stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Voorgeslacht Claes Udo (Maurik, Gld)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Claes Udo, geboren omstreeks 1590, fungeert als stamvader van de Genealogie IJdo-Ydo, gepubliceerd in o.a. de Stamboom Gids.

Uit de geboorteplaats van Claes' zoon Hendrick Claesz. Udo, t.w. Maurik (Gld) ca. 1619, valt af te leiden dat Claes Udo afkomstig is uit het Maurikse geslacht Udo, waarvan genealogie op internet is gepubliceerd.

Sommige genealogen (o.a. op Geneanet) gaan er van uit, dat Claes Udo voluit heet Claes Willemss Udo, zoon van Willem Henrickss Udo (*ca. 1570/+voor 1634) %26 Margrietje Gerrits. Een tweede zoon van dit echtpaar Udo-Gerrits is Jan Willemss Udo, ca. 1600 geboren en gehuwd met Maijken Jans. Over dit Maurikse geslacht Udo is ook gedetailleerd gepubliceerd in "Stukken en Brokken II", 1995, van de NGV Betuwe.

Het onderzoeksteam van de Genealogie IJdo-Ydo acht het zeer waarschijnlijk dat Claes Udo uit dit Maurikse geslacht Udo afkomstig is, maar heeft nog geen sluitend bewijs gevonden voor deze afstamming.

Welke Betuwe-deskundige heeft tips, suggesties e.d. of helpt ons op een andere wijze om Claes Udo te plaatsen in het Maurikse geslacht Udo?

R.E. Ydo

ik heb ook udo in de boom:
hendrikje bontam trouwt met fier gerritz udo dochter van joost(jan) bontam en cijntje van coesveld.
ik zou graag op de hoogte blijven.

Uitgeschreven lid


Ik heet Udo dus ik heb zeker interesse.

UdoPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!