stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Informatie over Hinderikus Dussel geboren op 22-03-1915 te Oude Pekela

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik heb al veel doorzocht op internet, maar ik kan niet vinden of mijn opa Hinderikus Dussel geboren op 22-03-1915  te Oude Pekela overleden is of nog andere informatie met betrekking tot hem. Nog een 2e huwelijk en/of andere kinderen uit een andere relatie. Buiten mijn oma Lukina Houwen om, want die weet ik wel, maar die na het huwelijk niet? en misschien dat 1 van u een antwoord heeft of toevalligerwijs dezelfde naam onderzoekt. Ik weet wel dat hij in de begin jaren 60 nog in leven was, maar meer dus niet.

mvg

Eli

Eli Beuker

Wellicht leveren de berichten nog wat op die te krijgen zijn via www.delpher.nl (via: Dussel prox Houwen).

G.Karssenberg

Bedet

De geboorte akte van jouw grootvader, de huwelijksakte van jouw grootouders en de overlijdensakte van een zoontje zijn te vinden op http://allegroningers.nl/personen/q/persoon_achternaam_t_0/Dussel/q/persoon_voornaam_t_0/Hinderikus/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_rol_s_1/0

Bedet

Het schijnt dat jouw opa gevangen is geweest in Dachau (gewezen verzetsstrijder),  aankomst 26 mei 18944, bevrijd op 29 april 1945. Zie https://www.verzetsmuseum.org/dachau/hendrikus-dussel

Bedet

Op Delpher kom ik verschillende keren een echtpaar H. Dussel en L. Biemold tegen. O.a. krijgen zij in 1956 een zoon,  en verder duiken zij enkele keren op in rouwadvertenties. Het kind geboren in Groningen, maar in de rouwadvertenties wordt Yde als woonplaats genoemd. Uiteraard geen flauw idee of het om je opa gaat of om een andere H. Dussel. Ik zou die rouwadvertenties eens bekijken en naar andere Dussels kijken die daarin eventueel worden genoemd. Misschien valt daaruit af te leiden of het om de gezochte H. Dussel gaat.

niepoort

Hallo Eli Beuker,

Even een vraagje. Mijn oma van mijn moeder haar kant is ook een Beuker en kwamen eerder volgens mij uit Borger, Gasselte of Stadskanaal uit die buurt of ook ergens anders. Kan ik nog even nakijken. De opa van mijn moeder heette ook volgens mij Eli of Eliza Beuker. Haar moeder was Bouwina Beuker en is toen niet oud geworden. Zij was getrouwd met Meint Tempel. Eventueel connectie met uw familie en u? Mocht dat zo zijn, dan eventueel via privé bericht verder communiceren?

 

Mvg Arie. 

Arie Niezen

http://www.allegroningers.nl/personen/q/persoon_achternaam_t_0/dussel/q/persoon_voornaam_t_0/hinderikus/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_rol_s_1/0

 

Via Alle Groningers hier zijn geb. akte

E.L.Smit

Iedereen natuurlijk bedankt voor het meedenken en de meeste zaken wist ik wel en ik heb ook H.Dussel en L.Biemold bekeken en heb gezien dat het om een andere H. Dussel ging en niet om Hindrikus Dussel. Ik ben dus nog niet verder, maar ik blijf doorzoeken en hopen dat toch iemand iets weet en wil vertellen natuurlijk.

Eli Beuker

Ik heb nu 1 ding extra gevonden en dat is dat hij omstreeks 12-02-1964 een bromfiets ongeluk heeft gehad  in Rotterdam op de kruising Avelin-Sprong-Tijmweg en dat hij gemeentewerkman was en woonde in de Saffraanstraat. Nadat hij dat ongeluk heeft gehad had hij ernstig hoofdletsel en werd gebracht naar Dijkzigt ziekenhuis. Ik weet dat hij een bromfietsongeluk heeft gehad, omdat mijn moeder zich dit nog kon herinneren.

Ook weet ik zeker dat hij toen niet is overleden aangezien hij nog in 1968 nog op het huwelijk is geweest van mijn moeder.

Dus ben een klein stapje verder, maar nog niet wat ik zou willen weten.

Eli Beuker


joke andriessenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!