stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Familie Van Bronckhorst, graag meer informatie gevraagd



Profiel afbeelding

Dietsch, laat me niet lachen ;-) En dan ook nog met -ch op het eind ...

Bas Lems - 9 okt 2016 - 15:13


Nog even over 's Heerendijk, for the sake of the argument.

- "dit kan een plaatsnaam zijn bij Jutphaas". Bijna goed. het is de naam van een door de Hernhutters in 1736 gebouwd huis aan de IJsseldijk. De naam is een verwijzing naar "de Heere Godt"

- "of een wijk bij Wijk aan Zee". Die hele wijk is domweg niet te vinden, ook niet op 17e eeuwse plattegronden van Wijk aan Zee, Wijk aan Duin of Beverwijk.

Samengevat. Er bestond in 1680 helemaal geen 's-Heerendijk

Verder zijn de beweerde ouders Jan van Bronckhorst + 1679 en Magdalena van der Borgh + 1674 niet aan de pest overleden. Pure fantasie. De allerlaatste pestslachtoffers in Amersfoort vielen in 1667. In de goed bewaarde inschrijvingen van de plaatselijke weeskamer komt verder ook geen zoon Gerrit voor.

Om mijn bijdrage af te ronden; ik lees hierboven steeds de term midden nederlands. Als je er prat op gaat, dat je daarin bent afgestudeerd, schrijf het dan in ieder geval als Middelnederlands.   Aan elkaar.   Met een L.   En met een hoofdletter.

Jan Clavaux - 9 okt 2016 - 17:32







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu