stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht of dit klopt IJda Ket * ca. 1764 Hazerswoude dezelfde als Aleijdis Ket

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Hallo Allemaal , kan iemand bevestigen dat de door mij gezochte IJda Ket geboren circa 1764 Hazerswoude dezelfde is als Aleijdis Ket gedoopt Hazerswoude 27.04.1764. Overlijden Huwelijk enz is mij bekend. Bij voorbaat alvast hartelijk dank voor de te nemen moeite. Bernardus Tabbernee

Bernardus Tabbernee

In de districtklappers van ZH kom ik geen IJda Ket onder Hazerswoude tegen. Wel de genoemde Aleijdis gedoopt op 27-4-1764. 

 

http://www.gahetna.nl/collectie/archief/inventaris/gahetnascan/eadid/3.04.18.01/inventarisnr/795/level/file/foto/NL-HaNA_3.04.18.01_795_0008/fotouuid/c6b0a698-a58d-48ca-a89e-8e285bcdaf86/scan-index/4

richard ambagtsheer

de door mij gezochte IJda Ket geboren circa 1764 Hazerswoude

Wij weten niet welke IJda Ket dat is. Gaat het om de IJda Ket overleden op 22.9.1814 te Hazerswoude op 49-jarige leeftijd? Volgens de transcriptie van de akte van overlijden de aangevers was zij een dochter van Klaas Ket en Kathalijna Koenen; in de scan (image 88) van de overlijdensakte kan ik geen ouders vinden. Dus klopt het dat de vraag gesteld is omdat die naam van haar moeder afwijkt van die bij de doop in 1764 (Cornelia Crijnen van Rijn volgens de door @Richard genoemde link)?

Peter S

Aanvulling, hoewel klaarblijkelijk reeds bekend bij de vraagsteller: de in 1814 overleden IJda Ket trouwde op 30.10.1791 te Hazerswoude met Andries van der Vlies LINK (image 638/710), als JD geboren en wonende te Hazerswoude.

Aanvulling - de inschrijving te Nieuwpoort (waar Andries vandaan kwam) is er ook maar levert verder niets nieuws op.

Peter S

Even een reactie aan allen die hebben gezocht voor mijn probleem , het overlijden was mij bekend en omdat daar ook de ouders niet vermeld worden ook van kinderen die gehuwd zijn de huwelijkse bijlagen gedownload maar altijd is de naam IJda ket soms Keth maar nooit Aleijdis , maar dat is de enigste naam die ik in de doopboeken kan vinden. Met de vriendelijke groeten aan allen die mee hebben gedacht. Bernardus Tabbernee Rotterdam Zevenakmp.

Bernardus Tabbernee

Aangezien de geboorteplaats klopt met de doop in 1764, en de leeftijd bij overlijden eveneens, lijkt dit wel plausibel. Een stapje verder zou zijn de doopgetuigen bij dopen van de kinderen van Andries en IJda te vinden, en te zien of daar haar vermeende ouders of andere familie bij voorkomt. Heeft U die doopvermeldingen + doopgetuigen bij de hand? Dat zou dubbel zoeken voorkomen.  

Peter S

Hallo Peter , nee die heb ik niet bij de hand maar kan ze wel via de side van de mormonen opzoeken als u ze wel bij de hand hebt zie ik het graag ik wacht uw reactie af. Met vriendelijke groeten Ben

Bernardus Tabbernee

Als overlijden is aangegeven door niet naaste familieleden is het goed mogelijk dat de aangevers de namen en leeftijd niet precies wisten en de namen Kathalijna/Cornelia en Crijnen/Coenen  door elkaar hebben gehaald. Een aangever was ook nog eens analfabeet.

zie akte:

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HT-DT37-4QL?i=87&cc=1576401

 

.

richard ambagtsheer

@Richard, zoals ik in mijn (later bijgewerkte) bericht van 13:25 heb gemeld, staan er m.i. geen namen van ouders in deze overlijdensakte. Ik weet niet waar die namen van ouders in de transcriptie op wiewaswie vandaan komen. Uiteraard akkoord wat je opmerking betreft in het algemeen.

Peter S

@Peter,

Je hebt gelijk. Ik las niet goed. Idd nog even een raadsel waar Wiewaswie dit vandaan heeft gehaald.

richard ambagtsheer

Wat hun kinderen betreft, de doopgetuigen leveren mij geen aanwijzingen op. Wel een kind Nicolaas Lucas, zou een vernoeming naar de vermeende vader van IJda kunnen zijn (zie link in eerste bericht van @Richard). Dus ter verdere bevestiging, misschien handig de vernoemingen uit te zoeken door ook de ouders van Andries te vinden. [Edit: blijkens de trouwakte van 1791 - zie boven - kwam hij van Nieuwpoort]

Districtsklappers Zuid Holland leveren een tweeling Willem Adriaan en Nicolaas Lucas op 10/26.2.1797, geboren aan de Rijndijk gedoopt te Koudekerk, verder een Gerard in 1799 en een Andries in 1802.

Aanvulling: er was ook een zoon Cornelis gedoopt Koudekerk 21.7.1805.

Peter S

Aktes van de burgerlijke stand werden in tweevoud opgemaakt. Mogelijk dat Wiewaswie de gegevens uit de andere versie heeft opgenomen (waar ze dan misschien wel in hebben gestaan). 

zie

https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/25186/0/akten_in_burgelijke_stand_dubbel_opgesteld:

richard ambagtsheer

Er is toch nog wel een probleem wat de vraag betreft, alsvolgt. Andries van der Vlies stond nogal eens in de krant, zie delpher.nl of leiden.courant.nu op "andries van der vlies". Behalve wat verdere aardige aanvullingen, zoals deze  over zijn verbeterhuis Nieuwenburg, alsmede ter aankondiging van de geboorte van zijn zoon in 1802, en van zijn tweede huwelijk in 1816, liet hij ook een stukje plaatsen n.a.v. het overlijden van zijn toendertijd enige schoonzus, Geertruida Ke[t] zie hier. Dit in de krant van 11.1.1799, ze was overleden op de leeftijd van ruim 35 jr. Dus geb.ca. 1763 (voor de vermelding in het gaardersboek van Hazerswoude zie hier, ze was ongehuwd overleden). Ik zie deze informatie niet passen in het rijtje van het vermeende ouderlijk gezin (zie eerste bericht van @ Richard, aanklikbare link hier). Hadden Claas Jansz Ket en Cornelia Krijnen van Rijn wel een dochter Geertruida geb.ca.1763?

Aanvulling - Overigens lieten de vermeende ouders Claas Jansz Ket en Cornelia hun kinderen RK dopen te Hazerswoude bijv. Aleijdis hier terwijl het huwelijk van IJda in het gereformeerde trouwboek staat. Het huwelijk in 1791 staat ook hier, ik ben niet voldoende bekend met de gang van zaken om te kunnen zeggen of it zou kunnen kloppen.

Peter S

ik vond deze nog. Voegt helaas weinig toe.

 

Koudekerk, 11-10-1827
Aktedatum:
 

11-10-1827

Plaats notaris:
 

Koudekerk

Beschrijving:
 

Andries van der Vlies, eigenaar, wonende onder de gemeente van Hazerswoude en Simon Eland, predikant, te Koudekerk woonachtig, in kwaliteit van voogden over alle minderjarige uitlandigen en andere toezicht behoevende erfgenamen van wijlen Geertruida Ket, machtigen Gerard Leembruggen Johanneszoon en Henricus Apoloneus Johannes Leembruggen, beide te Amsterdam woonachtig, tot het tekenen en inleveren der biljetten van overschrijving bij het Grootboek.

Notabene:
 

Niet alle in het repertorium vermelde akten zijn aanwezig in de serie minuutakten.

Toegangsnummer:
 

145.2.01 Archieven van de notarissen residerende te Koudekerk, 1682-1850

Inventarisnummer:
 

51

Pagina:
 

5

richard ambagtsheer


Zie:

https://www.stamboomforum.nl/zoekplaatjes/details.php?id=3505

Krijg de afbeeldingen niet meer via Tinypic geplaatst.

Bron CBG familieadvertentie"s

GerryPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!