stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Kornelia (Corrie) van der Vlies Gorinchem 1925. Wie zijn haar ouders?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo allemaal , ik weet dat dit niet goed is om informatie te vragen wat niet openbaar is. Wel wil ik graag weten wie de ouders zijn van Kornelia (Corrie) van der Vlies Geboren Gorinchem 11.02.1925 en aldaar overleden 06.06.2017 , zij was wed van Jan van Vught deze info van online familieberichten. Het merkwaardige doet zich voor , mijn vrouw en ik hebben heel wat jaren terug de gehele volkstelling van familie Tabbernee en van der Vlies opgetekend in het Meertens instituut te Amsterdam deze heeft plaatsgevonden op 31 Mei 1947 in geheel Nederland. Ik was dus in de veronderstelling dat ik een overzicht had van alle in van der Vliesen die leefde op die bewuste datum in mijn bestand had , dus ook deze Kornelia maar deze komt daarin niet voor , waren zij op dat moment in het buitenland ?. Wie helpt dit raadseltje op te lossen. Bij voorbaat hartelijk dank voor de te nemen moeite. Bernardus (Ben) Tabbernee Rotterdam Zevenkamp.

Bernardus Tabbernee

Beste Bernardus,

Dat feit wat jij constateert, heb ik ook mede gedeeld gekregen.

Ik was in de provincie Groningen bezig met genealogische onderzoek. Daar deelde een dame, mij mede, nee ik sta niet in de Volkstelling van 1947.

Ik was genealogische interesse in haar naam. Zij was nog het enige  levende lid met die familienaam. 

Dus het komt meer voor.

Zij was niet thuis, toen de tellers van de Volkstelling van 1947 langs kwamen.

Groeten van Terkos

Terkos

Hallo Hr Terkos , bedankt voor uw bevindingen omtrent de gegevens uit de volkstelling van 31 Mei 1947. Ik had van alle plaatsen lijsten genmaakt en dacht ik we hebben er 1 overgeslagen maar het repetorium familienamen in Nederland geeft aan hoevel personen er waren in Gorinchem en dat aantal heb ik hier. Maar toch fijn dat u reageert op mijn vraag. Vriendelijke groeten Ben

Bernardus Tabbernee

In de overlijdensadvertentie van Kornelia van der Vlies staat een correspondentieadres. U zou uw vraag daarheen kunnen sturen, met name die over de namen van de ouders van Kornelia.

L. Loef

Geachte L.Loef , bedankt voor de suggestie maar ik weet niet of deze nabestaanden nu zitten te wachten om te worden benaderd voor deze info. Groeten Ben

Bernardus Tabbernee

Er is niet aan te ontkomen dat er veel infomatie nu eenmaal online staat, ook tamelijk recent, maar het is wel een gepuzzel. Bij deze maar mijn aantekeningen, misschien dat je er wat aan hebt. Voor Gorinchem in de 20ste eeuw is een aanrader het digitaal krantenarchief aldaar. Daar staat bijv.de aankondiging van de verloving in juli 1943 van Corrie v.d.Vlies en Jan v.d. Vught met adressen zie hier. Een van die adressen is eenvoudig te koppelen aan een sigarenmagazijn aanbevolen door een v.d.Vught zie hier. Op het andere adres woonde in de jaren 40 een (H.) van Heiningen zie hier en evt. hier. In juni 1934 is een Huibertus van Heiningen (overleden 20.1.1976 te Gorinchem zie hier) getrouwd met een Kornelia van der Vlies zie hier en hier. Over haar 40-jarig jubileum op haar werk zijn waarderende stukjes in de krant verschenen, zie ditzelfde archief. Dit was uiteraard niet de gezochte Cornelia die was geboren in 1925 maar wel gerelateerd zie haar overlijdensadvertentie 5.2.1991 hier. Deze Cornelia sr. zou dus de moeder moeten zijn geweest van de gezochte Cornelia (jr.), ze hadden dus dezelfde meisjesnaam, en de moeder was getrouwd met van Heiningen 9 jaar na de geboorte in 1925.

(bericht wat bijgewerkt)

Peter S


Geachte Peter S , Bingo precies de spijker op zijn kop dit is niet te missen , ik had wel gekeken op alle kranten maar niet speciaal op die uit Gorinchem wat een prachtige site is dit toch , hoef dan ook niet de nabestaanden lastig te vallen , Met de vriendelijke groeten en dank voor het meedenken Groeten uit een zeer warm Rotterdam Zevenkamp Ben

Bernardus Tabbernee
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!