stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Theodora Wenning uit Zelhem? = opgelost



Profiel afbeelding

Ik kwam tijdens onderzoek in het archief van Bocholt langs de Nederlandse Theodora Wenning. Ze was een dochter van Bernard Wenning (een dagloner) en Gertruda Reiners, geboren te Zelhem en gestorven in Bocholt in 1900 op een leeftijd van 74 als weduwe van Joseph Ueffing. Echter, ik kan niets over haar vinden in de Nederlandse archieven, ik heb ook op meerdere spellingsvariaties gezocht. Kan iemand me misschien verderhelpen? Alvast bedankt!

T. Pieterse - 1 mar 2017 - 23:01

Beste T. Pieterse,

file:///C:/Users/Mirjam/AppData/Local/Temp/zelhem_bs_geboorten_index_afbeeldingen_1811-1882-1.htm

Met deze link kom je bij het overzicht van de geboortes in Zelhem.

Er zijn tussen 1815-1835 maar 12 meisjes met de naam Theodora in Zelhem geboren, en geen van hen bij de door jou genoemde ouders. Dus ik ben bang dat je informatie niet klopt.

Mirjam van Rooijen - 2 mar 2017 - 00:24

Deze? Geen Zelhem maar Zeddam. Het gaat om scan 101. In de akte zelf staat m.i. wel degelijk Wening en niet Mening. Zie ook de handtekeing van de vader: B W[e]ning.

André Jansen - 2 mar 2017 - 07:50

Bedankt voor de reacties! Het zou heel goed kunnen dat ze eigenlijk uit Zeddam kwam, misschien heeft de archivaris het verkeerd gelezen (ik heb de informatie van een extract), maar het zou ook kunnen zijn dat ze het niet helemaal goed meer wisten, omdat haar man en ouders al jaren dood waren. 

T. Pieterse - 2 mar 2017 - 20:10


Volgens het bevolkingsregister van 1829 (scan 63) woonde Bernardus Weenink met zijn vrouw Geertruida Reinders in huis 55a te Zeddam met hun kinderen. Ze vertrokken allen naar Boekholt (Bocholt?) waar de oudste kinderen en de vader ook geboren waren (ervanuitgaande dat met Boekholt hetzelfde bedoeld wordt als Bockholt).

Geboorteakte zoon Cornelis Wilhelmus in 1826 te Zevenaar.

André Jansen - 2 mar 2017 - 23:02







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu