stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Geboorte- of doopakte gezocht van Sijmon/Sijmen Jansz Koeijedooder uit Lutjebroek of omgeving

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo allemaal

Ik ben op zoek naar de geboorte-of doop van Sijmon/Sijmen Jansz Koeijedooder. Hij is op 23-7-1691 met Aaf Meijnders getrouwd en samen hebben zij 11 kinderen gekregen. Alles vond plaats in Lutjebroek. Sijmen is op 16-10-1727 overleden. Ook in Lutjebroek.

Als je googlet op Sijmen Jansz Koeijedooder, kom ik diverse stambomen tegen waar ze ouders weten. Maar hoe kan dat, want niemand weet precies de exacte geboortedatum van hem... Hoe weten ze dan wie de ouders zijn...?Help mij!

Dus als iemand mij kan helpen, heel graag! Alvast heel erg bedankt voor je hulp!

Groet,

Ineke

Ineke Hartman-Post

Misschien zijn zijn ouders bekend uit secundaire bronnen?

Annemarie57

Misschien heeft u hier iets aan  en kunt u zoeken bij zoekakten   Het is geen Koeijedooder maar Koedooder

Elisabeth

U heeft gelijk vraagtekens te plaatsen bij dergelijke claims; ik zie ook dat op sommige van deze websites als bron andere sites worden aangehaald, hetgeen de hele zaak nogal abstract maakt. Heeft U al contact kunnen leggen met de beheerders van deze websites? Vaak staat onderaan de site een link om contact te leggen. Misschien heeft een van hen inderdaad secundaire bronnen gebruikt (zonder details te melden), zoals Annemarie suggereert.

Ik heb even gekeken naar bevestiging van concrete informatie die op enkele van deze sites staat, t.w. omtrent de vermeende ouders van de Sijmon in de vraag, namelijk Jan Cornelisz Koedooder en Neeltje Dircks. De informatie daarover gegeven is beslist onjuist: op 4.2.1694 is niet Jan Cornelisz Koedooder begraven te Lutjebroek, maar Jan Gerrits Koeijedooder, zie hier. Het is me niet duidelijk waarom Sijmon een zoon van een Jan Cornelisz zou zijn.

Verder zou die Jan Cornelisz zijn getrouwd in 1669 te Lutjebroek met Neeltje Dircks, maar op zoekakten zie ik dat huwelijk niet. De basis voor de gezinsconstructie lijkt heel onzeker. Maar goed, hopelijk heeft men inderdaad verdere informatie verkregen en gebruikt; misschien is er ergens een akte van huwelijkse voorwaarden, of een boedelscheiding. Voor Noord Holland meen ik dat men daarvoor een register op microfiche in het archief te Haarlem zou dienen te raadplegen. Ontzettend jammer dat die niet online zijn.

http://noord-hollandsarchief.nl/zoeken/personen/notariele-index-voor-1811

Peter S

Overigens: heeft U zelf misschien een overzicht van de doopgetuigen van de 11 kinderen van Sijmon/Sijmen Jansz Koeijedooder? RK Lutjebroek

Peter S

Lutjebroek valt onder Grootebroek   zie hier   zie hier  zoeken Koedooder.  Ben benieuwd naar de kinderen en doopgetuigen ivm vernoemingen, terug zoeken oudere generatie.

Westfries Archief  zie hier

 

Mogelijk Aaf haar overlijden   is dit familie die haar aangeeft miss. een broer.   Of het is uw Aaf niet????http://www.westfriesarchief.nl/onderzoek/zoeken/personen?mivast=136&miadt=136&mizig=100&miview=tbl&milang=nl&micols=1&misort=dt%7Cdesc&mires=0&mip1=meijnders&mip3=aaf

Datum impost:
 

07-06-1729

Plaats impost:
 

Grootebroek

Overledene:

Aaf Meijnders

Aangever:

Meijndert Sijmonsz

Toegangsnummer:
 

1702-10 Doop-, trouw- en begraafboeken Grootebroek

Inventarisnummer:
 

20

Folio:
 

224/225

Status:
 

Deze bron is niet gecontroleerd op juistheid en volledigheid.

Bijzonderheden:
 

Bedrag impost: nihil

 

 Dit is er nog 1

Datum impost:
 

12-02-1725

Plaats impost:
 

Grootebroek

Overledene:

Aaf Meijnders

Aangever:

Cornelis Sijmonsz

Toegangsnummer:
 

1702-10 Doop-, trouw- en begraafboeken Grootebroek

Inventarisnummer:
 

20

Folio:
 

148/149

Status:
 

Deze bron is niet gecontroleerd op juistheid en volledigheid.

Bijzonderheden:
 

Bedrag impost: F.3,00

Elisabeth

Vlg dit denk 3 oktober aangegeven  door Meijndert Jans  het lijk van Sijmen Jans  zie hier  Mogelijk een andere tak.

Elisabeth

Hallo allemaal,

Bedankt voor het meedenken. Dat waardeer ik heel erg.

Met de familie Van Rijn heb ik contact. Ik weet dat zij het uit een andere stamboom hebben overgenomen. Gisteren Jan Deen gevraagd. Hij heeft het weer van de familie Van Rijn overgenomen. Rest mij om nog bij de mensen van de stamboom van Tol/Tuijp na te vragen, maar ik verwacht dat ook zijn het hebben overgenomen van een andere bron. Want ook wiki(nogiets) vermeldt dezelfde gegevens. 

Ik weet inderdaad dat Koeijedooder later Koedooder werd. Maar in 1691 noemden ze het nog Koeijedooder. Wat ik overigens wel bijzonder vind, daar zelfs deze namen in de geboorteboeken waren geschreven waar bij de meesten nog geen achternaam werd gebruikt. 

Aaf is inderdaad overleden op 07-06-1729. En Sijmon Jansz op 16-10-1727. Maar 03-10-1727 zou ook kunnen trouwens. Maar ik vond de plaats Lutjebroek wel meer aannemelijk. 

Bij 5 kinderen is Marij (Maria) Jans Koeijedooder getuige. Bij 2 kinderen Griet Meijnders en bij de laatste vier kinderen volslagen vreemde namen. Althans... misschien heb ik bij kind nummer 8 een aansluiting gevonden. De getuige is daar Gerrit Rols. Bij negende kind Barbar Meinders, bij tiende kind Gerrit Pieters en elfde kind Raijnon Doedes. 

Het probleem is dat de geboorteboeken van Lutjebroek later beginnen dan 1670... dus Sijmen zal daar niet gedoopt zijn. Dus ik ben al diverse gemeenten aan het nakijken, wat in de buurt is en waar de kerkboeken verder terug gaan dan 1670. En zo kwam ik vanavond in Hoorn uit. Bij de kerk het achterom.

Ik vond hier een tweeling, geboren op 07-02-1669, genaamd Maria en Simon. Ouders Jan Dirksz Rol en Magdalena Sijmense Hazes. Getuigen Grietje Sijmense Hazes en Jannetje Derkse Rol. Zouden ze het zijn...? 
 

Ik ga dus nog even verder snuffelen. Jullie heel erg bedankt voor jullie bijdragen!! Ik hoor overigens graag jullie meningen over mijn bevindingen.

Hartelijke groet,

Ineke

Ineke Hartman-Post

Het feit dat doopboeken van Lutjebroek in 1669 beginnen betekent niet dat er daarvoor niet gedoopt werd, maar dat de eerdere boeken, als ze er zijn geweest, verloren zijn gegaan. Vandaar de suggestie om secundaire archieven te doorzoeken. Hopelijk komt er toch nog wat van naspeuringen mbt de genoemde doopgetuigen.

Geheel terzijde: ik neem aan dat er een zoon Pieter Simonsz Koedooder was uit dit gezin die als matroos per VOC in het verre oosten is overleden in 1721, zie

http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00444/c7646770-c864-11e6-9d8b-00505693001d/view/NT00444_OPVARENDEN/q/zoekterm/ko%2Ado%2Aer/q/comments/1

Als U niet bekend bent met deze website: er zijn normaliter 2 aparte scans van opeenvolgende bladzijden per dossier. Om de volgende bladzijde te zien, klik op de Scan link, of direct op

http://hdl.handle.net/10648/9c13854b-1b2d-3129-caaf-d533bb67c1d1

dan kunt U onderaan de volgende bladzijde selecteren, waarop het overlijden wordt gemeld.

Peter S

Van Papier naar Digitaal kunt u ook zoeken vind het zelf prettiger zoeken  zie hier  wat wat het geloof RK of NG?  RK dus,

zie hier huwelijk rechter kant,   wat is de naam van de getuige  Else Marij Volckerts? 

Elisabeth

Wat die getuige bij het huwelijk betreft, ik lees hier "Edel, Marij Volckerts". "Edel" is een voornaam - overigens in de inschrijving ervoor wordt een Edel Jans genoemd maar dat is misschien niet dezelfde Edel. Het lijkt mij dus te gaan om 2 getuigen.

Peter S

Hallo Peter en Elisabeth,

Dank jullie weer voor jullie antwoorden. Ik weet niet of er eerder in Lutjebroek kerken waren, of dat de doopboeken zijn vergaan, of misschien nog wel moeten ingescand... Heb al een beetje zitten googlen, maar kom daar eigenlijk niets van tegen... 

De Pieter Sijmensz die bij het VOC zat, heb ik inderdaad gezien. Het kan familie zijn. Ik heb een Petrus, geboren in 1695, die zou zich Pieter kunnen zijn gaan noemen. Heb dit nog niet verder uitgezocht. 

Misschien is Edel iemand van de kerk als ze er een paar keer wordt genoemd? En de ander is Marij Volckerts... heb daar verder nog geen aansluiting voor, maar ik ben nog bezig met zoeken natuurlijk. Misschien is Marij Koeijedooder met ene Volckert getrouwd...?

Ik vond in de doopboeken nog wel een Gerrit en Michel Koeijedooders... dit zouden broers kunnen zijn van Sijmon... meters waren 2 x Marij Jans, 1 x Trijn Gerrits, 1 x Raijnon Doedes en 1 maal Marij Koeijedooder. Waarbij opgemerkt dient te worden dat Marij Jans en Marij Koeijedooder waarschijnlijk 1 en dezelfde persoon zijn. 

Goed... ik ga maar weer even mijn huiswerk doen en dus verder zoeken. Heel erg bedankt weer voor jullie bijdragen!

Hartelijke groet,

Ineke

Ineke Hartman-Post

Gerrit en Michiel Koedooder zijn volgens mij broers van Simon en Mary.

Gerrit is getrouwd met Reinouw Doedes en Reinouw is doopgetuige bij Simon op 14-08-1705.

Michiel is getrouwd met Geert Cornelis Rols en Geert is doopgetuige bij Simon op 21-05-1700.

Andy de Groot

Dank u wel Andy voor uw bijdragen. Ik denk ook dat het broers zijn van simon. Ik zou zo graag de geboorte van deze kinderen terug willen vinden, maar dat is me tot op heden nog niet gelukt. Maar, ik geef niet op.

Bent u per ongeluk ook op zoek in deze familie, of kwam u ze per ongeluk tegen?

In ieder geval heel erg bedankt!

Hartelijke groet,

Ineke

Ineke Hartman-Post


Anna Jans Koedooder en Dirk Simons. Wentje Jans Koedooder en Albert Pieters Schoen.

Op 11-11-1707 geeft Willem Jansz Koedooder het overlijden aan van zijn vader Jan Jacobs Koedooder in Grootebroek.

Misschien is Willem een broer van Simon, Gerrit,Anna,Wentje,Michiel en Maria en is Jan Jacobs hun vader en Riedouw Luitjes

de moeder.

Andy de GrootPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!