stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Familie van den Dungen, Waardenburg Leendert huwt aldaar 1777

Ik ben op zoek naar de ouders van Leendert van den Dungen, gehuwd 16 maart 1777 te Herwijnen met Johanna van Peere(n) ged. 28 feb. 1740 te Deil. Leendert is geboren ca 1740 te Waardenburg. Waarschijnlijk zijn zijn ouders: Aart Willemse van den Dungen, ondertr. 9 maart 1732 te Wadenooijen, als j.m van Waardenburg met: Teuntje (Teuniske) Leenderts van Lit(h) j.d. van Wadenooijen. Alle gegevens over deze familie zijn welkom.

Bij voorbaat mijn dank

Els van Buuren-Clements

E. van Buuren-Clements

Ik vrees dat er van de doopinschrijvingen van Waardenburg tussen 1726 en 1772 weinig is overgebleven.

G.Karssenberg

Leendert is rk gedoopt in Varik op 29-03-1744 in Varik. Hij werd toen Leonardus genoemd. Hij is geboren in Waardenburg en was de zoon van Arnoldus Willemse van den Dungen, en van Theodora Lenense van Lit, echtelieden. Getuige bij de doop was Esther.
Deze informatie heb ik uit het rk-doopboek van Varik dat staat op de website hogenda. http://www.hogenda.nl/hogenda-bronnen/?id=1688.

Zie ook https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89W2-3G85?i=25&cc=2038506 (tweede vermelding op linkerpagina).

L. Loef

Kunt u s.v.p. de link naar de doop van Johanna van Peere(n) vermelden?

L. Loef

Hartelijk dank voor deze datum.

Leendert van den Dungen is dus toch een zoon van: Aart Willems van den Dungen ( geb. ca 1700) en van: Teuntje (Teuniske) Leenderts van Lit(h) ged. te Wadenoijen op 22 maart 1705. Zij zijn in ondertrouw gegaan op 9 maart 1732 te Wadenoijen. Aart Willems zal dan waarschijnlijk ook RK gedoopt zijn.

Mvg Els van Buuren-Clements

E. van Buuren-Clements

Ik heb inderdaad alle DTB boeken nagespit.

E. van Buuren-Clements

Ik heb deze gegevens van Johanna van Peere ook van internet. Heb wel gezocht in Deil maar kon haar geb. datum niet vinden. Waarschijnlijk is zij ook RK gedoopt?

Mvg. Els van Buuren-Clements

E. van Buuren-Clements

Nee, ze is hervormd gedoopt. Zie meest rechtse kolom op deze pagina http://regionaalarchiefrivierenland.nl/archieven?mivast=102&mizig=210&miadt=102&miaet=1&micode=0010&minr=2852438&miview=inv2 .

Ik zie dat je via de link niet direct op de juiste pagina. Op de meest rechtse kolom op pag. 23 staat de doop van Johanna.

L. Loef

Aart is rk gedoopt in Varik met de naam Arnoldus. Zie het eerder genoemde doopboek.

L. Loef

Hartelijk bedankt voor deze gegevens.

 

Mvg

Els van Buuren-Clements

E. van Buuren-Clements

Teuniske Leenderts van Lith is gedoopt (hervormd) te Wadenoijen op 22 maart 1705, dochter van Leendert Willemsz van Lith, die als j.m. van Lith te Wadenoijen huwt op 28 februari 1704 met Willemke Franssen. Willemke is gedoopt te Wadenoijen op 5 december 1674 als dochter van Frans Franssen (Top) en Lijsbeth Jans. Zij is waarschijnlijk het jongste kind, omdat Frans reeds op 21 mei 1654 te Erichem (ook j.m. van Lith) met Lijsbeth (j.d. van Wadenoijen) huwt.

VvdHeijden


Hartelijk dank voor deze nieuwe gegevens.

 

Mvg

Els van Buuren-Clements

E. van Buuren-Clements
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!