stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Gezocht geboorte van Johannes Carel Marinus Essink ca. 1892/93 = [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik zoek de geboortedatum en -plaats van Johannes Carel Marinus Essink, zoon van Gerrit Essink en Johanna te Wierik, beiden geboren te Almelo. Gerrit en Johanna's eerste twee kinderen (Gerrit *1874 en Johanna *1877) werden geboren in Ootmarsum, de volgende vier kinderen (Bernard *1879, Stefanus Johannes *1882,  Stijntje Willemina *1885, Gerritje Jenneke *1889) werden geboren in Delden. Johannes Carel Marinus was het zevende kind, van hem staat er in WieWasWie alleen zijn overlijden op 14-jarige leeftijd op 18-5-1907 te Hengelo. Open Archieven geeft wel een vermelding van zijn geboorte, ook in Hengelo, in 1892, maar nadere inspectie wijst uit dat het aktenummer en de bijhorende scan niet kloppen, het gaat daar namelijk om een dochter Johanna van een ander gezin (ik heb daar een melding van gemaakt). Hopelijk kan ik alsnog de geboortegevens van Carel vinden. Iemand enig idee?

Marije Essink

Johannes Carel Marinus Essink is geboren op 20 mei 1892 in Hengelo (aangifte 21 mei, akte 180). Zie hier voor de geboorteakte.

Johanna C.


Wat een snelle reactie Johanna, en met de juiste gegevens nog wel, dankjewel!!! Nu snap ik ook de fout in Open Archieven, daar staat namelijk akte nummer 189, en de scan van die akte, een 0 en een 9 zijn natuurlijk makkelijk door elkaar te halen, zowel met lezen als met typen. Wel een beetje vreemd lijkt me dat WieWasWie deze akte niet had, daar vond ik alleen het overlijden. 

Marije EssinkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!