stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Wilhelmine Baukje Boomsma, geb.1909 te Essen (Duitsland)


Profiel afbeelding

Heeft iemand meer informatie over Wilhelmine Baukje Boomsma en haar nakomelingen. Wilhelmine is geboren in 1909 (exakte datum niet bekend) te Essen (Duitsland), dochter van Waatze Boomsma en Helena Johanna Brade. Wilhelmine was getrouwd met Klaas Swaak (geb. 18 juli 1907 te Groningen; beroep: bloemist) op 10 augustus 1931 te Groningen. Door de scheiding van Waatze en Helena is volgens familieoverlevering Wilhelmine een tijdje ondergebracht in het gezin van Koert Boomsma (broer van Waatze) te Noordhorn. In 1923 is Waatze hertrouwd met Eltje Christina Hoekstra en woonde toen in Assen.Binnen mijn directe familie is helaas niemand meer beschikbaar voor informatie.

Koert Boomsma

Ik denk dat het spoor naar Heerlen leidt

Frank Fransz

Frank, dank voor de info. Ik ga verder zoeken.

Koert Boomsma

Goedenavond,

mijn naam is Bianca Tingen.

mijn opa was Hendrik Hoekstra, zijn moeder was Eltje Christina Hoekstra

en zijn vader Waatze Boomsma.

Bianca tingen dik

Kijk ook eens op www.delpher.nl via: Waatze prox Boomsma.

G.Karssenberg

Dank u voor deze informatie

Bianca tingen dik

Dank voor de reactie. Ik heb op Delpher gezocht, maar vindt daar wel de melding van de scheiding van Waatze met Eltje Christina Hoekstra maar niet de scheiding met Helena Johanna Brade, de moeder van Wilhelmine Baukje Boomsma. Helaas, maar het kan zijn, dat deze scheiding in Duitsland is uitgesproken omdat ze ook in Duitsland zijn getrouwd..

mvg Koert Boomsma

Koert Boomsma

Dank voor uw reactie. Als u geïnteresseerd bent in verdere genealogische gegevens van Waatze Boomsma, dan kan ik u een parenteel-overzicht sturen van Jan Jelkes Boomsma, de oudst bekende voorvader van Waatze.

mvg Koert Boomsma

Koert Boomsma

Dit zou erg fijn zijn 

Bianca tingen dik

als u mij uw mailadres geeft naar [e-mailadres verborgen] , dan stuur ik u via mijn mail de beloofde parenteel.

Koert Boomsma

Ik heb u een mail gestuurd.

Bianca tingen dik

Wilhemine Baujke Boomsma was mijn grootmoeder. Bent u nog op zoek naar meer informatie? Ik ken maar een klein beetje Nederlands, dus ik moest online vertalen.

Natalie Swaak

Danke für Ihre Antwort. Tatsächlich suche ich immer noch nach Informationen über sie. Wenn Sie in Ihrer eigenen Sprache schreiben möchten, können Sie dies gerne tun. Ich beherrsche nur mäßig Deutsch und benutze ansonsten Google Translate.

Thank you for your response. Indeed, I am still looking for information about her. If you want to write in your own language, feel free to do so. I have a moderate command of Engli9sh and otherwise I use Google Translate.


Mit freundlichen Grüßen/Sincerely
Koert Boomsma

Koert Boomsma

De exacte geboortedatum van Wilhelmine Baukje Boomsma zou wel eens 3-8-1909 kunnen zijn. In de marge van de huwelijksakte van haar met Klaas Swaak staan twee data: 18 Juli 1907 (de geboortedatum van Klaas) en 3 Aug. 1909. https://www.allegroningers.nl/zoeken-op-naam/deeds/fa876ace-5ea7-8a15-fe8c-66ffd0d9433b Van Wilhelmines ouders is niet bekend waar ze wonen, zij zijn dan ook niet bij het huwelijk aanwezig.

Anneke


Dag Anneke,

Dank voor deze info. De data in de kantlijn van de huwelijksakte waren mij inmiddels ook al opgevallen en heb deze dan ook overgenomen in mijn database. Ik vermoed, dat Wilhelmine geen contact meer had met haar vader en haar moeder woonde in Duitsland. Misschien had zij geen reismogelijkheid. Een andere verklaring voor hun afwezigheid kan ik mij niet direct bedenken.

Koert BoomsmaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu