stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Ik ben opzoek naar gegevens van Anny Jeanne de Steenhuijsen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste mede onderzoekers

 

Ik zoek gegevens van Anny Jeanne de Steenhuijsen, geboren op 28-10-1917 te Billiton, Ned. Ind. (eiland). Dochter van Jan Constant Lanang Helena de Steenhuijsen en Margaretha van Gils

 

Bij voorbaat  hartelijk dank

 

M. J. vanlier

Mj Vanlier

Rouwadvertentie midden onderaan hier in De Telegraaf van 9.6.1982. Aanvulling: Eh, bij nader inzien, is dit wel dezelfde persoon? De geboortedatum is niet exact gelijk, daar staat 26.11.1917.

Peter S

Jan Constant Lanang Helena de Steenhuijsen werd geboren te Batavia op 14 april 1874 en overleed te Best op 15 september 1938.

Hij is getrouwd op 28 oktober 1914 te 's-Gravenhage met Margaretha van Gils, geboren te Amsterdam op 21 september 1894.

Margaretha hertrouwt op 16 juli 1947 te Amsterdam met Salomon Onderwijzer, geboren te Amsterdam op 25 oktober 1895.

Anny Jeanne de Steenhuysen is wel degelijk geboren op 26 november 1917 te Tandjong Pandan. Zie archiefkaart van haar moeder

Margaretha van Gils. Bron: archiefkaarten Stadsarchief Amsterdam

bas de vet

Geachte m.

Het verschil in de geboortedatum 26 november 1917 en 28 november 1917 is mogelijk. Uit welke originele bron citeer ik de geboortedatum.

Bijvoorbeeld : Op 26 november 1917 is het kind geboren.

De aangever van de geboorte van het kind heeft volgens de regels van de Burgerlijke stand ingevoerd in 1811, 72 uren recht om het kind aan te geven.

De ambtenaar van de Burgerlijke stand registreert op 28 november 1917 de akte van de geboorte van het kind en meld in de akte de exacte datum van de geboorte. De ambtenaar mag de data niet antidateren. Hij moet de akte opmaken op de dag, dat de aangever voor het loket verschijnt.

Als het kind op bijvoorbeeld zaterdagavond geboren wordt, zondags kan men in het algemeen geen aangifte doen, vind de registratie op maandag plaats. Citeert je een tien jarentafel - een alfabetische lijst eens in de tien jaar opgemaakt - dan zijn dat alle akte data en niet de werkelijke tijdstippen van geboorte. Natuurlijk komt het voor dat geboorte van het kind op dezelfde dag nog wordt geregistreerd.

Uit welke bron komt de registratie van 28 november 1917?

.Groeten van Terkos

Terkos

hallo heer Terkos 

 

Dank voor reactie, de brom komt uit het bevolkingsregister van den Haag 1913-1939, op naam van Margaretha van Gils

 

Groeten  M.J. Vanlier

Mj Vanlier

Hallo Peter

 

Bedankt voor de reactie.

Ja het is de zelfde persoon, wand in de rouwadvertentie staat ook de naam van haar oudere zuster P.M.C. van Lynden-de Steenhuijsen.  

 

Groeten   M.J. Vanlier

Mj Vanlier


Hallo Bas

 

Dank voor de mededeling en voor de tip, (zie archiefkaart van haar moeder)

 

Groeten   M.J. Vanlier

Mj VanlierPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!