stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Kieft uit de Westzaan



Profiel afbeelding

Als ik wat meer weet over Maartje Jans Dekker, dan laat ik het je weten. Vooralsnog wel grappig dat de kieftenlijn van Nauerna via  Alberta Oudt getrouwd met Willem Kieft (en meer generaties Oudt, dan Dobber en De Boer) bij Trijntje Cornelis Kieft uit de Westzaan terecht komt. Zij is een dochter van Cornelis Jacobsz Kieft geboren in 1712 getrouwd met Trijntje Cornelis Kes. Misschien dat ergens voor 1712 een aftakking is die beide families verbind. Ik heb in ieder geval ontdekt dat de Kieften uit Nauerna vernoemd zijn naar een molen en dat dit ergens rond 1650 zo is begonnen.

Mark Kieft - 9 aug 2018 - 11:48

Heb even de verwantschapcheck gedaan en dan staat Bernard Kieft tot mijzelf als Oudoom van echtgenoot van 7de nicht een keer verwijderd. 

Mark Kieft - 9 aug 2018 - 12:01

Hi John,

Ik zag dat je ook op myheritage zit. Ik ook. Als ik naar je directe lijn kijk zie ik dat je bij dezelfde stamvader bent uitgekomen als mijn familielijn. Ik heb die link nog niet kunnen vinden omdat ik een andere vader heb bij cornelis jacobsz kieft, namelijk jacob gerritsz kieft getrouwd met dieuwer claes broers. Een naam die ik uit de DTB van Spanbroek heb gehaald. Thuis moet ik even nakijken waar dat precies was. 

Heb jij andere informatie over de vader van cornelis jacobsz kieft? Zo ja dan ligt daar de link.

Mark Kieft - 9 aug 2018 - 12:17


Ook in Oostzaan en Oostzaandam is sprake van de familienaam Kieft al rond 1600, bij Katerstede zoeken onder dorpen, dat is telkens een andere database.

Dan nog Edam, ook daar gaat het ver terug. Verbindingen heb ik niet gevonden, maar het is niet onmogelijk dat afstammelingen van die lijn zich elders zijn gaan vestigen zodat er dubbele namen ontstaan.

Uitgeschreven lid - 10 aug 2018 - 16:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu