stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Voorouders van Margaretha van Twickelo * ca.1550

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Een van mijn voorouders is Margaretha van Twickel(l)o. Zij was getrouwd (ongeveer 1570) met Johannes Hampsink uit Oldenzaal. Zij hadden in ieder geval 2 kinderen: Margaretha en Adriaan. Margaretha is weer een voorouder van mij. Zij was getrouwd met Herm Heikers. Het stel (Margaretha en Johannes)  had meer kinderen die allemaal (?) in Twentebestand terug te vinden zijn.

Een aanwijzing voor de voorouders van Margaretha zou de naam Adriaan kunnen zijn. In verschillende documenten wordt nl. de naam Adriaan Averhaegen van Twickelo genoemd, maar deze Adriaan zit te ver in de tijd (eind 16e, begin 17e eeuw). Toch heb ik het vermoeden dat Margaretha hier wel degelijk aan verwant is. Mogelijk zit zij toch in de lijn Frederik van Twickel (geboorte en sterfdatum kloppen volgens mij niet) of zijn vader Johan II van Twickelo. Deze was met Adriana van de Rutenborg getrouwd.

Ik ben benieuwd of iemand van jullie nog ideeen heeft. Alvast dank voor jullie reacties.

Harry TankePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!