stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Bernhard Mettler x Johanna Barbara Laederer, 1748-1816 (Onopgelost)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik zou het gebied rond Brielle uitbreiden

Uit officiersboekjes

Jaar van boekje 1787
Dienstvak Zwitzers
Regiment/Brigade Sturler
Stad/Fort Brielle, Helvoetsluis, Goedereede en Oudorp
Bataljon 2 Battaillons

Frank Fransz

Ik heb zojuist uw tip uitgeprobeerd en gezocht binnen Goedereede en Ouddorp. Ik heb heel misschien de begraafakte van Louisa gevonden, al schat ik de kans klein in dat dit de goede akte is. Het gaat om een soldatenkind, 26-01-1787 Ouddorp, blz. 198-255 uit M99Q-2XG. Het kan net zo makkelijk een ander kind zijn, zeker omdat er wat bijgeschreven staat (vrij klein) wat ik niet goed kan lezen.
 
Van Goedereede zijn geen aktes in de tijd waarin ik zoek. Mogelijk verloren gegaan? 

Carola

Ja, het wordt lastig. De overleden Zwitserse militairen zijn ook naamloos.Niet blij

Frank Fransz

Update: 

Sinds de laatste post op dit topic ben ik nog verder gaan zoeken. Inmiddels heb ik weer wat gevonden. De moeder van Johanna Barbara Laederer is Maria Elisabeth Vaes (zoals genoemd door Frank Fransz). De doopdatum van Maria Elisabeth is 22-07-1717 te Maastricht (ouders: Antonius Dominicus Vaes en Elisabeth Boverie). Inmiddels heb ik ook andere kinderen gevonden van Antonius en Elisabeth (waaronder Margarita Vaes, zij is gehuwd met Ferdinand Ludovicus Perrusset. Dhr Perrusset was getuige bij de doop van Johanna Barbara!!). 

Alleen nog geen spoor gevonden van de Laederers. Heb al diverse spellingswijzen geprobeerd. Zoals: Laederer, Laderer, Loederer, Labré...

Wat betreft de begraafdatum van Johanna Barbara: daar heb ik een tijdsschema voor gemaakt..om hopelijk toch die inschrijving boven water te krijgen. 
Rond 1788 wordt te Brielle (of omgeving) dochter Elisabeth gedoopt. Die doop is echter onvindbaar. Maar na die datum en voor 1798 zou Johanna Barbara dus overleden moeten zijn. Dat kan zijn:
- te Brielle/ Hellevoetsluis/Rotterdam/Veere/Goedereede/Ouddorp (tussen +/- 1787 en 1790)
- te Grave (tussen 1790 en 1792)
- te 's-Hertogenbosch (tussen 1792 en 1796)
- te ???? (tussen 1796 en 1798)

Op 05-10-1798 wordt Bernhard weduwnaar genoemd in een akte. 

 

Nog een opmerking: de akte van het huwelijk van Bernhard met Juliana Macpherson is ook niet te vinden. Bedacht me net dat daar misschien aanwijzingen in zouden kunnen staan over het overlijden van Johanna B.?

Carola

Ik zie dat de laatste reactie van mij op dit bericht alweer dateert uit 2016. Exact een jaar geleden zelfs!

Tot dusver ben ik helaas niets verder gekomen. Dus zowel de doopdatum van Elisabeth als de begraafdata van Louisa en Johanna Barbara zijn nog altijd niet boven water. Ik vrees, gezien de uren die ik er tot dusver in gestoken heb, dat die niet meer boven water gaan komen. Mij is ook opgevallen dat de huwelijksdatum van Bernhard en zijn tweede vrouw (J.C. Macpherson) zich ook al niet laat vinden. Heeft iemand daar nog een aanknopingspunt voor?

Carola


Ik heb de begraafinschrijving van 26 februari 1787 in Ouddorp er eens bij gezocht. Zie hier (linkerbladzijde, bijna onderaan).

Er staat: "aangegeve het kind van een soldaat". Daarboven staat in kleine letters een naam vermeld: Catara Geijte.

Voor de begraafregisters van Goedereede: zie hier voor de periode 1783-1803

Johanna C.
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!