken uit deze periode overgebleven zijn.

Ik heb weer een spoortje naar Klaas Pieters (Kieft) uit 1662.

De vermelding van Gerrit Watervis is voor mij ook van belang.

Klaas Pieters Kieft uit 1721 is op 28-5-1757 in de Schermer getrouwd met Aafje Ariaansdr. Watervis. Gerrit kan haar broer zijn. Aafje is op 10-5-1733 gedoopt in Oterleek; haar broer Pieter op 28-10-1725 gedoopt in Schermer net als haar joudere zusje op 11-9-1729. Hun ouders waren Arjan hendriks Watervis en Nantje Freriks. Met hen ben ik nog niet verder gegaan.

Van de nakomelingen van deze Klaas  en Aafje in mijn stamlijn heb ik alle doop-, trouw, en begraafdata. 

Marjan Hendriks-Over - 13 jul 2016 - 19:58


Mijn directe stamlijn (Kieft) loopt ook naar Westzaan en dan specifiek naar Nauwerna. Wat ik met bronnen (wiewaswie, DTB, Katerstede, etc.) heb ik kunnen achterhalen zijn Cornelisz Jacobsz Kieft en zijn broer Pieter Jacobs Kieft, die een molen uit de Rijp hebben laten komen. Nu duikt er ook een Elisabeth (Lijsbet) Jacobs Kieft en Neeltje Jacobs Kieft op met geboortedata en geboren in Nauwerna (Westzaan) die in lijn liggen om zussen te zijn. Er wordt her en der verwezen naar een vader Jacob Kieft en Neeltje Jans. De eerste zoon van Cornelis Jacobs Kieft is echter een Klaas. Volgens de vernoeming zou de vader van Cornelis dus eigenlijk Klaas moeten of kunnen heten.

Daarnaast ben ik benieuwd of de lijn met Kieft uit Zuid- en Noordschermer ergens verwant is aan deze lijn. Vooralsnog kan ik daar niets van vinden. Misschien kan er iemand mij op het goede spoor zetten van deze beginnende speurneus.

Groeten,

 

Mark Kieft

  

Mark Kieft - 10 mar 2017 - 17:41







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu