stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Familie Bron(c)khorst regio Gelderland / Elten



Profiel afbeelding

Ik kom o.a. (http://www.eraspiaf.org/getperson.php?personID=I32907&tree=tree1) en bij Terheerd-Buurman tegen dat Wessel Bronckhorst geboren is in Zeddam omstreeks 1679,  ik kan dit verder niet terugvinden. 

Leon Bronkhorst - 6 mar 2017 - 22:31

Dat zal een geschat geboortejaar zijn. Doopregister begint in het jaar 1681.

JP Ouweltjes - 6 mar 2017 - 23:01

Ik meen de lijn van Gerardus Bronckhorst (mijn startpunt) te hebben gevonden. Hij stamt in mijn ogen hoe dan ook af van Wessel / Wesselus / Wenceslaus Bronc(k)horst en Elisabeth de Raave / Raaf. Ik kom tot deze (voorzichtige) conclusie omdat:

De overige drie mogelijke ouders van Gerardus ook allemaal van Wessel afstammen, echter van zijn 1e huwelijk met Gerretje Jansen (1704). Ik kan in zeddam of directe omgeving in het Geldersarchief geen andere Theodorus, Hermannus of Henricus vinden dan alleen deze drie. Qua leeftijd klopt het ook in relatie tot geboorte gerardus. 

Daarbij is de 4e Gerardus de zoon van Wessel en Elisabeth (wessel zijn 2e huwelijk) in 1735.

Uitgaande van de lijsten met weerbare mannen Zeddam zoals door jullie aangegeven, het feit dat Gerardus uit stokkum komt, blijven Wessel als vader over en Henricus. 

- Gerhardus 13-1-1737 getuige Tonisken Bourstal en Gerhardis Spraack, ouders Wenceslaus Bronckhorst en Elisabeth de Rave

- Gerhardus 19-12-1741 getuige Geertruida van Uhm en Bernardus Heebing, ouders Henricus Bronckhorst en Everdina va Uhm

We komen dichterbij zo lijkt het. Maar ik zal van de 4 mogelijke ouders de gezinnen gaan uitwerken met doopgetuigen om te zien of daaruit iets te conlcuderen valt. Dan is verder nog de zoektocht naar de voorouders van Wessel, Wesselus, Wenceslaus Bronc(k)horst

Leon Bronkhorst - 12 mar 2017 - 00:53


Heeft iemand contactgegevens van Wim Bronkhorst, sitebeheer op myheritage van de Bronkhorst en stamvader Warnaer van Bronckhorst? Zou graag met hem in contact komen.

Leon Bronkhorst - 31 okt 2017 - 22:25







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu