stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Hendrina Maria Jansen geboren Wageningen in 1799.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik zoek gegevens van Hendrina Maria Jansen, geboren te Wageningen 1799. Haar ouders zijn Lubbert Jansen (Maatschappij van Weldadigheid schrijft Janssen, maar hoort met 1 S.) en moeder Margaretha Kerkenaar. Zij heeft in 1824 de maatschappij van Weldadigheid verlaten op haar verzoek. Ik heb wel iemand gevonden die aan die kenmerken voldoet, zij is getrouwd met Lodewijk Schreuder, een zoon uit dat huwelijk Lubbertus Schreuder en een dochter Margaretha Schreuder beide geboren in Noordwolde. Gegevens lijken juist , aangezien de namen van de kinderen verwijzen naar de ouders. Ik wil het alleen zeker weten of ik niet verkeerd zit en zoek nu dus de huwelijksakte van dit echtpaar ,want daar staan vermoedelijk ook de wederzijdse ouders op. Wie kan mij helpen?

Vriendelijke groet ,

Henny Jansen

H. Jansen

1829 en 1831 vermeld in Weststellingwerf. In 1832 vermeld in Hardenberg. Zij vermeld als Heintje. Als woonplaats, die afwijkt van de geboorteplaats van enkele kinderen, wordt een tijd lang Noordwolde vermeld. Bij het overlijden van een kind. In 1834 woonachtig in "het Oldenburgse" , maar vermdelding onder Lemsterland. In 1840 in Lisse woonachtig. Uiteindelijk in Almelo overleden, geen geboorteplaats bekend. Tenslotte Hendrina overleden in Overhesselen. Tja, een mobeil gezinnetje, zullen we maar zeggen. Dat maakt het extra moeilijk.

niepoort

Als aanvulling op bericht van Liesbeth: Volgens huwelijksakte van de dochter woonde haar moeder in 1868 te Amelo en was haar vader reeds overleden.

mvg-Ben 

Ben Wegman

Overlijden (Overlijden), Oosterhesselen, 16-11-1858, aktenummer 34
Overleden: Hendrijna Maria Arensen; geboren op: 02-11-1815 te Culemborg; beroep: zonder, overleden op 16-11-1858 te Oosterhesselen; oud: 58 jaar,  dochter van Lubertus Arensen en Grietje Kerkenaars .

Gehuwd geweest met: Lodewijk Schreuder (overleden;Overleden echtgenoot)

De doopdatum moet 2-11-1800 zijn. ( 29-10-1800 geboren)

http://alledrenten.nl/akte/hendrijna-maria-arensen/f8f0ec7f-9180-4170-ac5d-56c014d8620c

Jansen en Arntsen (Arensen) werden door elkaar gebruikt (?) zie Gelders Archief Grietje Kerkenaar

Frank Fransz

Dat houdt in dat de info in de huwelijksakte van Margaretha Schreuder incorrect zou zijn.

http://www.allegroningers.nl/personen/q/persoon_achternaam_t_0/Schreuder/q/persoon_voornaam_t_0/Margaretha/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_rol_s_1/0

mvg-Ben

Ben Wegman

http://www.allegroningers.nl/personen/q/persoon_voornaam_t_0/Hendrina/q/persoon_achternaam_t_0/Jansen

https://www.wiewaswie.nl/personen-zoeken/zoeken/document/a2apersonid/618364194/srcid/13917972/oid/31

Zie Akte`s voor overlijden van...

Lodewijk Schröduer ovl. te Almelo

Hendrina Jansen ovl. Oosterhesselen

Zie Akte 2 Bevestiging van 4 kinderen 

Opmerking:

bruidegom 43 jaar; bruid 46 jaar; wettiging van 4 kinderen

 

  

 

 

Janny Bijsterveld

Dank u wel voor de informatie, nu weet ik zeker dat ik goed zit en kan dus verder gaan .Ben er erg blij mee.

Vr.Gr.

Henny Jansen

H. Jansen

Ook ik ben op zoek naar Hendrina Maria Jansen  en Lodewijk Schroduer of Schreuder zoals het vaak werd geschreven. Lodewijk is mijn over over grootvader , kinderen van Hendrina en Lodewijk die ik heb gevonden zijn Pieter, Elisabeth, Margaretha 2 x en een Johanna. Huwelijksacte heb ik nog steeds niet kunnen vinden. Door hun werk het waren polderwerkers veelal trokken zij door Nederland .Lodewijk was een vreemde in Nederland waar hij vandaan kwam is een mysterie . Misschien kunnen we nog gegevens uitwisselen 

Mieke Schroduer


Hallo Mieke,

Mijn reactie is wel laat, ik kwam hem nu pas tegen. Wat leuk dat je familie van hen ben. Hierboven staat wat aanvullende info die ik heb gekregen.Het was inderdaad moeilijk zoeken ,omdat de namen regelmatig anders worden weergeven. Het zou leuk zijn om te kijken wat voor info we beiden hebben. Vriendelijke groet,

Henny Jansen

H. JansenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!