stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Gezocht: Plaats van geboorte Pieter Stelsel getr 11-05-1800 Tw etc. opgelost

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste allen,

Via wiewaswie kwam ik terecht op ene Pieter Stelsel die soldaat was (link) en via daar op het Nationaal Archief (link).

Hij is getrouwd met Maria Magdalena Schoemaker op 11-05-1800 te Twello/Voorst en heeft met haar ook een aantal kinderen. Onder andere deze (link) deze (link) en deze (link).

Nu ga ik er even vanuit dat "soldaat "Pieter Stelsel dezelfde als de Pieter Stelsel uit Twello/Voorst is.

Ik ben erg benieuwd waar deze Pieter vandaan komt en dat hoopte ik te kunnen zien via de link naar het Nationaal Archief. Helaas word ik daar niet wijzer van. Zou iemand mij hierbij willen helpen? Ik hoor het graag!

 

Met hartelijke groet,

 

Roy

RoyH

Blijkens de inschrijving van het huwelijk in Twello op 11.5.1800 is Pieter Stelsel geboren "te Willestein in het Middelpaltsche onder het Duitsche Rijk" - waarbij ik niet zeker ben van de vierde en vijfde letter van het woord "Willestein". Image 257.

G.Karssenberg

Het zou me niet verbazen als er "Wildstein" zou staan - het huidige Bad Wildstein - bij de Moezel.

G.Karssenberg


Bedankt G! Opgelost! :D

RoyH
De auteur van het eerste bericht in dit onderwerp heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!