stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Cornelia/Catharina Rosenburg geboren 1763 te Den Haag overleden 29 april 1846 te 'S-Gravenhage



Profiel afbeelding

Bij de doop van Huberta Joanna heeft pastoor Raphaël Maguin genoteerd, dat Cornelia native de Ikenduijn was. Dat was Eikenduinen, halverwege Loosduinen en de stad Den Haag (staat net niet op de kaart). De Franse Kerk lag bij de westelijke toegang van de stad.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Clavaux - 2 dec 2016 - 19:03

Een klein aanknopingspuntje is nog wel dat bij de doop in 1803 er een Willem en Joanna Rosenburg als doopgetuigen waren. Kaspers Cornelia had zo te zien geen broer en zus van die naam...

Frans Angevaare - 2 dec 2016 - 19:04

dat bij de doop in 1803 er een Willem en Joanna Rosenburg als doopgetuigen waren

Ik weet het goed gemaakt; ik ga volgende week bij gelegenheid de dopen van Willem en Joanna in het archief opzoeken.

EDIT: ik heb Kiel een handvat aangereikt om zelf onderzoek te doen

Jan Clavaux - 2 dec 2016 - 19:26

Als Cornelia, Joanna en Willem zussen en broer waren, zul je misschien ook een Jacoba in dat gezin vinden. Jacoba Rosenburg was namelijk de moeder van een (H)elena van Heeswijk, die in Den Haag in 1829 op haar 38e overleed. Was ze dus van circa 1791, wat het geboortejaar van haar moeder Jacoba ook in de 1760'er jaren brengt. Vader was Hendrik van Heeswijk.

Er waren dus een (H)elena Willemina van Heeswijk, dochter van Cornelia Rosenburg en Willem van Heeswijk;
en een (H)elena van Heeswijk (mogelijk de getuige bij de doop in 1805), dochter van Jacoba Rosenburg en Hendrik van Heeswijk.

groeten, Frans

Frans Angevaare - 2 dec 2016 - 22:26

Dank u wel voor de moeite jan!

Ik vermoed dat de ouders van leendert correct zijn, aangezien op zijn overlijdensakte zijn vrouw rosenburg word genoemd en qua tijd klopt het ook

Zou wel heel toevallig zijn dat er nog een leendrt van de berg was in die tijd zelfde plaats met als vrouw een rosenburg

Tis dan weer wel dat in die akte zij catharina en niet cornelia word genoemd dus dat maakt het dan weer moeilijk

En aangezien één van zijn dochters Huberta heette, is het misschien mogelijk..dat een ouder van cornelia zo heette hubert(a)

Kee - 2 dec 2016 - 22:32

Beste Kiel,

ik heb het doopboek van de Franse Kerk in de Assendelfstraat nog eens doorgebladerd, en ik denk, dat jij daar zelf wel mee aan de slag kunt. Het wemelt in dat boek namelijk van de Rosenburgs en blijkbaar kwamen ze allemaal in die ene kerk.
Je kunt bijvoorbeeld beginnen met lezen in 1763 op https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89QJ-TFY4
en dan steeds een bladzijde terug gaan en alle Rosenburgs noteren, totdat je die naam langzamerhand niet meer tegenkomt. Hetzelfde doe je met steeds een bladzijde vooruit vanaf 1763.
Volgens mij krijg je dan een prachtig overzicht van alle Rosenburg-gezinnen in die tijd, en kun je met zekerheid bepalen wie bij wie hoort. De moeite meer dan waard.

Succes, en ik ben benieuwd naar het resultaat.

Jan Clavaux - 2 dec 2016 - 23:21


nou, aangezien u nieuwschierig was zal ik een hele late update doen ivm met ziekte. ik heb al het stamboom onderzoek laten vallen, net als de link naar het boek wat u gaf kan ik 95% van de meeste doop en trouwboeken gewoon niet lezen, en aangezien informatie op sites als wiewaswie of digitalestamboom erg beperkt is met een paar regios uitgezonderd ga ik er een punt achter zetten omdat ik het op deze manier niet meer leuk(en dat is natuurlijk erg belangrijk) vind. het schrift doet mij denken aan de kerstkaarten van mijn overgrootmoeder die tot op de dag van vandaag nog niet ontcijferd zijn door mij en zelfs mijn moeder niet. ik ben best jong ik weet niet of dat het is? dat ik daarom  zo'n moeite met het schrift heb maar okay. en al het latijn en in dit geval frans is ook voor mij niet weggelegd. dus het was leuk zou lang het duurde heb wel 1 kant via het dordrechtse online archief op de website kunnen uitpluizen dus dat was wel leuk misschien kan ik het ooit nog een keer oppakken. :)

Mia - 2 mar 2017 - 00:58







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu