stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht nadere gegevens over Cornelia de Bruijn, vrouw vanPhilip Aertsen van Waerdhuijsen



Profiel afbeelding

Dat wetende is de Cornelia de Bruijn in:

Kind

Cornelis de Wit
Geslacht m
Datum doop 25-03-1714
Plaats doop Babyloniënbroek
Vader Arien Sijmonse de Wit
Moeder Ievke Jaspers de Bruijn
Getuige Cornelia de Bruijn

dus meer waarschijnlijk de zuster van Ievke...

Hans Hoekveld - 7 feb 2017 - 11:45

Beste Hans,

De gezochte Cornelia de Bruijn is tussen 1651-1655 geboren, ze trouwde eerst met ''van Waerthuijsen'', en hertrouwt met ''de Bott''. De genoemde doopgetuigen in 1714 genoemde Cornelia de Bruijn zal om de zelfde persoon gaan. Dan is zij na deze datum overleden. 

Nu duiken er 2 mogeglijk ouders op van Cornelia de Bruijn, doch zonder overtuigend bewijs. Ze kan als vader hebben gehad: T(hom) (Anthonis) de Bruijn, of Anthonij Pieters de Bruijn, de vader van Eeltje/Eeltien.

Toen van Waerthuijsen overleed voor 1677, want in 1674 leefde hij nog, hadden zij minderjarige kinderen, waaronder mijn voormoeder Elisabeth uit 1674.

In de omgeving van 's-Grevelduin-Caplee en omgeving komt de naam de Bruijn geregeld voor, maal allen zijn niet met elkaar te linken. Maar ben eigenlijk wel geintresseert in de herkomst van de Bruijn. Waarop is de naam gebazeerd? Best grappig om te ontdekken dat je 2 voorouders dezelfde naam hebben die niet met elkaar te linken zijn, maar toch is er een sterk verband met de naam de Bruijn.

Ik heb voorouders met dezelfde achternaam, namelijk: van Wijk/van Wijck, veel is familie van elkaar, komen vaak uit op 1 en dezelfde voorouders uit. Er zaten 2 families van Wijck die niet met elkaar te linken zijn, dus zijn die afzondelijk ontstaan. Net als bij de Bruijn.

MvG

Alex

Alex Dragon 2 - 7 feb 2017 - 13:14


Hallo,

De fam. de Bruijn uit Uitwijk achtervolgt me al jaren, zo nu en dan vind ik weer een puzzel stukje. Bekijken we het lidmaat register van Babilonienbroek dan vinden we in 1671 onder nr. 26 Cornelia Theunis de Bruijn.

Uit de doop data van haar zoon in 1679 blijkt dat Cornelia de Bruijn minstens twee broers had, en dat haar moeder nog in leven was. De moeder is helaas nog niet bekend maar haar broers wel.

In de akte uit het ORA Uitwijk 11 fol 46v, 3-4-1699 blijkt dat Hendrik de Bruijn, schout van Uitwijk voogd werd over het weeskind van Bastiaen Wouters Hanegraeff ende Aaltje de Bruijn, ook nog vermeld een transport aan hun broer Adriaan de Bruijn van 2 1/2 morgen te Uitwijk.

Hun vermoedelijke vader Teunis Pietersz de Bruijn die in het ORA Werkendam inv 1000 wordt vermeld op 18-2-1673 blijkt op dat moment in Almkerk te wonen.

Mvg. Remco van den Heuvel

Remco van den Heuvel - 22 apr 2018 - 20:58







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu