stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » van Guilik Hilversum

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar eventuele nazaten van Jacoba Wilhelmina Dels-van Guilik (1886-1947), Hetty van Ree - van Guilik (1897-1977), Cornelia Harmse - van Gulik (1889 - 1968). Daarnaast was oa nog sprake van (ongehuwde?) zusters Christina Wilhlemina van Guilik (1902 - 1991) en  Margaretha van Guilik (1907 - 1982), Allen waren dochters van Willem van Guilik en Steintje Krook en woonden in Hilversum. Wie kan mij in contact brengen met familie/nazaten van deze dames?

Frans van Diermen

Wellicht moet je overwegen persoonskaarten aan te vragen. 

Hendrik Daniel Dels
Geboorteplaats:Hilversum
Leeftijd:32
Beroep:schoenmaker
Bruid:Jacoba Wilhelmina van Guilik
Geboorteplaats:Hilversum
Leeftijd:32
Vader van de bruidegom:Hendrik Daniel Dels
Moeder van de bruidegom:Henriëtte Boonacker
Vader van de bruid:Willem van Guilik
Beroep:ijzergieter
Moeder van de bruid:Steintje Krook
Gebeurtenis:Huwelijk
Datum:woensdag 2 oktober 1918
Gebeurtenisplaats:Hilversum

Uit het huwelijk 1 dochter (zie overlijdensadvertentie 1947 http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?coll=ddd&query=Guilik&cql%5B%5D=%28date+_gte_+%2201-01-1900%22%29&cql%5B%5D=%28date+_lte_+%2231-12-1995%22%29&facets%5Bspatial%5D%5B%5D=Landelijk&facets%5Bspatial%5D%5B%5D=Regionaal%7Clokaal&facets%5Btype%5D%5B%5D=familiebericht&page=2&sortfield=datedesc&identifier=ddd%3A011155008%3Ampeg21%3Aa0030&resultsidentifier=ddd%3A011155008%3Ampeg21%3Aa0030

Ben Wegman

Bruidegom:Coenraad van Ree
Geboorteplaats:Hilversum
Leeftijd:29
Beroep:aannemer
Bruid:Heintje van Guilik
Geboorteplaats:Hilversum
Leeftijd:26
Vader van de bruidegom:Gerrit Hendrik van Ree
Moeder van de bruidegom:Alida Hoetmer
Vader van de bruid:Willem van Guilik
Moeder van de bruid:Steintje Krook
Gebeurtenis:Huwelijk
Datum:woensdag 9 juli 1924
Gebeurtenisplaats:Hilversum

Geen advertenties gevonden. Wellicht dat het raadplegen van het bevolkingsregister van Hilversum je ook een stukje verder kan brengen.

Ben Wegman

Bruidegom:Arnoldus Jacobus Harmse
Geboorteplaats:Amsterdam
Leeftijd:25
Beroep:diamantbewerker
Bruid:Cornelia van Guilik
Geboorteplaats:Hilversum
Leeftijd:27
Vader van de bruidegom:Arnoldus Jacobus Harmse
Beroep:diamantbewerker
Moeder van de bruidegom:Aafje Duifs
Vader van de bruid:Willem van Guilik
Beroep:modelmakerMoeder van de bruid:Steintje Krook
Gebeurtenis:Huwelijk
Datum:woensdag 20 december 1916
Gebeurtenisplaats:Hilversum

Overlijdensadvertentie bij CBG van Cornelia geeft 2 kinderen (zoon en dochter)

Ben Wegman

Mooie naam als je de oorsprong van die mensen wilt achterhalen. Iets zegt mij dat ze Jülich, Duitsland of omgeving komen.

Armand Servaes

Ik ben een kleindochter van Jacoba Wilhelmina van Guilik. Genoemde dames waren mijn oud-tantes. Ik heb hen goed gekend.

Coby Metz

Coby, leuk een reactie te ontvangen. Mijn naam is Frans van Diermen en mijn echtgenote is dus een van Guilik. Ik ben al een aantal jaren bezig met haar stamboom. Haar vader (Willem van Guilik geb.in 1929 te Ede), is een achterkleinzoon van Gerrit van Guilik (geb 1839 te Wageningen).

Gerrit kwam uit een gezin met 7 kinderen en 1 van zijn broers is Willem van Guilik (geb 1855 Wageningen) die o.a. gehuwd was met Steintje Krook.

Uit dat huwelijk werd o.a. geboren Jacoba Wilhelmina van Guilik (geb 1886 in Hilversum) die trouwde met Hendrik Daniel Dels.

Het boeiende is dat de laatst overleden zusters in Hilversum (Christina Wilhelmina, overleden in 1991 en Margaretha overleden in 1982 beiden in Hilversum) volgens overlevering nog beschikken over een foto waar de eerder genoemde Willem van Guilik (geb 1855 Hilversum) op zou staan en zelfs een foto van de Gerrit (geb. 1839 Wageningen) uit de stamboom van mijn vrouw . Kortom  ik ben uiteraard erg benieuwd of er nog iets is te achterhalen van die oude foto's of dat u wellicht over namen/adressen beschikt die mij verder zouden kunnen helpen.

met vr.groet,

Frans van Diermen

Frans van Diermen

Beste Frans, Hartelijk dank voor de reactie. Ik denk dat ik u kan helpen. Via mijn moeder ben ik in het bezit van de familie foto's van tante Stien en tante Gre. Ik heb een album, waarin 2 foto's van Gerrit van Guilik, overleden 28 februari 1895. Op 1 daarvan zit hij met een doodgeboren kindje op schoot. Is dit de persoon die u zoekt? Verder nog foto's van de zusters van Willem van Guilik: Jansje, Johanna Wilhelmina en Aaltje. Ik heb ook foto's van Willem Van Guilik, geboren 1855. Wat is uw e-mailadres? Dan kan ik wat voor u versturen om te kijken of het om deze foto's gaat. Vriendelijke groet, Coby

Coby Metz


Coby, dit is fantastisch. Het betreft inderdaad de betovergrootvader van mijn vrouw met zijn broer en drie van zijn zusters. Zoals gezegd een fantastische vondst waar ik en mijn vrouw  uiteraard erg blij mee zijn. Ik zou u dan ook zeer erkentelijk zijn als ik een digitale copie van deze foto's kan ontvangen. Ik ben hier ontzettend blij mee. Mijn schoonvader had het vaak over zijn nichtjes uit Hilversum (paar knappe vrouwen had hij het altijd over). Helaas nooit gelukt om ze te bezoeken en dacht dus al dat de info verloren was.mijn  email is: fthvandiermen@hotmail.com

Overigens denk ik dat de foto waarop Gerrit is te zien met een overleden kindje het laatste kind uit zijn eerste huwelijk met Elisabeth Meurs betreft.

Dit kindje werd levenloos geboren op 14 juni 1870, daarmede lijkt tevens de foto gedateerd! Zijn eerste echtgenote overleed de volgende dag (15 juni 1870) aansluitend aan de bevalling van dat kind.

Bij elkaar toch weer een heel stukje geschiedenis.

met vriendelijke groet,

Frans van Diermen

Frans van DiermenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!