stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Familie Bron(c)khorst regio Gelderland / Elten

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Heren, dank voor alle info, er komt zo veel boven.

@JP ik weet nog niet zoveel van Henricus en Everdina dat zal ik verder moeten uitzoeken. Meneer Karssenberg heeft al wat info aangeleverd die verder helpt.

Ik ben benieuwd of de lijn Bronkchorst doorloopt naar Johannes (Joannes) van Bronckhorst die o.a. op Terheerd buurman staat aangegeven. Daar lijkt het zo op basis van huidige info wel op. 

Leon Bronkhorst

Daar lijkt het inderdaad op. Bij het huwelijk in 1733 wordt Wessel Bronkhorst als vader van Henric Bronkhorst vermeld. Henricus wordt op 11 maart 1710 gedoopt te Zeddam als zn. van Wessel Bronchorst, met getuigen Joannes Franciscus Stocman, Wesselus Compers, en Hendrina Bronchorst. Zijn moeder moet wel haast Gerretje Jansen zijn met wie Wessel te Zeddam trouwt op 20 april 1704. Dat sluit mooi aan op door u genoemde kws Terheerd-Buurman

Doop van Henricus:

JP Ouweltjes

Hier nog een link naar een boek over de plaats Stokkum. Daarin ook een aantal keren de naam Bronkhorst. 

JP Ouweltjes

Johanna Maria Terraath tr. Neder-Elten 20 mei 1761 met Wesselus Damen. Getuigen Anna Terraat en Frans Lamers.

Kinderen:

  1. Willemina, ged. Neder-Elten (kath.) 24 oktober 1762, get. Anna Terrraat, Gerardus Daamen
  2. Theodorus, ged. Neder-Elten (kath.) 8 oktober 1764, get. Gerrit Bronkhorst, Deres Damen
  3. Henricus, ged. Neder-Elten (kath.) 10 maart 1767, get. Joannes Boegel, Henrica Ziebels
  4. Elisabetha, ged. Neder-Elten (kath.) 27 maart 1768, get. Getrudis Bentem, Wilhelmus van Schriek
  5. Elisabeth, ged. Neder-Elten (kath.) 11 augustus 1770, get. Henricus Huijman, Aleida Isendams

JP Ouweltjes

Anna Maria (Maria) de Raadt (de Raht, Raats) tr. Neder-Elten 12 mei 1750 met Wilhelmus Grintz (Greintjes). Getuigen Maria Engelbertz en Hermannus Heekman.

Kinderen:

  1. Theodorus, ged. Neder-Elten (kath.) 12 juni 1751, get. Elisabetha Berentz, Theodorus Pauwls, Henricus Gertsz, Theodora Greintjes
  2. Joannes, ged. Neder-Elten (kath.) 7 juni 1753, get. Henrica van Embden, Henricus Heimen

 

Zie ook deze website.

JP Ouweltjes

Ik kom o.a. (http://www.eraspiaf.org/getperson.php?personID=I32907&tree=tree1) en bij Terheerd-Buurman tegen dat Wessel Bronckhorst geboren is in Zeddam omstreeks 1679,  ik kan dit verder niet terugvinden. 

Leon Bronkhorst

Dat zal een geschat geboortejaar zijn. Doopregister begint in het jaar 1681.

JP Ouweltjes

Ik meen de lijn van Gerardus Bronckhorst (mijn startpunt) te hebben gevonden. Hij stamt in mijn ogen hoe dan ook af van Wessel / Wesselus / Wenceslaus Bronc(k)horst en Elisabeth de Raave / Raaf. Ik kom tot deze (voorzichtige) conclusie omdat:

De overige drie mogelijke ouders van Gerardus ook allemaal van Wessel afstammen, echter van zijn 1e huwelijk met Gerretje Jansen (1704). Ik kan in zeddam of directe omgeving in het Geldersarchief geen andere Theodorus, Hermannus of Henricus vinden dan alleen deze drie. Qua leeftijd klopt het ook in relatie tot geboorte gerardus. 

Daarbij is de 4e Gerardus de zoon van Wessel en Elisabeth (wessel zijn 2e huwelijk) in 1735.

Uitgaande van de lijsten met weerbare mannen Zeddam zoals door jullie aangegeven, het feit dat Gerardus uit stokkum komt, blijven Wessel als vader over en Henricus. 

- Gerhardus 13-1-1737 getuige Tonisken Bourstal en Gerhardis Spraack, ouders Wenceslaus Bronckhorst en Elisabeth de Rave

- Gerhardus 19-12-1741 getuige Geertruida van Uhm en Bernardus Heebing, ouders Henricus Bronckhorst en Everdina va Uhm

We komen dichterbij zo lijkt het. Maar ik zal van de 4 mogelijke ouders de gezinnen gaan uitwerken met doopgetuigen om te zien of daaruit iets te conlcuderen valt. Dan is verder nog de zoektocht naar de voorouders van Wessel, Wesselus, Wenceslaus Bronc(k)horst

Leon Bronkhorst


Heeft iemand contactgegevens van Wim Bronkhorst, sitebeheer op myheritage van de Bronkhorst en stamvader Warnaer van Bronckhorst? Zou graag met hem in contact komen.

Leon Bronkhorst
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!