stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Is Adolph van Steenhuis uit Oploo/Sambeek dezelfde als de drost in Ulft vanaf 1511?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Zou de Adolph van Steenhuijs uit Oploo, later woonachtig in Sambeek en omstreeks 1515 gehuwd met Catharina Hack / van Götterswick uit Sambeek, dezelfde kunnen zijn als de Aleff of Alof van den Steenhuyss die in 1511 door Frederick graaf van Bergh werd benoemd als drost in Ulft en bewaarder was van het huis Ulft? Zie regestenlijst van Huis Bergh, regesten nr. 1794 en 1822.

G.J.M. Derks

Beste GJM Derks,

Ik weet niet of u er wat aan heeft, maar omdat er verder niemand reageert, bevestig ik maar even dat uw vermoeden inderdaad voor de hand ligt. Ik neem aan dat het u bekend is dat de Van den Bergh, niet alleen bezittingen hadden in Ulft, maar ook in Boxmeer/Sambeek.

vriendelijke groet

sprangers


Dank voor uw reactie. Het lijkt inderdaad erg waarschijnlijk dat het om dezelfde persoon gaat, maar een echt bewijs zou fijn zijn. Er zijn overigens blijkens de archieven van huis Bergh nog meer verbanden tussen de graven van Bergh en de familie Van Steenhuijs.

Hopelijk komt t.z.t. nog eens aanvullende informatie boven water. Mij is nog onbekend hoe lang Alof (Adolph) van Steenhuijs drost van Ulft bleef. In 1544 was een Adolf van Mervelt drost van Ulft.

G.J.M. DerksPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!