stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » van Santen / van Zanten

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Dag Anneke,
De naam van Santen (Zanten) is wijdverbreid, maar dat wist je natuurlijk al. Maar nu ik de plaatsnaam Tricht las, werd toch mijn interesse gewekt. Op 10 sep 1747 werd te Leerbroek een kind gedoopt (geref) uit het huwelijk van Jan Hendrikse Trapman en Gerrigje van Santen. Als doopgetuige hierbij trad op Metje van Santen, moeders nicht, te Tricht. Het huwelijk tussen de echtelieden werd gesloten voor 21 mrt 1745 (toen Geertruyd van Santen werd gedoopt), maar ik kon niet vinden waar. Behalve in Leerbroek werden tussen 1750 en 1758 ook in Leerdam nog vier kinderen gedoopt. Kun jij dit gezin ergens plaatsen? Er zit duidelijk een link naar Tricht.
Verder vond ik nog: Huijbert Gijsbertsz van Zanten, jm. soldaat o/d Cy. van wijlen Capt. Hilbergen, in guarnisoen alh., ondertr. Geertruidenberg 10 jan 1677 (geref) Berber Simons Fontein, jd. wnd tot Gorcum.
Vraag: kun je me iets meer vertellen over Gerrigje van Santen in Leerbroek en haar nicht Metje van Santen in Tricht?
Gerard

Gerard van Rookhuijzen

Christine,
dank voor de info, Peter Jansse van Santen zou gedoopt moeten zijn in IJzendoorn rond 1673
ouders zijn mij niet bekend evenals de vrouw waar hij mee gehuwd zou moeten zijn. Cornelia doop rond 1715 IJzendoorn heeft nog een zusje Jantje welke gedoopt zou moeten zij in 1699, gezien de +-16 jaar verschil tussen de beide zusjes mag ik wel concluderen dat er nog meerdere kinderen zullen zijn. Dit geeft mij dus meer onderzoek mogelijkheden. Helaas kan ik pas weer van de zomer de archieven induiken maar,nu weet ik wel in welke richting ik het moet zoeken. Van de Pavort's zal ik je prive e.e.a. sturen.
Maria die doopgetuige is zal wat moeilijker zijn te plaatsen, maar uit ervaring weet ik ook dat dit een kwestie is van geduld. Ik heb al diverse malen meegemaakt dat er wel eens bij een andere doop staat
huisvrouw van of weduwe van,
Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Gerard,
van Jan Trapman-Gerrigje van Santen, heb ik al met al 7 kinderen kunnen traceren,
de link met Metje van Santen uit Tricht , doet mij vermoeden dat zij ook uit deze omgeving komt.
Echter van beide heb ik nog geen aanknoop punten. Dit zal dus moeten wachten tot een bezoek in het archief. Zodra ik wat wet laat ik je het weten.

Voor de andere gegevens eveneens dank, de militairen in de familie maken het er niet gemakkelijker op
maar ook daarvoor geduld.

Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Bob,

Voor zover ik weet zou Herman/ Harmen, van Zanten de zoon kunnen zijn van Anthonie van Zanten en Ariaantje van Dijk (Genlias) echter meer gegevens heb ik nog niet kunnen achterhalen.
De vrouw van Herman/Harmen is in 1906 te Friesland overleden en heb ik 3 kinderen kunnen achterhalen.
Naar ik verwacht behoord deze familie tot de Veenendaalse Tak. En heb ik deze derhalve ook doorgestuurd naar mijn mede companen in deze.

De de jouw genoemde artikelen zijn mij niet bekend en maken mij nieuwsgierig, zal een kopie opvragen.
b.v.d. Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Anneke,
Fijn dat er zoveel reacties op de oproep binnenkomen. Ik lees mee en onderstaand een reactie:
Leo Loef:
> Janna vS x Stap, 5e kind =Cornelis 1861 x Rijkske vHeerewaarden
>Aart x IJda, ik heb 5 kinderen, Maas, Abraham, Elisabeth Catharina, Arien, Janna. De anderen ontbreken me.

De namen Achterberg/Agterberg uit de bestanden van Jan Achterberg uit Nieuw-Zeeland en Maarten Kretzschmar zijn met toestemming verwerkt in bestand Veenendaal.

Christine Bohne:
De gegevens van Roelof vd Pavort en Cornelia staan ook op Genealogieonline, bestand L. Lamers
en Joop Kuijntjes, www.kuijntjes.nl
Zoon Peter (doop ook op familysearch) tr Geertje van Alphen;

Bob Luttenberg:
Harmen van Santen 09-04-1826 Veenendaal is de zoon van Anthonij van S/Z 1785-1831 en Deliana (Jaantje) van Dijk 1787-1831, dv Harmen van Dijk en Jannigje Dirksen van Nieuwamerongen, inderdaad Veenendaaltak.

Gerard van Rookhuijzen:
Op http://www.onsvoorgeslacht.nl/vrgn2005.htm staat ook de relatie genoemd tussen Gerrigje van Santen uit Leerbroek/Leerdam en Metje van Santen uit Tricht (nicht). Ook daar wordt gevraagd naar het voorgeslacht.
Ik heb een Metje van Santen geb 19-05-1713 Leerdam, dv Herbert Gijzen van Santen en Gijsbertje Willemsen de Leeuw, totaal 4 kinderen. Geen voorouders bekend. Niet bekend of deze Metje in Tricht woonde.

Ik hoop dat ik hiermee heb kunnen bijdragen.
Ludmilla

Ludmilla van Santen

Hallo Ludmilla!
Bedankt voor uw mededeling. Heb de kwartierstaat van Joop Kuijntjes gelijk doorgenomen en ook iets "bruikbaars" gevonden. Ik heb ook evt. aanvullingen. Ga straks via zijn e-mail proberen om in contact te komen, of hij mijn aanvullingen kan gebruiken.
Ik was mij bij Roelof van de PAVORT nl. niet zeker of hij dat is die met Cornelia van SANTEN trouwd, gezien zijn leeftijd (60 jaar). Heb het dus toch juist overgeschreven uit de boeken van het archief in Arnhem.
groetjes, Christine.

Christine Bohne

Geachte mevrouw Ronitz,

Ik ben in Maassluis op een voorouder Van Zanten (Santen) gestuit. Vooralsnog is alles wat ik weet hetgeen hieronder staat vermeld (als u over meer informatie beschikt, dan houd ik mij vanzelfsprekend aanbevolen!):

Kwartierstaat van Soetje van Zanten

Generatie 1 ( kwartierdrager )
1 Soetje van Zanten, geboren in 1771 in Maassluis. Zij is gedoopt op 30-08-1771 in Maassluis. Soetje is overleden op 19-05-1843 in Maassluis, 72 jaar oud. Soetje trouwde, 28 jaar oud, op 14-06-1799 in Maassluis met Arij de Looper, 44 jaar oud. Arij is geboren in 1755 in Maassluis, zoon van Willem Arienz. (Willem) de Looper en Neeltje Cornelisdr. (Neeltje) Couwenhoven. Hij is gedoopt op 15-08-1755 in Maassluis. Arij is overleden op 17-01-1814 in Maassluis, 59 jaar oud.
Notitie bij Arij: Arij verdiende de -wellicht schamele- kost als meester-schoenmaker.

Generatie 2 ( ouders )
2 Pieter van Zanten, geboren omstreeks 1743. Pieter is overleden op 21-02-1817 in Maassluis, ongeveer 74 jaar oud.
Notitie bij Pieter: Bij zijn trouwen was Pieter een j.m. ´op de weg´ en Marijtje een j.d. ´op de Veerstraat´. Bij het overlijden van Pieter staat vermeld dat op dat moment zijn ouders en hun overlijden niet bekend waren. Bij overlijden staat wel zijn leeftijd van 74 jaar oud vermeld, dus zijn geboortedatum, althans -jaar, zou bekend mogen worden verondersteld. Het paar kreeg nog twee zonen, Adrianus (mei 1769) en Gerrit (juli 1774).
Hij trouwde, ongeveer 24 jaar oud, op 31-05-1767 in Maassluis met de 28-jarige
3 Marijtje (Maria) de Lange, geboren in 1739 in Maassluis. Zij is gedoopt op 18-10-1739 in Maassluis. Maria is overleden.

Generatie 3 ( grootouders )
6 Andries Gerritsz. de Lange.
Notitie bij Andries: Ten tijde van het huwelijk woonden Andries en Zoetje in de Schans te Maassluis. Het paar kreeg nog twee kinderen: Adriaantje in 1741 en Gerrit in 1743 (naar het lijkt werden alle drie de kinderen op 18 oktober van hun geboortejaar gedoopt).
Hij trouwde op 27-09-1739 in Maassluis met
7 Zoetje Jansse van Rendrichem.

Gegenereerd met Aldfaer versie 3.5.3 op 20-11-2007 09:18 door mr P.J. Schultheiss

Jan Schultheiss

dag anneke mijn vader Albert maria johanna van Zanten 1935 HAMME zoon van Willem van Zanten 1909 SCHAARLOOS broer van GERRIT ,BRAM ,AART , DICK , er zijn nog 2 zusters ook die ik echter niet van naam ken. Ik heb geen ervaring met het opzoeken van stamboomen maar mischien kun jij me wel verder helpen waarvoor mijn dank

Uitgeschreven lid

Jan,
Ik weet niet of Anneke nog op je bericht zal reageren, maar ik ben zo vrij alvast mijn visie te geven.
Soetje van Zanten is hier -in ieder geval- vernoemd naar haar grootmoeder van moeders kant, Zoetje Jansse van Rendrichem (mogelijk ?? dochter van Jan Janssen van Rendrichem, zie www.gemeentearchief.rotterdam.nl DTB Rotterdam Trouw gereformeerd , index nummer 126: huwelijk 23-12-1708 Jan Janssen van Redrichem, jm van Maassluijs tr Annetij Klaas van der Korff , jd van Maassluijs , wonend: Maassluijs, Gewoond Hebbende Op De Wijnhaven) .
Ook is het mogelijk dat in vaders kant een Soetje/Zoetje voorkomt.
Diverse takken Van S/Zanten zijn redelijk volledig of deels uitgewerkt door diverse mede-genealogen.
Zo is er naast de Betuwe- en Veenendaal-tak ook een Westland- en Scherpenzeeltak van de families Van S/Zanten. Enkele losse personen Van S/Zanten uit Maassluis hebben lijnen naar Maasland en/of 's-Gravendeel.
De naam Soetje van Santen/Zanten komt voor in de tak uit Delft, zie daarvoor de Santenkraam van Rob Veldhuyzen van Zanten die voor ons alles opneemt in de personenindex, ook alle losse personen die nog geen plaats hebben gekregen. http://www.rvvz.demon.nl/santenkraam/nl.html
Mede door deze gegevens van Soetje en haar vader Pieter, is het mogelijk wellicht binnenkort een aansluiting te vinden.

Ludmilla van Santen

Jan,
Ik heb uw vraag doorgestuurd naar Huibert van Zanten, zijn mail adres heb ik separaat naar uw prive mail gezonden. Hij doet n.l. onderzoek naar de Westlandse takken.
Aan mijn kant "Betuwe" heb ik wel enkele links naar het Westlandse, maar kom niet uit bij
Soetje of haar ouders.
met groet Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Willy Eddy
ik stuur u prive een mail met enkele aanvullende vragen over uw familie als namen van grootouders e.d.
ik en anderen zijn n.l. niet in het bezit van alle recente familiegegevens omdat deze niet openbaar zijn, behoudens dan van hen welke ons toegezonden zijn.
Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Willy Eddy,
kunt u mij de namen van de grootouders rechtstreeks naar mijn mail adres zenden?
dit is ronitz2003@haalditwegyahoo.com
b.v.d. Anneke

Anneke Ronitz-van Santen

Hallo Anneke,

Vroeger lieten veel dopelingen uit Twente en Achterhoek zich dopen in Zwillbrock in Duitsland.

Vandaar hier een aantal gegevens uit de dooplijst van Zwillbrock. (Overgenomen uit O.T.G..B ).

Herkomst vanaf Dopen Vaders naam Moeders naam

Oldekotte 1771 8 Isfordinck Oldenkatte
Rekken? 1779 5 Isfordinck H Terborg
1787 2 Hülsinck Isfordinck
1801 3 Isfordinck J.A Raa, ter
1809 1 Isfordinck H.J Geevers

Misschien heb je nog wat aan.

m.v.g

Bob Luttenberg

p. luttenberg

Bob,
dank voor de tip, heb een losse schakel voor de andere familielijn gevonden.
Heb de O.T.G.B. bestelling mogen ontvangen heel informatief. Zal nog wel wat jaren duren eer we tot 1100 uit komen.
Anneke

Anneke Ronitz-van Santen


L.S.,

Ik doe een poging:

In mijn genealogische database heb ik een losse flodder:

Wilhelmus Van Santen huwde (plaats en datum onbekend) met Martina De Bruijn;
van dit echtpaar heb ik haar dochter: Johanna Van Santen, geboren Delft circa 1887.
Laatstgenoemde huwt te Delft met Johannes Gerardus Valkenburg.

-=-

Daarnaast vond ik dit huwelijk van 02-04-1875 in de gemeente Stompwijk (bij Zoetermeer)
Wilhelmus van Santen (36), geboren te Stompwijk
(zoon van Willem Van Santen en Johanna Van Rijn)
met
Martina de Bruijn (23), geboren te Nootdorp
(dochter van Adrianus de Bruijn en Anna Maria de Vreede)

Mijn vraag:
Horen deze gegevens bij elkaar en komen deze gegevens voor bij de eerdere berichten?

Met vriendelijke groeten,

-=( Alexander )=-

Alexander van LingenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!