stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Terugvinden overlijdensakte Amsterdam Geertrui de Huu

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo,

Ik ben aan het zoeken naar een overlijdensakte in Amsterdam via zoekakten.nl en familysearch.org.

In de tabellen heb ik nu gevonden dat de persoon (Geertrui de Huu) is overleden (of inschrijving akte) op 18 april 1905. En er achter staat een nummer 13 32. Wat betekent dit nummer en waar zou ik de akte dan precies kunnen vinden. Ik dacht boek 13 blad 32 maar dan zit ik in het najaar.

Wie heeft hier ervaring mee?

Jop

Heb je ook bij de tips gekeken op zoekakten? Die staan er niet voor niets!

 

http://zoekakten.nl/tips0363go.php

Annemarie57

In de index staat 18 Nov 13 32. Dat betekent dat het overlijden is aangegeven op 18 november en is ingeschreven in boek 13 op bladzijde 32. 

Zie hier voor de overlijdensakte (akte 7581, op de achterkant van bladzijde 32).

Johanna C.

Hahahaha,

En ik was er zo dicht bij, maar ja, als je de maand verkeerd leest en niet weet dat je aan de achterkant moet kijken, dan kun je zoeken tot je een ons weegt.

Dank voor je reactie Johanna C.!

@Annemarie57: ook in de tips staat niet dat je aan de achterzijde van het blaadje moet kijken!

Jop

Als de akte op de achterkant staat, wordt dat meestal aangegeven door een v (dus bijv. 32v). De akte staat dan op de achterkant van bladzijde 32. In dit geval stond die v er niet. Omdat de akte niet op bladzijde 32 zelf stond, heb ik even doorgebladerd en op de achterkant van bladzijde 32 stond de akte wel.

Mijn ervaring met zoeken in Amsterdam is dat de aanduiding van de bladzijde niet altijd precies klopt. In dat geval blader ik even verder en meestal is de akte dan op de volgende bladzijde, of een paar bladzijden verder te vinden.

Johanna C.

bij 18 april had ik ook al heel wat blaadjes vooruit en doorgebladerd ... Bij boek 13 blad 32 had ik (te) snel geconcludeerd dat ik echt fout zat omdat de naam er niet stond (links en rechts) en dat ik in compleet de verkeerde maand zat.

Maar zeg me alsjeblieft dat Nov een beetje op Apr lijkt dan voel ik me een stuk beter :-)

Jop

Beide maanden waarin de kachel aangaat. Dus ja bijna hetzelfde!

Annemarie57

Zou een van jullie de overlijdensdatum of akte van de heer Christiaan Adriaan Martinus geboren op 6 maart 1907 te Amsterdam kunnen vinden? 

Daniella Overwater

Hoi, Heb je enig idee waar en wanneer deze persoon is overleden? Want anders wordt het erg lastig.

Jop

Ja mijn vaders oom is overleden rond 1992 vermoeden wij. Mijn moeder weet het niet meer zeker. Hij is begraven op Westgaarde en niet op het familiegraf op Zorgvlied waar huj rechthebbende van is. Hij zat in een verzorgingstehuis en enkele nichten of achternichten van hem waren ook op de begrafenis destijds maar we weten helaas niet hoe die heten. Hij had geen kinderen.

Daniella Overwater


Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!