stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Doopakte gezocht van Lambert(us) Post uit Hillegom. opgelost



Profiel afbeelding

Voor afbeeldingen om die hier te plaatsen, misschien heb je hier wat aan.

Ik zelf gebruik www.tinypic.com ervoor.

 https://www.stamboomforum.nl/servicedesk/2/33438/0/afbeelding_plaatsen_in_bericht

Saskia Hendriks - 12 mar 2017 - 10:54

Hallo Saskia,

Dit zijn 3 afbeeldingen die ik gevonden heb van het huwelijk van Lambert en Mensje. Waar het uitgebreide huwelijk zou moeten zijn, zit helaas niet in het kerkboek. Dat maakt ineens een sprong van 1770 naar 1774... 

https://goo.gl/photos/BzTLXE4nhLxwnYNQ7

https://goo.gl/photos/4CyPs2GnhHnonMfi6

https://goo.gl/photos/UDKkevYmW1yRCeNB9

De posten kennende, konden ze flink aanfokken... Dus ik denk dat ze nog ergens anders gewoond hebben voordat Lambert uiteindelijk in Slootdijk terecht kwam... Zijn kleinzoon had maar liefst 25!! kinderen... Er overleden er ook een hoop... maar het is maar een voorbeeld hahaha

Groetjes,

Ineke

Ineke Hartman-Post - 12 mar 2017 - 16:06

Mbt foto 1 (al is het een link, maar ik kom iig wel bij het betreffende uit)

Compareerden ter secretarie van Abcoude

Lambert Post, weduwnaer, geboortigh van Hillegom, thans wonende onder deesen gerecht

ende 

Mensie Pietersdr de Ruijter, jd, geboortig van de Woerdense Verlaat, thans meede onder deesen gerecht woonagtigh, dogh onlangs gewoond hebbende onder den gerechte van Loenslooth, Oucoop en Ter Aa.

Consent van haar oom en naaste bloedvriend Jacob van der Lugt

Saskia Hendriks - 12 mar 2017 - 19:37

Denk echt dat Lambert Post, dezelfde is Lambert Post die eerder met Maria is gehuwd.

Bij de 2 link, staat er ook weduwnaar.

 

De 3e link betreft een RK huwelijk, daar staat nooit vermeld of men een weduwe of weduwnaar was.

Dat staat altijd alleen bij wettelijke huwelijken (Schepenbank, Gereformeerd, Hervormd vermeld)

Gr

Sas

Saskia Hendriks - 12 mar 2017 - 19:42

Hallo Saskia,

Dank je weer voor je snelle response! Blij dat jij nu ook bevestigd dat het al bij de eerste akte stond dat Lambert een Weduwnaar was... Ik kon er niet zo goed uitkomen... Terwijl dit nog duidelijke handschriften zijn vergeleken met sommige andere archieven. Ik denk inderdaad ook dat het dezelfde Lambert is, maar het zou zo fijn zijn dat bevestigd te krijgen.... Als ik kijk bij de getuigen van zijn 3 kinderen die in Slootdijk geboren zijn... krijg ik nog niet echt de aansluiting met die andere Lambert... 

Ik blijf er bij dat ze nog ergens hebben gewoon alvorens ze naar Baambrug verhuisden... Waar kan iemand die in Voorschoten woonde, een tussenstop hebben gemaakt... En hoe leerde hij Mensje kennen uit Woerdse Verlaat... Dat zijn voor mij de vraagstukken die ik eigenlijk nog opgehelderd wil zien... Ik ga de kaart er maar eens op naslaan.

Fijne avond Saskia en nogmaals bedankt weer!!

Groetjes,

Ineke

Ineke Hartman-Post - 12 mar 2017 - 20:38

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Saskia Hendriks - 12 mar 2017 - 20:47

Zal je uitleggen hoe je een plaatje, foto enz op het forum (in een bericht) zet.

Je slaat het betreffende op (op bv je eigen computer of laptop). 

Je kan eventueel ook capturesreenshot lite gebruiken, daarmee "knip" je wat je wilt hebben en dat kan je vervolgens opslaan.

Vervolgens open je www.tinypic.com

Dan kies upload je welke je wilt, tinypic maakt vervolgens 4 diverse links aan.

Kopieer "Directe link voor lay-outs"

Vervolgens kies je uit het balkje van je bericht het afbeelding icoontje (mocht je niet weten welke het is, zet je muis er dan op, dan geeft ie aan welke wat is, zie je "Afbeelding" dan moet je die hebben).

Vervolgens plak je de gekopieerde link in URL en kies vervolgens Oke, dan zie je vanzelf je afbeelding verschijnen en kan je de afbeelding plaatsen.

Gr

Sas

Saskia Hendriks - 12 mar 2017 - 20:52

hai Saskia,

Zat me net te realiseren dat ik het fout had gedaan. Ik had die url gewoon moeten plaatsen bij het upload icoontje van afbeeldingen... Ik heb me ondertussen op zoveel sites aan moeten melden, dat ik me niet bij nog een site aan wilde melden... vandaar dat ik het maar even via google had gedaan... en eigenlijk is dat wel zo makkelijk, want als je daar de foto bekijkt, kun je deze ook vergroten.... 

Maar bedankt voor je toelichting! 

Groetjes,

Ineke

Ineke Hartman-Post - 12 mar 2017 - 21:12

Hallo Ineke,

 

Ik ben sinds kort weer begonnen met het verder uitzoeken van mijn eigen stamboom want u bent precies aan het zoeken op een punt waar ik destijds niet goed uitkwam. Ik neem aan dat u deze website kent:

http://ww.henkpost33.nl/Parenteel%20van%20Harmen%20Post.html

Of is dit een andere tak? 

 

mvg, Jasper Post

J. Post - 2 apr 2017 - 11:40

Hallo Jasper, 

Ik ken deze parenteel wel. Maar vanaf Marten Post, vader van Lambertus post, geboren in 1800, klopt het niet. Mijn Marten is geboren op 13-01-1775, uit de ouders Lambertus Post (geboren te Hillegom) en Mensje de Ruijter (geboren te Woerdse Verlaat). En verder kun je dan de discussie hier volgen om te zien dat Lambertus uit Hillegom eerder getrouwd is geweest met Maria van Wouw.

Uit de akten van het huwelijk met Mensje de Ruijter blijkt ook dat Lambert weduwnaar was. Lambert en Maria kregen 4 kinderen in Voorschoten... daarna kan ik geen spoor meer van ze vinden. Heb al diverse kerkboeken van andere gemeenten door zitten spitten op geboorten, maar tot op heden nog geen geluk. Maar ik kan me niet voorstellen dat deze Lambert niet meer kinderen heeft gekregen met Maria, gezien de geschiedenis van zijn nazaat hahaha. Maar ik neem dus voor nu even aan dat dit dezelfde Lambert is die met Mensje trouwde.

Lambert en Mensje kregen 3 kinderen in Slootdijk (Baambrug, gedoopt te slootdijk) en Lambert overleed voor 1780, aangezien Mensje daarna hertrouwt met Barend Pluym en deze ook als getuige is bij het trouwen van Marten, een van de kinderen van Lambert en Mensje. Dus alles vóór Lambert Post, geboren 18-9-1800 te Baanbrug, kun je in de parenteel vergeten! Dat klopt niet! 

De vader van Lambert uit Hillegom heet Maarten Claasz en is getrouwd met Marietje Antoniusse Sise op 16-6-1715 te Leiden. Daarna is hij nog een keer hertrouwd met Barbara Jans op 19-11-1730 te Hillegom. Verdere kinderen moet ik nog na gaan kijken maar worden ook genoemd in voorgaande berichten. 

Ik hoop dat ik je zo weer een beetje op weg hebt kunnen helpen. Succes!

Groet,

Ineke

Ineke Hartman-Post - 2 apr 2017 - 12:39


Beste Ineke,

Jaren geleden alweer dat ik hiermee bezig was.

Ik kwam toen niet verder dan Lambert uit Hillegom,.

Ik kom niet verder dan:

Lambertus 1939-heden
Theodorus 1912-2001
Lambertus 1886-1966
Theodorus 1837-1918
Lambertus 1800-1863
Martin 1775-????
Lambert (Hillegom) (Verder dan het peter zijn bij de doop van de kinderen van zijn zus ben ik niet gekomen en uiteindelijk met schele hoofdpijn van het schrift na zo'n 4 avonden gestopt)

Maar ik zie nu dat je nog twee generaties terug hebt gevonden.

Waar is dat je gelukt?

Groet,

Bert

Bert Post - 25 sep 2017 - 14:48







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu