stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » doopdatum en ouders gezocht van Grada Kroezen overleden Doetinchem Ambt 11-01-1840 = [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ouders zijn volgens overlijden Gradus Kroezen en Anna Christina Grietjen Mulder, maar zij zouden identiek kunnen zijn aan Gradus Kruse en Sophia Mulders.

Wanneer zijn de genoemde ouders? Gradus getr met Sophia  komt uit Dingden (D) kinderen bekend en daar zou Grada eventueel tussen kunnen passen wat jaartal betreft, maar de bevestiging daarvan moet nog gevonden kunnen worden.

Wie heeft de oplossing?

Wil Furrer-Kroes

Nog geen antwoord op je vraag.

Volgens de overlijdensakte was Grada Kroezen 33 toen ze overleed, dus geboren ± 1806-1807. Ze is overleden in Oosseld, gemeente Ambt Doetinchem.

Volgens de overlijdensakte is ze ook geboren in de gemeente Ambt Doetinchem. Via google vind ik dat de gemeente Ambt Doetinchem bestond uit het dorp Gaanderen en de buurtschappen IJzevoorde, Oosselt, Langerak en Dichteren. Ik denk dat je haar doop in een van deze plaatsen moet zoeken.

Johanna C.

Johanna, alvast bedankt voor deze tip.

Wil Furrer-Kroes

Grades Kroeze, dagloner, eheman van Henrina Gebbing en weduwnaar van Sophia Mulders, overleed in Ambt Doetinchem op 16.6.1822 (44 jaar).

G.Karssenberg

Sophia Mulders, echtgenote van Gradus Kroeze, overleed in Ambt Doetinchem op 27.1.1818 (37 jaar).

G.Karssenberg

Zie hier voor de doopinschrijving van Grada Kroese (linkerbladzijde, tweede inschrijving van onderen). Ze is RK gedoopt op 3 juli 1806 in Wijnbergen. Ouders: Gerardus Kroese en Sophia Mulders. Getuigen: Albertus Kroese en Willemina Kroese. De plaatsnaam in de kantlijn kan ik niet helemaal ontcijferen. Het lijkt alsof er Gervoort staat, maar dat lijkt me niet juist.

Johanna C.

Door Johanna is mijn vermoeden dus bevestigd.

Wil Furrer-Kroes

"Gervoort" zal Iservoort zijn - IJzevoorde.

G.Karssenberg

Ook hiervoor bedankt wat betreft de plaatsnaam.

Wil Furrer-Kroes

@ G. Karssenberg:
U heeft helemaal gelijk. Er staat geen G maar een kleine i en een lange s die bijna aan elkaar geschreven zijn. 

Johanna C.


Genoemde Gerhardus Kruse gehuwd met Sophia Mulders komt in mijn stamboom voor. 10 kinderen, gegevens niet compleet.

Frans

FransPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!