stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » Berend Busger (overleden 7 juni 1823 in Hasselo:wiewaswie) en Joanna Esselink


Profiel afbeelding

Beste forumleden,

Van bovenstaand echtpaar kan ik helemaal niets terugvinden. Volgens sommige publicaties is Berend een zoon van Berend Busger en Aleidis Rijkkert/Rukkert.

Echter: in vpnd is niets terug te vinden van geboortedata en/of huwelijk. Noch bij Oldenzaal, noch bij Denekamp, noch bij Deurningen. Mogelijk dat de namen wel erg afwijken binnen de verschillen akten. Hebben jullie nog ideeen?

Harry Tanke

Een dochter van Berend en Joanna was Hermina Busger/Busscher, geb. ca. 1779, overl. Deurningen gem. Weerselo 11 april 1863.

JP Ouweltjes

Ja, daar ben ik van op de hoogte.

Harry Tanke

Geen antwoord op de vraag, maar kijk eens bij wiewaswie bij Janna Esselink, haar echtgenoot was Berend Busschers. Kan dit hem wellicht zijn?

Zo ja, dan wordt het even zoeken in de akten van Weerselo.

Barbara Has

Bij zijn overlijden op 7.6.1823 in Hasselo is Berend Busger een zoon van Berend Busger en Aleida Rukkert - hij is dan 80 jaar, landbouwer, en geboren in Weerselo.

G.Karssenberg

Even verder gespeurd: Berend Busscher de jonge heet eigenlijk Boerrigter en is geboren in Lonneker.

Hij is op 8 augustus 1779 in Oldenzaal getrouwd met Janna Esselinck/Essinck uit Klein Driene. Dus dat weten we al.

Harry Tanke

Toch een stapje verder gekomen:

Op 11 maart 1733 wordt Gerrit Hasselerharm op Esselink geboren. Zijn ouders waren Theodorus Hollink en Gisberta aan't Hesselhermshuis.

Bij één van de kinderen Boerrigter/Busscher  en Joanna Esselink was Angela Hasselharms getuige.

Joanna Esselink zelf is vermoedelijk op 4 mei 1737 in Klein Driene geboren. Zij was een zusje van eerder genoemde Gerrit Hasselerharm op Esselink.

Lekker ingewikkeld.

Harry Tanke

Angela was overigens een dochter van Gerrit Hasselerharm op Esselink, die getrouwd was met Dina Boss. Gerrit was dus een broer van Joanna Esselinck. Angela was dus een nichtje van haar.

Harry Tanke


Berend Busger/Boerrigter en Aleidis Rijkkert zijn waarschijnlijk niet te traceren omdat zij wellicht uit Lonneker afkomstig zijn en de grote brand van mei 1862 een deel van de akten heeft vernietigd.

Harry TankePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!