stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Meer info gezocht over Hendrik Suur/Zuhre en Anna Elisabeth Suhrhinrich.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben op zoek naar meer info over de ouders van Gerrit Hendrik Suur/Zuhre, die rond 1767 met 7 broers uit Duitsland naar Amsterdam verhuisde. Gerrit trouwde met Johanna Hendrika van Salen op 21-10-1798 in Rotterdam en overleed op 14-4-1837 te Schoonhoven. De gezochte ouders heten Hendrik Suur/Zuhre, geboren rond 1747 te Ladbergen (?) en Anna Elisabeth Suhrhinrich (ook uit Ladbergen?).

N. van der Grijn

De namen Suhre en Suhrheinrich komen blijkbaar in het huidige Ladbergen nog voor. Vraag maar in "Google".

Zie bijv. ook: schoppenhorst.org/Zeitungsartikel%20E.htm

G.Karssenberg

De Evangelische kerkregisters van Ladbergen zijn wel op internet te raadplegen. Echter alleen tegen betaling (ca 19,90 per maand). Kan een optie zijn als je zeker weet dat zij van oorsprong evangelisch waren.

https://www.archion.de/de/suche/?tx_sparchiondocuments_spsearch%5Baction%5D=list&tx_sparchiondocuments_spsearch%5Bcontroller%5D=Search&cHash=319ecd318aafaf37fcee3de55d0ef37d#searchResult

karel honings


Ik zag inderdaad dat die naam in Ladbergen momenteel nog voorkomt, en of zij evangelisch waren weet ik niet. Feitelijk weet ik niets van hen, genoemde info heb ik van een secundaire bron op internet, dus of het klopt is ook niet zeker. Weet iemand of Hendrik Suur/Zuhre zich heeft moeten registreren in Amsterdam toen hij hier arriveerde rond 1767? Wellicht kom ik dan ook iets verder..

N. van der Grijn
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!